Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Doğası, tarihi ve koyları ile ön plana çıkan Köyceğiz, samimi atmosferi ile dikkat çeken Muğla’nın göz bebeklerinden biridir. Köyceğiz’de meşhur olan şeyler arasında özel yerler, tatlar ve mekanlar yer alır. Yeri geldiğinde tarihi yeri geldiğinde ise sahip olduğu manzarası ile meşhur olan yerler tatilcilerin keşif yapma isteğini açığa çıkarır. Köyceğiz’de deneyimlenebilen lezzetler ise damaklarda kalıcı tatlar bırakır. Köyceğiz, “neyi meşhur?” sorusuna verilebilecek çok sayıda cevaba sahip bir bölgedir. Her yaştan tatilci burada eğlenebilir, yeni yerler görebilir ve stresten arınabilir. Farklı yerleri gezerek geçen bir günün ardından Köyceğiz’in meşhur lezzetleri ile günü taçlandırabilir. 

Köyceğiz Gölü

“Köyceğiz neyi ile meşhur?” sorusuna verilecek ilk cevap kuşkusuz ki Köyceğiz Gölü oluyor. İlçeye adım atar atmaz arkasında uzanan dağ ile göl, tüm ihtişamlı manzarası eşliğinde misafirlerini karşılıyor. İlçeye ismini veren göl yeşilin ve mavinin ahenkle dansını yansıtıyor. Eşsiz tabiat manzaraları açığa çıkaran bu yer Köyceğiz’e diğer Muğla ilçelerinde kıyasla bambaşka bir hava katıyor. Gün batımı manzarasının eklendiği saatlerde açığa çıkan görüntü adeta bir kartpostal görüntüsünü oluştururken göl çevresinde bulunan restoranlarda bu manzarayı yakından izlemek mümkündür. Köyceğiz Gölü çevresinde çok sayıda otel, butik otel ve aile pansiyonları da bulunur. Dileyenler hem manzarayı görmek hem de merkezi bir konumda kalmak istedikleri takdirde burada bulunan tesislerden faydalanabilir. Köyceğiz Gölü çeşitli balık türlerine ve kuşlara ev sahipliği yapar. Balıkçılığın popüler olduğu bu gölde lezzetli balıklar tutabilmek mümkündür. İlkbahar ve sonbahar aylarında göçmen kuşları misafir eden yer özellikle fotoğraf sanatçılarının hayran kaldığı bir konuma sahiptir.

Köyceğiz Gölü

Yuvarlak Çay

Köyceğiz'e giren herkesin görmesi gereken yerlerden biri yuvarlak çaydır. Bir doğa harikası olan bu yer yemyeşil ağaçlarla çevreli, buz gibi sularıyla etrafına serinlik saçan bir çaya sahiptir. Yuvarlak Çay çevresinde bulunan restoran ve işletmeler sayesinde dileyen tatilciler tüm günlerini burada geçirebilir. Restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilir veya güne doyurucu kahvaltılar ile başlayabilir. Yapacakları yemek keyfi sırasında eşlik eden manzara ve çaydan gelen serinlik ise bu anı daha da güzelleştirir. Yuvarlak Çay’a dileyen tatilciler girebilir ve çayda yüzebilirler. Çayın suyunun son derece soğuk olduğu bilinmelidir. Çaya girmek yerine çevresinde yürüyüş yapmak isteyenler bu anı daha da hareketlendirerek restoranlarda yer alan salıncaklar sayesinde çayın üzerinde sallanabilirler. Bu özellikle küçük çocukların çok ilgisini çeken bir aktivite olacaktır. Yuvarlak Çay Muğla bölgesinin en soğuk sularına ev sahipliği yapar. Çay adını suların yuvarlanarak akmasından alır. Çayı oluşturan ise yer altı sularıdır. Yuvarlak Çay akarak Köyceğiz gölüne bağlanır ve konum olarak Köyceğiz ve Ortaca arasında bulunur. Köyceğiz merkeze 16 km uzaklıkta olan çaya tatilciler, şehir merkezinden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlayabilir veya şahsi araçları ile buraya gelebilirler.

İztuzu Plajı

“Köyceğiz’in nesi meşhur?” sorusunun bir diğer cevabı olan İztuzu Plajı sadece Köyceğiz değil Türkiye’nin ünlü plajlarından biridir. 4.5 kilometre uzunluğundaki geniş kumsalıyla bilinen İztuzu Plajı ince kumlu sahiliyle deniz severlerin favori adreslerinden biridir. Masmavi denizi oldukça berrak olup denizin üzerinden bile balıkları seyredebilmek mümkündür. İztuzu Plajı caretta carettaların da sevdiği bir adrestir. Yılın belirli dönemlerinde kaplumbağalar yumurtalarını bırakmak için İztuzu Plajını tercih eder. İztuzu Plajı sadece kendine ait alanı değil çevresinde bulunan zeytin, çam ve meyve ağaçları ile de büyüleyicidir. Yeşil ve mavinin ortak buluşması olan bu yer her yıl yerli yabancı binlerce turistin akınına uğrar. İztuzu Plajı’nda dileyenler tüplü veya tüpsüz dalışlar gerçekleştirilebilir, sahilde bulunan kaplumbağa hastanesini ziyaret ederek bu güzel canlıları yakından görebilir, merkezden kalkan tekne gezileri sırasında İztuzu Plajı ve çevresindeki koyları keşfedebilirler. İztuzu Plajına tekne turları ile denizden gelmek mümkün olduğu gibi kara yolu ile gelmek de mümkündür. Merkezden kalkan minibüsler veya şahsi araçlar ile plaja gelinebilir. 

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti Köyceğiz gezisinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Köyceğiz’in doğal güzellikleri kadar tarihi dokularını da görmek isteyenler Kaunos’u mutlaka görmelidir. Yine ünü dünya genelinde yayılmış olan bu yer M.Ö. 6.yüzyıldan günümüze kalan bir antik kenttir. Kaunos Antik Kenti devasa antik tiyatrosu ile bilinir. Kentin bir ucunda yer alan Kaunos Kral Mezarları ise hem mimari hem de görsel açıdan büyüleyicidir. Köyceğiz gezisi sırasında mutlaka ziyaret edilmesi gereken bu yer Çandır Mahallesi sınırlarındadır ve Köyceğiz'e 40 dakika uzaklıktadır. Çam ağaçlarıyla çevrili bir alan içerisinde yer alan Kaunos Antik Kenti hem doğanın hem de tarihi dokunun deneyimlenebileceği bir adrestir. Kaunos Antik Kenti’nde dileyenler kendi başına gezebilir dileyenler ise bölgedeki rehberlerin turlarına katılarak bulundukları bölgeyi detaylıca öğrenebilirler.

Kaunos Kral Mezarları

Tatilcilere antik kent ardından daha etkileyici ve ilgi çekici bir yer olan Kaunos Kral Mezarları’nı da mutlaka uğramaları önerilir. Türkiye'nin önemli tarihi yerlerinden biri olan Kaunos Kral Mezarları M.Ö.4. yüzyıla Karya Uygarlığı dönemine dayanır. 152 metre yükseklikteki sarp kayalar içinde yapılmış olan bu mezarlar günümüzde mimari açıdan hayranlık uyandırmaya devam eder. Kaunos Kral Mezarlarını uzaktan görmek mümkün olduğu gibi dileyen tatilciler zorlu bir ulaşım yolu olan dağ yolunu kullanarak mezarların içine de görebilir. İçeride bulunan tapınak, hamam ve mabet gibi bölümler ziyaretçilere açıktır. Kaunos Kral Mezarları Köyceğiz’in meşhur özelliklerini görmek isteyenlerin gitmesi gereken bir yerdir.

Sarıgerme Plajı

Muğla’nın en güzel plajlarından biri olarak düşünülen Sarıgerme Plajı da Köyceğiz’in ön plana çıkan yerlerinden biridir. Köyceğiz merkeze 37 km mesafede olan bu yere kolay bir şekilde araçlarla veya minibüslerle ulaşım sağlanabilir. 7 kilometrelik altın renginde kumlarla kaplı bu uzun plajda yaz sıcaklığına serin dokunuşlar ekleyecek bir deniz bulunur. Denizin mavisi ve berraklığı gören herkeste hayranlık uyandırır. Koy mavi bayrak ödülü kazanan bir denize sahiptir. Yerli yabancı birçok turistin ilgisini çeken bu yer kum zambaklarına ev sahipliği yapan bir doğaya sahiptir. Kum zambakları Sarıgerme Plajı’nın Türkiye genelinde de en ünlü plajlardan biri olmasını sağlar. Sarıgerme plajında çok sayıda aktivite yapabilmek mümkündür. Bölgede kurulan su sporları tesisleri sayesinde deniz paraşütü, uçurtma sörfü, yelken ve kano gibi eğlenceli aktiviteler yapılabilir. Hem eğlenmek hem de dinlenmek isteyenler için Sarıgerme Plajı görülmesi gereken bir yerdir.

Sarıgerme Plajı

Güveçte Alabalık

Tarihi yerlerin ve doğal güzelliklerin gezildiği bir günün ardından Köyceğiz’in özel lezzetlerinden biriyle karnını doyurmak isteyenler güveçte alabalık tercih edebilir. Bölgenin kendi balıkları ile hazırlanan bu yemek balık severlerin hayran kalacağı bir lezzete sahiptir. Temizlenmiş alabalıklar güveçlerde odun fırınlar içerisinde pişirilir. Klasik bir ızgara balıktan çok daha fazlasını sahip olunmasının sağlanan bu pişirme yöntemi balığın damaklarda kalıcı bir yer edinmesini sağlar. Hem doyurucu hem de besleyiciliği ile sağlıklı bir yemek yemek isteyenlerin de seveceği bir yemek çeşididir. Güveçte Alabalık birçok Köyceğiz restoranında bulunur. Özellikle Yuvarlak Çay etrafında bulunan restoranlarda güveçte alabalık bulabilmek mümkündür. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü