Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Köyceğiz Akdeniz ve Ege mutfağının buluşma noktasıdır. Geleneksel Türk mutfağı lezzetleriyle de zenginleşen yöresel mutfakta birçok damak tadına hitap edebilecek farklı lezzetler mevcuttur. Köyceğiz yemekleri genellikle yöre halkının evlerinde pişerken bazı Köyceğiz restoranlarında bu özel lezzetleri bulabilmek mümkündür. Farklı lezzetler denemeyi sevenler Köyceğiz tatilleri sırasında Köyceğiz yemeklerini deneyimlemelidirler. Doğal güzelliklerin ve tarihi yerlerin içerisinde geçecek bir tatile lezzetli yemeklerin de eklenmesi tatilden alınacak olan keyfi direkt olarak arttıracaktır.

Saraylı Tatlısı

Güveçte Alabalık

Köyceğiz Gölü’nden tutulan tazecik alabalıklar ile hazırlanan bu yemek balık severlerin sevdiği lezzetlerden biridir. Temizlenmiş alabalıkların güveçte taş ocaklarda pişirilmesiyle hazırlanan güveçte alabalık hem doyurucu hem de lezzetli bir yemektir. Bölgedeki birçok Köyceğiz restoranında güveçte alabalığa erişim sağlayabilmek mümkündür. Özellikle Yuvarlak Çay gibi Köyceğiz’in doğal güzelliklerinin çevresinde bulunan restoranlarda güveçte alabalık seçeneği genellikle bulunur. “Köyceğiz’de ne yenir?” sorusuna verilecek cevaplardan ilki olan güveçte alabalık balık seven herkesin demesi gereken bir lezzettir.

Güveçte Alabalık

Yoğurtlama

Ege lezzetlerinden biri olan yoğurtlama, patlıcan, patates ve biberlerin kızartılması ardından yoğurt ve domates sosuyla buluşmasıdır. Köyceğiz’de özellikle meyhane konseptine sahip restoranlarda yoğurtlama kolayca bulunabilir. Güzel bir meze olan yoğurtlama geleneksel bir lezzettir. Özellikle mevsim sebzeleri ile yapıldığında yemeğin lezzeti ekstra güzelleşir. Deneyen herkesin sevdiği yoğurtlama hafif lezzetler yemek isteyenlerin de tercih edebileceği bir yemektir. Sıcak yaz günlerinde dileyenler sadece yoğurtlama yiyerek de keyifli bir öğün yapabilirler.

Yoğurtlama

Oğlak Tandır

Oğlak tandır, geleneksel Türk mutfağına ait bir yemek tarifidir. Oğlak etinin tandırda pişirilmesiyle elde edilen bu lezzet Köyceğiz restoranlarında da rastlanan yemekler arasındadır. Hazırlaması zahmetli bir yemek olan tandır güzel bir yerde yenildiğinde damaklarda kalıcı tat bırakan yemeklerden biridir. Pişme süresi uzun ve pişirilmesi ardından da dinlendirilmesi gereken bu yemek hazırlanırken ustalık gerektirir. Köyceğiz restoranlarında ustaların ellerinden çıkma oğlak tandır lezzetinin deneyimleyebilmek mümkündür. Et yemeklerini sevenler ve doyurucu bir yemek yemek isteyenler oğlak tandırı denediklerinde mutlu olacaktır.

Oğlak Tandır

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçekleri içerisine pirinç, soğan, sarımsak, baharatlar ve diğer sebzelerle hazırlanan bir dolmadır. Kabak çiçekleri genellikle kızartılarak veya fırınlanarak pişirilir. Kabakların çiçek açtığı dönemlerde yapılabilen dolmalar sezonluk yemekler arasında yer alır. Bahar aylarında ve yazın başında Köyceğiz’deki restoranların birçoğunda kapak çiçeği dolması bulabilmek mümkündür. Genellikle meze olarak tercih edilen bu lezzet dileyenler için bir ana yemek lezzeti de olabilir. Hafifliği, kendine has tadı ile kabak çiçeği dolması sadece Köyceğiz’in değil tüm Ege mutfağının özel lezzetlerinden biridir.

Kabak Çiçeği Dolması

Muğla Köfte

Muğla'ya özgü bir köfte türü olan Muğla köfte içerisinde; bulgur, kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz gibi malzemeler kullanılır. Şekil olarak köfteler büyük ve yassıdır. Genellikle közde pişirilir ve lavaş ekmeğiyle servis edilir. Bölgedeki bazı restoranlarda klasik ızgara köfte servis edilirken bazı restoranlarda ise Muğla köfte bulabilmek mümkündür. İçerisine bulgur konulması sayesinde Muğla köfte klasik bir köfteden farklı bir lezzete sahiptir. Küçük bir porsiyonla bile doyurucu bir yemektir. Muğla köfteyi deneyenler bu lezzeti kendi evlerinde de yapmak isteyecektir.

Muğla Köfte

Sarma

Ispanak, pancar yaprağı veya pazı gibi yeşilliklerin içerisine pirinç, soğan, sarımsak, baharatlar eklenerek hazırlanan bir dolma çeşididir. Sosuyla birlikte pişirilen dolma, lezzetli ve görsel olarak da çekici bir yemektir. Geleneksel Ege lezzetlerinden biri olan Muğla Saraylısı, zeytinyağlı dolma severler için farklı bir deneyim olacaktır. Muğla saraylısı lezzetinin yanı sıra içerisinde yer alan sebzeler sayesinde son derece sağlıklı bir yemektir. Hafif bir yemek yemek isteyenler gönül rahatlığı ile Muğla saraylısını tercih edebilir. Muğla saraylısı genellikle yöre halkının evlerinde pişen bir lezzet olurken bazı restoranlarda meze çeşidi olarak da bulunabilecek bir lezzettir. Dileyen tatilciler gerekli malzemeleri tedarik ederek Köyceğiz konaklamaları sırasında veya sonrasında Muğla saraylısını kendileri de pişirebilir.

Sarma

Dülger Balığı Kavurması

Muğla yöresine ait olan dülger balığı kavurması balık severler için sıra dışı bir lezzet olacaktır. Taze dülger balıklarının temizlenmesi ve fileto şekline getirilmesi ardından kavrulmasıyla hazırlanan bu yemek lezzetli bir balık yemeğidir. Özellikle farklı lezzetler deneyimlemeyi sevenlerin hayran kalacağı lezzetlerden biri olan dülger balığı kavurması bazı özel restoranlarda ulaşılabilecek bir yemektir. Doyurucu ve damaklarda kalan aroması ile genellikle deneyenlerin tekrar yemek istediği yemeklerden biridir. Tamamıyla yöresel bir lezzet olan dülger balığı kavurması özellikle akşam yemekleri için hoş bir seçenek olacaktır.

dülger balığı kavurması

Arapsaçı Kavurması

Kavurma genellikle etli yemekleri çağrıştırırken arapsaçı kavurması bu algıyı kıran bir lezzettir. Arapsaçı otunun kavrulmasıyla hazırlanan bu yemek ıspanak kavurmasını aldırabilir. Ancak arapsaçı otunun kendine has aroması ortaya farklı bir lezzet çıkarır. Yöre halkının evinde yapılan bu yemek hafifliği ve lezzetiyle sevilir. Daha doyurucu bir hale getirmek isteyen kişiler arapsaçı kavurmasına yumurta da ekleyebilir. Arapsaçı kavurmasını denemek isteyen Köyceğiz sakinleri yöresel pazarlardan arapsaçı otu alarak kavurmayı evlerinde kendileri yapabilir. 

Arapsaçı

Kuru Börülce Yemeği

Kuru börülce Ege bölgesinde tüketimi yaygın olan bir baklagildir. Kuru börülce farklı çeşitlerde sofralarda yerini alabilir. Köyceğiz’de kuru börülce kıymalı bir yemek olarak tüketilir. Kuru fasulye dışında farklı bir lezzet denemek isteyenler kuru börülce yemeği ile bu isteklerini gerçekleştirebilir. Kıyma, salça ve zeytinyağı ile hazırlanan yemek hem doyurucu hem de oldukça lezzetlidir. Köyceğiz tatili sırasında esnaf lokantası tarzında bir işletme bulunması halinde kuru börülce yemeği ile karşılaşılabilir. Kuru börülce yemeği genellikle yöre halkının evlerinde pişen bir lezzettir. 

Kuru börülce

Zeytinyağlı Enginar

Ege ve Akdeniz mutfağının en bilinen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı enginara Köyceğiz’de de rastlamak mümkündür. Mevsimi olması halinde birçok Köyceğiz restoranı menüsünde enginara yer verilir. Genellikle başlangıç veya meze olarak tercih edilen zeytinyağlı enginar oldukça sağlıklı bir yemektir. Bölgede zeytinyağlı enginar bezelye, havuç ve patates garnitürü ile bir arada yapılır. Sıcak havalarda sadece hafif bir lezzet yemek isteyenler için zeytinyağlı enginar bir ana yemek görevi de görebilir. Dileyen tatilciler enginarı evde kendileri pişirebileceği gibi dileyenler ise restoranlarda bu lezzeti tadabilir. 

Zeytinyağlı Enginar

Çökertme Kebabı

Etli veya tavuklu seçenekleri bulunan çökertme kebabı özellikle çocukların sevdiği bir yemektir. En altta yaran kibrit patates kızartmaları, üzerine konulan et veya tavuk ve en üste dökülen yoğurtlu domatesli sos ortaya bir lezzet şöleni çıkarır. Türkiye’nin birçok yerinde görülmeye alışık olunan bu lezzet Muğla yöresinde oldukça meşhurdur. Bu meşhur lezzete Köyceğiz’de yer alan et restoranlarında da ulaşabilmek mümkündür. Dileyenler için öğlen dileyenler içinse akşam yemeği olarak tercih edilebilecek çökertme kebabı doyurucu bir yemektir. Köyceğiz plajlarında geçirilen eğlenceli bir gün ardından çökertme kebabı yenilerek gün lezzet şöleni ile noktalanabilir. 

Çökertme Kebabı

Saraylı Tatlısı

Ege ve Akdeniz’in ortak lezzetlerinden bir diğeri ise saraylı tatlısıdır. Baklavayı andıran lezzeti böreğe benzeyen görünüşü ile saraylı tatlısı yemeği tatlı ile noktalamak isteyenlere önerilen bir lezzettir. Yufka ve cevizle yapılan bu şerbetli tatlı deneyen herkesin sevdiği bir tada sahiptir. Özellikle şerbetli tatlı sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tatlıdır. Yöresel olarak da kıymetli olan bu tatlıya birçok restoran veya tatlıcıda denk gelinebilir. 

Saraylı Tatlısı

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü