Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Rize, hem doğal güzellikleri hem tarihi güzellikleri hem de meşhur plajları ve koyları ile tercih sebebi olmaktadır. Rize plajları her sene hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Rize’nin plajlarında doyasıya yüzmek ve güneşlenmek, Rize tatilcilerinin vazgeçilmez planlarından biri olmaktadır. Rize’ye tatil planı yapan ziyaretçiler, “Rize’de nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar.

Rize tatilcileri, ücretsiz olarak giriş yapabilecekleri, birbirinden güzel Rize halk plajlarında denizin ve güneşin keyfini çıkarabilmektedirler. Araba yolculukları yapmak istemeyen ziyaretçiler ise yürüyerek ulaşabilecekleri Rize merkez plajlarını tercih edebilmektedirler. En çok sevilen Rize plajları isimleri ise; Çayeli Halk plajı, Fındıklı Kıyıcık Plajı, Çayeli Limanköy Aile Plajı, Merkez Alipaşa Plajı, Pazar Hamidiye Plajı, Çayeli Kemerköy Plajı, İyidere Sarayköy Plajı, İyidere Yalıköy Plajı ve Fındıklı Yeniköy Plajı’dır. Rize en güzel plajları bünyesinde bulundurması ile yaz tatilleri için vazgeçilmez rotalardan biridir. 

Çayeli Halk Plajı

Rize’nin en popüler plajlarından biri olan Çayeli Halk plajı, Rize’nin Çayeli ilçe sınırlarında bulunmaktadır. 800 metre uzunluğa sahip olan plajda Rize misafirlerinin faydalanabilecekleri duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkanlar mevcuttur. Çayeli Halk Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Plajda yer alan özel işletmeden şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Ayrıca Rize misafirleri, Çayeli Halk Plajı içerisinde yer alan restorandan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Tertemiz denizi ile ünlü olan Çayeli Halk Plajı, Rize tatilcilerinin mutlaka görmeleri gereken plajlar arasında bulunmaktadır. 

Fındıklı Kıyıcık Plajı

Kıyıcık Plajı, Rize’nin Fındıklı ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 74 kilometre uzaklıktadır. Fındıklı Kıyıcık Plajı, Artvin-Rize sınırları içerisinde yer aldığı için günümüzde hala Artvinliler ve Rizeliler arasında plajın kime ait olduğu ile ilgili tartışmalar yaşanmaktadır. Fındıklı Kıyıcık Plajı genel olarak çakıl taşlarından meydana gelmektedir. Denizi ise tertemiz ve berrak olduğu için hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Plajda çakıl taşları bulunduğu için Rize misafirleri deniz ayakkabısı kullanabilirler. Yaklaşık olarak 500 metre uzunluğa sahip olan Fındıklı Kıyıcık Plajı’nda eşsiz gün batımı manzaraları izlenebilmekte ve keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Plaja girişler ücretsiz olmakla birlikte, plaj içerisinde yer alan tesisten Rize misafirleri şemsiye ve şezlong kiralayabilmektedirler. Ayrıca Rize misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği tesis de bulunmaktadır. 

Çayeli Limanköy Aile Plajı

Limanköy Aile Plajı, Rize ilinin Çayeli ilçesinde yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 4 kilometre mesafede yer alan plaj, il merkezine ise 12 kilometre mesafededir. Çayeli Limanköy Aile Plajı içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Tertemiz denizi ile ünlü olan Çayeli Limanköy Aile Plajı içerisinde jet ski, su kayağı ve muz gibi su sporları da yapılabilmekte ve eğlenceli bir gün geçirilebilmektedir. Plaj içerisinde Rize misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği özel bir işletme bulunmaktadır. Çayeli Limanköy Aile Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. Rize misafirleri diledikleri takdirde plaj içerisinde yer alan tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektediler. Muhteşem temizlikte ve berraklıkta bu plaj, hem yerli hem de yabancı tatilciler tarafından tercih edilmektedir. 

Merkez Alipaşa Plajı

İl merkezine yaklaşık olarak 5 kilometre uzaklıkta yer alan Merkez Alipaşa Plajı içerisinde piknik alanları, çardaklar, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkanlar bulunmaktadır. Alipaşa Plajı’nın suyu oldukça temiz ve berrak olduğu için özellikle yaz aylarında hafta sonu günlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Sakinlikten hoşlanan kişiler hafta içi günlerde Alipaşa Plajı’nı tercih edebilirler. Alipaşa Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Belediye tarafından işletilen plajda yer alan şezlonglar ile şemsiyeler de ücretsiz olarak halk tarafından kullanılabilmektedir. 

Pazar Hamidiye Plajı

Rize’nin en güzel plajlarından biri olan Pazar Hamidiye Plajı, Rize’nin Pazar ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıkta bulunan plaj, şehir merkezine ise 41 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Hamidiye Plajı’nın bazı kısımları kayalık yapıda bazı kısımları ise kumluk yapıdadır. Rize’nin meşhur Fırtına Deresi’nin denize döküldüğü yerde bulunan Pazar Hamidiye Plajı’na girişler ücretsizdir. Rize misafirleri istedikleri takdirde plaj içerisinde bulunan özel işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Pazar Hamidiye Plajı içerisinde Rize misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği restoran da bulunmaktadır. Deniz ani olarak derinleşebildiği için iyi yüzme bilmeyen kişilerin plaj içerisinde dikkatli olmaları gerekmektedir. 

Çayeli Kemerköy Plajı

Çayeli Kemerköy Plajı, Çayeli’nin doğu kısmında bulunmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 20 kilometredir. Kumsalı ince taşlardan oluşmaktadır. Tertemiz ve berrak denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından tercih edilen Çayeli Kemerköy Plajı içerisinde Rize misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını temin edebilecekleri restoran da bulunmaktadır. Çayeli Kemerköy Plajı’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Riza tatilcileri istedikleri takdirde plaj içerisindeki tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Plaj içerisinde duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkanlar bulunmaktadır. 

İyidere Sarayköy Plajı

Sarayköy Plajı, Rize ilinin İyidere ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 14 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Sarayköy Plajı’nın denizi oldukça temiz ve berrak olduğundan hafta sonlarında kalabalık olabilmektedir. Çakıllı ve taşlı bir yapıda olan plajda deniz ayakkabısı kullanılabilir. Sarayköy Plajı içerisinde tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmaktadır. Plaj içerisinde Rize misafirlerinin su sporları yapabilecekleri bölüm de mevcuttur. Plaja girişlerde ziyaretçilerden ufak bir ücret alınmaktadır. Özellikle muhteşem gün batımı manzaraları sunması nedeni ile Riza ziyaretçilerinin mutlaka bir günlerini ayırmaları gereken plajlar arasında bulunmaktadır.

İyidere Yalıköy Plajı

Yalıköy Plajı, Rize ilinin Yalıköy ilçesi sınırlarında yer almaktadır. İl merkezine yaklaşık olarak 14 kilometre uzaklıkta bulunmakta olan plajın denizi genellikle dalgalı ve akıntılı olduğu için dikkatli olunması gerekmektedir. Yalıköy Plajı’na girişler ücretsizdir. Rize tatilcileri istedikleri takdirde plaj içerisinde yer alan işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Tertemiz ve berrak denizi ile ünlü olan Yalıköy Plajı’nda deniz hırçın olabileceği için çocuklu ailelerin temkinli olmaları gerekmektedir. Yalıköy Plajı ziyaretçileri plaja gelmeden önce deniz ayakkabılarını yanlarında getirebilirler. 

Fındıklı Yeniköy Plajı

Rize şehir merkezine yaklaşık olarak 62 kilometre mesafede yer alan Fındıklı Yeniköy Plajı, Fındıklı ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. İlçe merkezine 20 dakikalık yürüme mesafesinde bulunduğu için özellikle hafta sonlarında oldukça tercih edilmektedir. Plaj içerisinde Rize misafirlerinin faydalanabilecekleri duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunmaktadır. Fındıklı Yeniköy Plajı’nın denizi oldukça sığ olduğu için yüzmeyi yeni öğrenen kişiler ve çocuklu aileler için uygundur. Plaj genel olarak kumluk yapıdadır. Sakinlikten hoşlanan kişiler hafta içi günlerde Fındıklı Yeniköy Plajı’nı tercih edebilmektedirler. Plaja girişler ücretsizdir. Riza misafirleri istedikleri takdirde Fındıklı Yeniköy Plajı içerisinde yer alan tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Rize misafirleri, Fındıklı Yeniköy Plajı’nın tertemiz denizinde doyasıya yüzebilmekte ve güneşin keyfini doyasıya çıkarabilmektedirler. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü