Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Karadeniz’in en güzel illerinden biri olan Rize, tarihi güzellikleri, meşhur lezzetleri ve doğal güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Rize ziyaretçileri hem Karadeniz'in meşhur yaylalarında oksijen eşliğinde keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmekte hem de yaylalarda gerçekleştirilen festivallere ve şenliklere katılabilmektedirler. Rafting, kamp, fotoğrafçılık, olta balıkçılığı ve zipline gibi çeşitli etkinliklerin de yapılabildiği Rize’nin doğal güzellikleri, Rize misafirleri tarafından görülmeye değerdir. Rize doğal güzellikleri arasında bulunan yerler; Kaçkar Dağları Milli Parkı, Gito Yaylası, Çamlık Dinlenme Yeri, Handüzü Yaylası, Fırtına Vadisi, Gelin Tülü Şelalesi, Anzer Yaylası ile Golazena Yaylası bulunmaktadır. 

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Rize’nin doğal güzelliklerinden biri olan Kaçkar Dağları Milli Parkı, Çamlıhemşin ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 110 kilometre uzaklıkta bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkına özel araçlar ile E70 karayolu üzerinden rahatlıkla yapılabilmektedir. Yemyeşil ve oksijen deposu ağaçları, yaban hayatı, zengin bitki örtüsü ve muhteşem güzellikteki gölleri ile Riza misafirlerinin favori yerlerinden biri durumundadır. Bölgenin eşsiz güzel manzarasını misafirlerine sunan Kaçkar Dağları Milli Parkı, 400 metre yükseklikte 53.000 hektarlık bir alan üzerine kurulu durumdadır. Kaçkar Dağları Milli Parkı, ziyaretçilerine keyifli doğa yürüyüşleri imkanı sunmaktadır. Ayrıca tırmanma, kaya tırmanışı, fotoğrafçılık, olta balıkçılığı, kuş gözlemciliği ve kampçılık gibi aktiviteler için de sıklıkla tercih edilmektedir. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Ayder Yaylası da Riza misafirlerinin mutlaka görmeyi tercih ettikleri yerler arasında bulunmaktadır. Kaçkar Dağları Milli Parkı haftanın tüm günleri ziyaret edilebilmektedir. 

İletişim: (0312) 207 50 00

Adres: Beştepe, Alparslan Türkeş Cd., No:41, 06560 Yenimahalle

Gito Yaylası

Rize’nin bir başka doğal güzelliği ise Gito Yaylasıdır. Gito Yaylası, “Ballıköy Yaylası” olarak da bilinmektedir. Çamlıhemşin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı ise yaklaşık olarak 80 kilometredir. Gito Yaylasına ulaşımlar özel araçlar ile E70 ve Kantarlı Köyü yolu üzerinden rahatlıkla yapılabilmektedir. Gito Yaylası’na giden yollar zorlu olduğu için yolculuk süresi 2 saat kadar sürebilmektedir. 2100 rakımlı olan Gito Yaylası, Karadeniz’in en güzel yaylalarından biri olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yayla genel olarak meşhur salıncaklar ile her yıl hem yerli hem de yabnacı çok sayıda turisti ağrlamaktadır. Bol oksijeni ve yemyeşil doğası ile tercih sebebi olan Gito Yaylası her mevsim ziyarete uygundur. 

İletişim: 0531 764 65 76

Adres: Merkez, Osman Kurtuluş Cd., 53750 Meydanköy/Çamlıhemşin/Rize

Çamlık Dinlenme Yeri

Rize’nin doğal güzelliklerinden biri olan Çamlık Dinlenme Yeri, İkizdere ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 65 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Çamlık Dinlenme Tesisine ulaşımlar özel araçlar ile Rize - Kalkandere yolu ile D925 yolu üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Çamlık Dinlenme Tesisi yemyeşil ağaçlarla çevrili bir alandır. İçerisinde doğa yürüyüşleri yapılabilmektedir. Ayrıca piknik yapmak isteyenler ile kampçılar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Yemyeşil doğası ve eşsiz manzarası ile Çamlık Köyünde alabalık tadılabilmekte ve keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Çamlık Dinlenme Tesisine girişler ücretsizdir. Haftanın tüm günleri 24 saat ziyaret edilebilmektedir.

İletişim: 0532 265 13 98

Adres: 53690 Çamlıkköy/İkizdere/Rize

Handüzü Yaylası

Handüzü Yaylası, Güneysu Beldesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 35 kilometre mesafede yer alan Handüzü Yaylası, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Handüzü Yaylasına ulaşımlar özel araçlar ile Rize - Güneysu yolu üzerinden rahatlıkla yapılabilmektedir. Rize’nin en meşhur doğal güzelliklerinden biri olarak oldukça ilgi görmektedir. Doğa tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Handüzü Yaylası, temiz ve bol oksijenli doğası ile ön plana çıkmaktadır. Yılın dört mevsimi hareketli olan Handüzü Yaylasında yaz aylarında şenlikler, kış aylarında ise Kar Yürüyüşü Festivali gerçekleştirilmektedir. Bölgeyi ziyaret eden Rize misafirleri hem bol oksijen eşliğinde keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmekte hem de bölgeden yayla peyniri, yayla tereyağı ve organik köy ürünleri satın alabilmektedirler. Handüzü Yaylasında kamp ve piknik için alanlar da mevcuttur.

Fırtına Vadisi

Rize’nin en popüler doğal güzelliklerinden biri olan Fırtına Vadisi, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Fırtına Vadisi, Ardeşen ilçesinin yaklaşık olarak 3 kilometre batısında yer almaktadır. Rize misafirleri özel araçları ile Ardeşen - Çamlıhemşin yolu üzerinden rahatlıkla Fırtına Vadisi’ne ulaşabilmektedirler. Karadeniz’de geleneksel yaşamın deneyimlenebileceği en güzel yerlerden biri olan Fırtına Vadisi muhteşem doğa manzaraları izlemek isteyen kişilerin de favori adreslerindendir. Keyifli doğa yürüyüşleri yapılabildiği gibi aynı zamanda heyecan verici nehir sporları da yapılabilmektedir. Rafting ve zipline için de sıklıkla tercih edilmektedir. Rafting için uygun zamanlar ise bahar ve yaz ayları olmaktadır. Çok sayıda nehri birleştiren Fırtına Vadisi, çay tarlaları ve yemyeşil doğası ile çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Fırtına Vadisi haftanın tüm günleri açıktır. Girişler ücretsizdir.

Gelin Tülü Şelalesi

Rize’nin doğal güzelliklerinden biri olan Gelin Tülü Şelalesi, Çamlıhemşin’e bağlı Yukarışimşirli Köyünde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 85 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Gelin Tülü Şelalesine ulaşımlar özel araçlar ile E70 karayolu üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Gelin Tülü Şelalesi, Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan harika bir doğal güzelliktir. 1,5 kilometre yükseklikten akan şelale, eşsiz manzarası ile görenleri büyülemektedir. Oksijeni oldukça bol olduğu için hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Türkiye’nin en uzun şelalelerinden biri olan Gelin Tülü Şelalesi, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Gelin Tülü Şelalesi yılın dört mevsiminde 24 saat boyunca tercih edilebilmektedir. 

Adres: Şht. Binbaşı Ömer Aktuğ Cd., 53780 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize

Anzer Yaylası

Anzer Yaylası, İkizdere ilçesine bağlı Ballıköy’de bulunmaktadır. Şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre mesafede yer almaktadır. Anzer Yaylasına ulaşımlar özel araçlar ile Rize - İspir yolu ile D925 karayolu üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir. Ballıköy Yaylası olarak da bilinen Anzer Yaylasının balı, tüm Türkiye’de bilinmektedir. Yaylada bulunan üreticilerden alınabilen Anzer balı, en kaliteli bal çeşitlerinden biridir. Anzer balının kanser hastalığını tedavi ettiği düşünülmektedir. Anzer Yaylası, Uzungöl ve Çoruh Nehri’ne bağlanan bir geçiş noktasında yer almaktadır. Yaylada bahar ve yaz aylarında çeşitli festivaller düzenlenmekte ve bu festivallere hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler yoğun ilgi göstermektedir.

İletişim: 0537 298 94 53

Adres: Anzer Yaylası Köyü, 53690 Ballıköy/İkizdere/Rize

Golazena Yaylası

Ardeşen ilçesine bağlı Yukarıdurak Köyüne bağlı olan Golazena Yaylası, doğa severler ve fotoğrafçılar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 70 kilometredir. Golazana Yaylasına ulaşımlar özel araçlar ile E70 karayolu üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. 2230 metre rakımlı olan yaylada geleneksel mimari tarzında yayla evleri bulunmaktadır. Doğa aktivitelerinin de vazgeçilmez adreslerinden biri olan Golazena Yaylası, muhteşem manzaralara sahiptir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü