Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ortaca, Muğla’nın en çok misafir ağırlayan ilçelerinden biridir. Özellikle, meşhur Dalyan Mahallesi ile her yıl binlerce yerli yabancı turist ağırlar. Yoğun talep görmesi ile Ortaca restoran kültürü gelişmiş bir bölgedir. Her damak lezzetine uygun yemek servisi yapan farklı Ortaca restoranları bulunur. Ortaca kahvaltı mekanları ile güne lezzetli sofralarla başlamak mümkünken Ortaca restoranları ile günü yine lezzetli yemeklerle noktalamak mümkündür. 

Ceyhan Restoran

Ortaca restoranlarında yenilen lezzetli yemekler günün belirli saatlerini taçlandırır. Günün kalan saatlerinde ise Ortaca’nın doğal güzellikleri ve koyları gezilebilir. Doğa içinde yapılacak bu geziler ardından Ortaca’nın güzel plajlarında masmavi denize girilerek sıcak yaz günlerine serin molalar verilebilir. Günün gezilecek yerleri tamamlandıktan sonra ise Ortaca restoranları sayesinde keyifli bir akşam yemeği ile gün noktalanabilir.  

Saki Restaurant

Nehir kenarında konumlanan Saki Restaurant, yaz akşamlarının vazgeçilmez mekanlarından biridir. Keyifli bir aile işletmesi olan mekanın menüsü her gün değişir. Mevsim sebzeleri ve taze et ürünlerine göre menü günlük belirlenir. Farklı meze çeşitlerinden oluşan meze dolabı gören misafirleri adeta büyüler. Her biri birbirinden başarılı olan mezeleri dileyenlerin tüm akşam yemeği de olabilir. Saki Restaurant menüsünü hazırlarken glütensiz, vegan ve vejetaryen yemek seçeneklerine de yer verir. Bu sayede Saki Restaurant’ta her zevke uygun bir yemek bulmak mümkündür. 

Saki Restaurant

Adres: Dalyan, Geçit Sok. No:15, 48600 Ortaca 

Telefon: +902522842020

La Boheme

Kaya mezarlarına karşı konumlanan La Boheme, şık bir mekânda akşam yemeği yemek isteyenlere önerilen bir adrestir. Beyaz masaları, tavanları süsleyen çiçekleri ile girer girmez beğenilen bir mekândır. Mekân şıklığı kadar menüsünde bulunan yemeklerin lezzetiyle de sevilir. La Boheme menüsünde dünya mutfağının sevilen lezzetlerine yer verir. Geniş yemek menüsü yanında sunduğu şarap ve kokteyl menüsü de beğenilir. Özellikle imza kokteylleri kokteyl sevenler tarafından değerlendirilmelidir. La Boheme Dalyan’ın popüler mekânlarından biri olduğundan yoğun dönemlerde rezervasyon yaptırılması önerilir. 

La Boheme

Adres: Dalyan Mahallesi, Sağlık Sok. No:5, 48600 

Telefon: 0 (252) 284 50 57

Kordon Restaurant

Balık ve deniz ürünleriyle donatılmış bir sofra ile akşam yemeği yemek isteyenler Kordon Restaurant’ı tercih edebilirler. Nehir kenarında bulunan mekân bahçesinde yer alan masaları ve iç ısıtan manzarası ile keyifli saatler geçirmek isteyenler için ideal bir adrestir. Mekânın menüsünde, mavi yengeç gibi farklı lezzetlerin de bulunduğu birçok deniz ürününe yer verilir. Gezi teknelerinin uğrak noktası olan Kordon Restaurant bölgedeki diğer balık restoranlarına göre biraz daha yüksek fiyatlı olabilir. Ancak menüsünün çeşitliliği ve her bir yemeğin lezzetli olması ile restoran bu fiyatların karşılığını verir. Tekne turlarının bol olduğu dönemlerde günün her saatinde restoran yoğun bir ilgi ile karşılaşır. Ancak hem nehir kenarında yürüyüş yapmak hem de lezzetli bir balık sofrasında bulunmak isteyenler Kordon Restaurant’a mutlaka gitmelidir.

Kordon Restaurant

Adres: Dalyan, Maraş Cad. No:40/f, 48840 Ortaca 

Telefon: 0535 930 29 54 

Çandır Resort & Restaurant

2021 yılından beri hizmet veren Çandır Resort & Restaurant Dalyan bölgesinin en popüler işletmelerinden biridir. Sabah kahvaltı servisi ile güne başlayan ve organik köy kahvaltısı ile ün salmış olan mekânın menüsünde dünya lezzetlerine de yer verilir. Günün her saatinde yoğun ilgi gören restoran ambiyansı ile de etkileyicidir. Ahşap dağ evlerinden oluşan tesisin içerisinde yer alan restoran dışarıdan gelen misafirlere de hizmet verir. Çandır Resort & Restaurant doyurucu ve lezzetli yemekler yemek, doğanın içerisinde bulunmak ve farklı bir restoran deneyimi yaşamak isteyenlerin seveceği bir yerdir.

Çandırt Resort & REstaurant

Adres: Çandır Mahallesi, Küme Evler Sokak No:233 Köyceğiz 

Telefon: 0532 689 54 48

Begonville House

Ortaca Dalyan'ın sevilen mekanlarından biri diğeri ise Begonville House’dur. Özel yemekleri ile bilinen bu yer, farklı lezzetler denemeyi seven tatilcilerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir yerdir. Turşulu tavuk menüsü ile bilinen Begonville House, misafirlerine farklı bir lezzet deneyimi yaşatır. Doyurucu ve kendine has aromasıyla deneyen herkesin sevdiği bir yemektir. Tavuk değil kırmızı et tüketmek isteyenler ise soya soslu kırmızı eti tercih edebilir. Her iki yemekte mekânın en popüler yemekleri olup lezzetleri ile damaklarda kalıcı bir yer edinirler. Yemyeşil bir alan içerisinde bulunan Begonville House, ailecek gelinebilecek bir restorandır. Ortaca’nın yoğun dönemlerinde mekânda yer bulabilmenin zor olabileceği unutulmamalıdır. 

Begonvilla House

Adres: 88, Sulungur Bulvarı Maraş Mahallesi, Ortaca, Muğla

Telefon: 0542 422 61 02

Çağrı Pide & Pizza

Uygun fiyatlı ve hızlı bir yemek yemek isteyenler ise soluğu Çağrı Pide & Pizza’da alır. Dalyan bölgesinin ara sokaklarında bulunan bu mekân damaklarda kalıcı bir yer bırakacak diğer mekandır. Kıymalı pideleri ile meşhur olan mekânın özel pizza tarifleri de deneyen herkesten tam puan alır. Klasik Türk mutfağı lezzetlerinden biri olan pideyi denemek isteyen turistler de soluğu Çağrı Pide & Pizza’da alır. Yılın her döneminde hizmet veren mekân Ortaca halkı tarafından da sevilen bir mekandır. Ailecek veya arkadaşlarla lezzetli ve pratik bir yemek yemek isteyenler Çağrı Pide & Pizza’yı tercih edebilirler. 

Çağrı Pide & Pizza

Adres: Atatürk, Dalyan Mah., Gülpınarı Cad., Pazaryeri Sok. No: 2 Ortaca, Muğla

Telefon: 0554 279 37 47

 

Dalyan Kebapçım

Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen bir diğer adres ise Dalyan Kebapçım’dır. Kaliteli ve lezzetli etlerden yapılan kebapları ile meşhur mekân, doyurucu ve lezzetli bir yemek yemek isteyen tatilcilerin gönül rahatlığıyla gidebileceği bir yerdir. Fiyatları ile de gelen herkesi memnun eden Dalyan Kebapçım, Anadolu mutfağına ait; ana yemekleri, mezeleri ve ikramlıkları ile tam teşekküllü hizmet sunan bir yerdir. Adana ve Urfa kebapları ile popüler olan Dalyan Kebapçım’ı İskender yemeyi sevenlerin de denemesi önerilir. Dileyen tatilciler öğle yemeği dileyen tatilciler ise akşam yemeği için burayı tercih edebilir.

Dalyan Kebapçım

Adres: Dalyan Mah., Maraş Cad., Ortaca, Muğla

Temsi Restoran

Temsi Restoran Maraş Caddesi’nde bulunan, biftek ve etleriyle meşhur olan bölgenin eski mekanlarından biridir. Yılın her döneminde tercih edilen, güler yüzlü hizmetiyle gelen herkesin memnun ayrıldığı bir restoran olan Temsi Restoran doyurucu ve lezzetli yemekleriyle yerli yabancı tüm tatilcilerin sevdiği bir mekandır. Büyük porsiyonları ile dikkat çeken bir yer olması mide doygunluğundan önce göz doygunluğunu ön planda tutan tatilcilerin seveceği bir yer olmasını sağlar. Temsi Restoran’ın ünü, kuzu tandırı ile çevre illere kadar yayılmıştır. Samimiyeti ile tam bir aile mekânı olan Temsi Restoran keyifli akşam yemekleri için ideal bir adrestir. Ortaca'nın yoğun dönemlerinde Temsi Restoranda da yer bulabilmek zor olabilir.

Temsi Restoran

Adres: Maraş Cad., Yali Sok., No: 6b, Ortaca, Muğla

Telefon: 0252 284 54 63

Ceyhan Restaurant

Yemekleri kadar manzarası ile de akıllarda kalan Ceyhan Restaurant, Ortaca Dalyan bölgesinde bulunur. Aileler veya arkadaş grupları tarafından sıklıkla tercih edilen restoran zengin menüsüyle her damak tadına uygun bir lezzet bulunabilecek bir yerdir. Genellikle deniz ürünleri üzerine şekillenmiş olan menüsünde ıstakoz ve yengeç gibi farklı deniz ürünü lezzetlerini bulabilmek de mümkündür. Keyifli bir manzara eşliğinde lezzetli yemekler yemek isteyenler Ceyhan Restaurant’ı tercih edebilirler. 

Ceyhan Restoran

Adres: Gülpınarı Mah., Sahil Kenarı, Dalyan/ Ortaca, Muğla

Telefon: 0538 500 15 74

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü