Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Karadeniz Bölgesi denildiğinde akla gelen Rize, hem doğal hem tarihi güzellikleri, hem plajları, hem dünyaca ünlü yemekleri hem de gezilecek yerleri ile ön plana çıkmaktadır. Rize gezilecek yerler denildiğinde akla göller, vadiler ve yaylalar gelmektedir. Muhteşem doğal güzellikleri ile ünlü Rize, özellikle bahar ve yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Rize’ye tatil planı yapan tatilciler, “Rize’de görülmesi gereken yerler hangileridir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Rize’de gezilecek yerler arasında; Ambarlı Gölü, Ayder Yaylası, Ağaran Şelalesi, Çat Vadisi, Fırtına Deresi, Ilıca Köyü Kaplıcası ve Pokut Yaylası bulunmaktadır. Rize gezilecek yerlerinde muhteşem manzaralara tanıklık edilebilmekte ayrıca rafting gibi sporlar da yapılabilmektedir. Ziyaretçilerine adeta bir görsel sunan, yeşil ile mavinin kesiştiği Rize, görenleri kendine hayran bırakmaktadır. 

Ambarlı Gölü

Rize’de gezilecek yerler denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Ambarlı Gölü, diğer ismi ile “Balıklı Göl” olarak adlandırılmaktadır. Ambarlı Gölü, Kaçkar Dağları’nın zirvesinde Avgahan ve Sırpal tepelerinin çevrelediği, 2995 metre yükseklikte bulunan muhteşem güzelliğe sahip bir göldür. Ambarlı Gölü’nün çevresinde dört tane daha minik göl bulunmaktadır. Yeşil ile mavinin en güzel tonlarının izlenebileceği Ambarlı Gölü, doğa fotoğrafçılarının da vazgeçilmez yerleri arasındadır.

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Ambarlı Gölü'nün ilçe merkezine uzaklığı 61 kilometredir. Ambarlı Gölü’ne ulaşımlar özel araçlar ile sağlanabilmektedir. Ambarlı Yaylası’ndan sonra yaklaşık 3,5 kilometre bir yürüme mesafesinin ardından Ambarlı Gölü’ne ulaşılabilmektedir. Ambarlı Gölü, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle doğa sporları ile ilgilenen spor kulüplerinin vazgeçilmez yerlerinden biridir. Ambarlı Gölü’nde trekking ve kamp yapılabilmektedir. Muhteşem doğası ile harika manzaralara tanıklık ettiren Ambarlı Gölü, Rize misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Ayder Yaylası

Her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Ayder Yaylası, Rize ziyaretçilerine muhteşem doğal manzaralar sunmaktadır. Ayder Yaylası’nın ladin ve kayın ağaçlarından oluşan ormanları ve yemyeşil bitki örtüsü görülmeye değerdir. Otantik Hemşin evleri ile bir cennet köşesini andıran Ayder Yaylası, dünyaca ünlü Ayder Balı ile meşhurdur. Ayder Yaylası’nda çok sayıda otel bulunmaktadır. Rize misafirleri istedikleri takdirde Ayder Yaylası çevresinde bulunan otellerde konaklayabilmekte ya da günübirlik geziler için Ayder Yaylası’nı tercih edebilmektedirler.

Ayder Yaylası’ndaki yerleşimin 13. yüzyıla kadar dayandığı tahmin edilmektedir. Yaylada bulunan kaplıcanın tarihsel geçmişinin ise 1700’lü yıllara dayandığı ortaya konulmuştur. Günümüzde de Ayder Yaylası’nda çok sayıda kişi kalıcı ve göçebe olarak ikamet etmektedir. Ayder Yaylası, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinden 19 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 1350 metredir. Ayder Yaylası, 1944 yılında milli park olarak ilan edilmiş ve 1987 yılında da turizm bölgesi sınıfına dahil edilmiştir. Sağlık ve doğa turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olan Ayder Yaylası, muhteşem doğal güzelliği ile görenleri büyülemektedir. Rize misafirleri, bahar ve yaz aylarında Ayder Yaylası’nda düzenlenen konser, şenlik ve festivallere katılabilmekte ve keyifli anlar yaşayabilmektedirler. 

Ağaran Şelalesi

Rize’nin gezilmesi gereken yerlerinden biri olan Ağaran Şelalesi, Rize ilinin Çayeli ilçesinde yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 12 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kaynağını Şairler Deresi’nden alan Ağaran Şelalesi, sarp ve oldukça yüksek bir kayadan kar beyazı köpükler saçarak akmaktadır. Bu nedenle şelale, “Ağaran Şelalesi” olarak adlandırılmıştır. Yemyeşil ormanın içinde adeta gizli bir cenneti anımsatan doğası ile görenleri kendine hayran bırakan Ağaran Şelalesi’nin yakınında yürüyüş parkuru da yer almaktadır. Bu yürüyüş parkuru takip edilerek akıntının başladığı noktaya ulaşılabilmekte ve harika manzara keyifle izlenebilmektedir. Bölge halkı tarafından yapılan şelalenin meydana getirdiği göletlere girilebilmektedir. Rize misafirlerine adeta jakuzi keyfi yaşatan bu muhteşem güzellik, harika bir görsel şölen sunmaktadır. 

Çat Vadisi

Rize’nin gezilecek yerlerinin başında gelen Çat Vadisi, endemik çiçek türleri, meyve ağaçları ve zengin florası ile görenleri büyülemektedir. Orman gülleri, gürgen ve ladin ağaçlarından oluşan Çat Vadisi, hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından ziyaret edilmektedir. Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olup, Hemşin ve Elevit derelerinin kesiştiği noktada bulunmaktadır. Ayder Yaylası’nın da 15 kilometre güneybatısında yer alan Çat Vadisi üzerinde aynı zamanda Çar Deresi ile Çat Köyü de bulunmaktadır. Asırlık ahşap konakların bulunduğu, eşsiz manzaraya sahip olan Çat Köyü, Çat Vadisi’ni ziyaret eden Rize misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken bir köydür. Çat Vadisi’nin üzerinde çok sayıda taş köprü yer almaktadır. Tarihi değer taşıyan taş köprüler de Çat Vadisi’ni ziyaret edenler tarafından mutlaka görülmelidir. 

Fırtına Deresi

Yalnızca Rize’nin değil, Karadeniz Bölgesi’nin sembolü niteliğinde olan Fırtına Deresi, filmlere bile konu olmuş bir deredir. Dillere destan Fırtına Deresi, 1177,03 kilometrekarelik yüzölçümü ile Doğu Karadeniz’in en geniş havzalı akarsularından biri durumundadır. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin sınırları içerisinde, Kaçkar Dağları’nın yamaçlarından akmakta olan derelerin birleşmesi ile meydana gelen bir dere olarak Ardeşen’den Karadeniz’e dökülmektedir. Fırtına Deresi, doğal sit alanı olarak koruma altındadır. Dere üzerinde rafting yapılabilmekte ve rafting eğitimleri verilmektedir. Fırtına Deresi’nin üzerinde yer alan taş köprüler ise muhteşem güzelliğe sahiptir. Muhteşem doğal güzelliği ve gürül gürül akan su sesleri ile saklı bir cenneti anımsatan Fırtına Deresi, hem yerli hem yabancı misafirler tarafından her yıl ziyaret edilmektedir. Doğa fotoğrafçılarının da vazgeçilmez yerlerinden biri olarak bahar ve yaz aylarında oldukça fazla misafire ev sahipliği yapmaktadır. 

Ilıca Köyü Kaplıcası

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı olan Ilıca Köyü Kaplıcası, otel bünyesinde hizmet vermektedir. Şifalı su kaynaklı bir kaplıca olan Ilıca Köyü Kaplıcası’na şifa bulmak isteyen insanlar dünyanın dört bir yanından gelmektedir. Ilıcanın suyunun romatizmal hastalıklara ve eklem ağrılarına iyi geldiği düşünülmektedir. Ilıca Köyü Kaplıcası, doğal yeraltı su kaynağına sahip olduğu için sağlığa oldukça faydalıdır. İki termal kaplıcadan meydana gelmektedir. Biri 70 derece diğeri ise 72 derece sıcaklığa sahiptir. 

Pokut Yaylası

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde yer alan Pokut Yaylası,muhteşem doğal manzarası ile her yıl hem yerli hem de yabancı misafirleri ağırlamaktadır. Ermenicede “Rüzgarlı Vadi” anlamına gelmektedir. Pokut Yaylası’na yapılan ilk yerleşimin 200 yıl öncesine dayandığı ortaya konulmuştur. Yayla biraz zor ulaşılabilir bir konumda bulunmasına rağmen, özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça tercih edilmektedir. Pokut Yaylası içerisinde 75 hane bulunmaktadır. Yöresel evlere yaylacılar yaz mevsimlerinde gelmekte ve yaylaya neşe katmaktadırlar. 

Yayla çevresinde Rize misafirlerinin konaklayabilecekleri pansiyon konseptinde ahşap yayla evleri bulunmaktadır. Pokut Yaylası, Kaçkar Dağları’nın muhteşem güzelliğinin yanı sıra Hazindağ, Amlakit ve Sal gibi yaylaları da görmektedir. Çamlıhemşin ilçesinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Pokut Yaylası’na ulaşımlar özel arazi araçları ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Özel arazi aracı imkanı bulunmayan Rize misafirleri ise toplu taşıma araçlarını kullanarak Pokut Yaylası’na ulaşabilmektedirler. Yaylayı ziyaret etmek için en uygun dönem ise haziran ve eylül ayları arası olmaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü