Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Rize, Karadeniz çayının yeri olarak bilinen Doğu Karadeniz’de yer almaktadır. Rize’ye tatil planları yapan tatilciler, “Rize neyi ile meşhur?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Rize neyi meşhur sorusuna yanıt arayan tatilciler, Rize’nin muhteşem güzellikteki şelalelerini, yaylalarını ve derelerini, tabiat parklarını ve göllerini gezebilmektedirler. Muhteşem doğal ve tarihi güzelliklere ev sahipliği yapan Rize’nin plajları ise tertemiz ve berrak olmaları ile meşhurdur. Rize’de meşhur olan şeyler arasında bulunan ve Karadeniz’in sembolü niteliğinde olan Fırtına Deresi üzerinde rafting yapmak ise bir Rize klasiğidir. Rize’nin neyi meşhur sorusuna yanıt arayanlar muhlama, mısır ekmeği, sac kavurma, hamsili pilav ve sütlaç gibi dünyaca ünlü Rize yemeklerini deneyebilmektedirler. 

Rize’nin Yemekleri

Rize denildiğinde akla dünyaca ünlü, lezzetli yemekleri gelmektedir. Karadeniz mutfağının dillere destan lezzetlerini denemek isteyen kişiler her yıl özellikle yaz ve bahar aylarında Rize’yi ziyaret etmektedirler. Karadeniz mutfağında, bölgeye ait ot çeşitleri kullanılarak birbirinden güzel yemekler yapılmaktadır. Rize’nin en meşhur yemekleri arasında; Laz böreği, karalahana çorbası, Anzer balı, kuru fasulye, mısır ekmeği, karalahana sarması, sac kavurma, muhlama, hamsili pilav, sütlaç ve pide çeşitleri bulunmaktadır. Rize’de özellikle son zamanlarda açılan çok sayıda restoran bulunmaktadır. Bu muhteşem lezzetler, Rize’nin en yemekleri yapan lokantalarından en üst düzey restoranlarına kadar her yerde tadılabilmektedir. Rize misafirleri, Rize’nin muhteşem manzaralı restoranlarında harika lezzetleri deneyebilmektedirler. Rize’nin balık restoranlarında da balıklar günlük ve taze olarak servis edilmektedir. Birbirinden harika mezeler ise yerli ve yabancı misafirler tarafından oldukça beğenilmektedir. 

Rize’nin Şelaleleri

Rize denildiğinde akla gelen şelaleler, hem muhteşem manzaraları hem de gürül gürül akan sesleri ile tatilcilere huzur vermektedir. Rize’nin şelaleleri, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. En meşhur Rize şelaleleri arasında; Palovit Şelalesi, Ağaran Şelalesi, Gelin Tülü Şelalesi, Bulut Şelalesi, Cimil Şelalesi ve Çarkıruba Şelalesi bulunmaktadır. Gürgen, çam ve ladin ağaçları ile çevrelenen şelaleler, endemik bitki türlerine ev sahipliği yapması bakımından da ön plana çıkmaktadır. Rize ziyaretçileri, Rize’nin şelalelerini mutlaka görmelidirler. 

Rize’nin Doğal Güzellikleri

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Rize, doğal güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda misafire ev sahipliği yapmaktadır. Rize’nin doğal güzelliklerinde olta balıkçılığı, doğa fotoğrafçılığı, rafting, kamp ve zipline gibi çeşitli etkinlikler yapılabildiği gibi aynı zamanda yaylalarda gerçekleştirilen festivallere, konserlere ve şenliklere de katılmak da mümkündür. Rize doğal güzellikleri arasında bulunan yerler; Kaçkar Dağları Milli Parkı, Gelin Tülü Şelalesi, Fırtına Vadisi, Anzer Yaylası, Gito Yaylası, Çamlık Dinlenme Yeri, Gelin Tülü Şelalesi, Golazena Yaylası ile Handüzü Yaylası’dır. 

Rize’nin Fırtına Deresi

Yalnızca Rize’nin değil, aynı zamanda tüm Karadeniz’in simgesi niteliğinde olan Fırtına Vadisi, hem filmlere konu olması hem de oksijen deposu olması ile dünyaca meşhurdur. Doğu Karadeniz’in en geniş havzalı akarsularından biri olan Fırtına Deresi’nin uzunluğu yaklaşık olarak 58 kilometredir. Doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış olan Fırtına Deresi üzerinde rafting de yapılabilmekte ve eğlenceli anlar yaşanabilmektedir. Fırtına Deresi üzerinde bulunan taş köprüde fotoğraf çektirmek ise, Rize ziyaretçileri için vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Gürül gürül akan suyu ve muhteşem doğası ile meşhur olan Fırtına Deresi, Rize ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Rize’nin Yaylaları

Her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi gören Rize yaylalarında, yaz mevsiminde bile bot ve montlar ile vakit geçirilebilmekte ve yaz sıcağının bunaltıcı sıcağından kaçılabilmektedir. Tertemiz doğası ve oksijen deposu yaylaları ile Rize, özellikle yaz ve bahar aylarında ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Rize’nin meşhur yaylalarında bahar ve yaz aylarında çeşitli festivaller, şenlikler ve konserler düzenlenmektedir. Rize misafirleri bu eğlencelerde doyasıya eğlenebilmekte ve yaylaların muhteşem manzaralarının tadını çıkarabilmektedirler. Gito Yaylası, Çağrankaya Yaylası, Pokut Yaylası, Ovit Yaylası, Anzer Yaylası, Ayder Yaylası, Elevit Yaylası, Sal Yaylası, Hazindak (Hazindağ) Yaylası, Avusor Yaylası, Samistal Yaylası, Çiçekli Yaylası, Badara Yaylası, Huser Yaylası, Kavrun Yaylası, Handüzü Yaylası, Vaşa Yaylası, Golazena Yaylası, Kabahor Yaylası (Göl Yaylası), Tobamzga Yaylası, Komati Yaylası, Marbudam Yaylası, Petran Yaylası, Deremezra Yaylası, Verçenik Yaylası ve Sırt Yayla Rize’nin en meşhur yaylaları arasında yer almaktadır. 

Rize’nin Tarihi Güzellikleri

Rize, doğal güzellikleri ve gezilecek yerleri ile meşhur olduğu kadar tarihi güzellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Rize’de tarihi değer taşıyan çok sayıda yer bulunmaktadır. Rize’nin tarihi ve turistik yerlerini merak eden hem yerli hem de yabancı turistler her yıl Rize’yi ziyaret etmektedirler. Rize’ye gelindiğinde, şehrin sembolü olan Rize Kalesi’ni ziyaret etmek bir Rize vazgeçilmezidir. Rize’nin tarihi güzellikleri arasında bulunan Sarayköy Su Değirmeni ile Şenyuva Köprüsü de şehrin en önemli tarihi yapıları arasında bulunmaktadır. Rize’de yer alan Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize’yi ziyareti sırasında konakladığı yer olması açısından büyük tarihsel önem taşımaktadır. Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşyalar sergilenmektedir. Kız Kalesi ise hem yerli hem de yabancıların ilgi gösterdiği bir başka tarihsel değerdir. Tarihi Rize Çarşısı’ndan Rize ziyaretçileri birçok yöresel ürünü bulabilmekte ve sevdiklerine küçük hediyeler alarak onları sevindirebilmektedirler. 

Rize’nin Plajları

Rize denildiğinde akla şehrin ünlü plajları gelmektedir. Karadeniz’in en güzel illerinden biri olan Rize, tertemiz ve berrak plajları ile ön plana çıkmaktadır. Rize ziyaretçileri, Rize’de herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilecekleri Rize halk plajlarını tercih edebildikleri gibi, uzun araç yolculukları yapmadan ulaşabilecekleri Rize merkez plajlarını da tercih edebilmektedirler. Rize’nin temizliği ve berraklığı ile ünlü olan, en popüler plajları arasında; Çayeli Halk Plajı, Fındıklı Kıyıcık Plajı, Çayeli Limanköy Plajı, Merkez Alipaşa Plajı, Pazar Hamidiye Plajı, Çayeli Kemerköy Plajı, İyidere Sarayköy Plajı, Saklıbahçe Aile Plajı, Viçe Beach, Bahar Bayan Plajı, İyidere Yalıköy Plajı ve Fındıklı Yeniköy Plajı yer almaktadır. Ayrıca Rize misafirleri, Rize’ye yakın konumda bulunan Albatros Plajı ile Sürmene Voha Plajı’nı tercih edebilmekte ve deniz ile güneşin tadını çıkarabilmektedirler. 

Rize’nin Gölleri

Rize’nin doğal güzelliklerini oluşturan göller, dereler, vadiler ve yaylalar yaz ve bahar aylarında ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Rize ziyaretçilerine görsel şölen sunan Rize’nin gölleri, görenleri büyülemektedir. Yemyeşil bitki örtüsü ile tatilcilere tabloyu anımsatan Rize gölleri arasında; Yedigöller ve Ambarlı Gölü (Balıklı Göl) bulunmaktadır. Yedigöller, İkizdere-İspir yolu üzerinde yer almaktadır. 3048 metre yükseklikte, Kaçkar Dağları’nın güneybatısında Verçenik Dağı kısmında yer almaktadır. Yedi adet krater gölünden meydana gelen Yedigöller, muhteşem manzarası ve oksijen deposu ortamı ile ziyaretçileri büyülemektedir. Ambarlı Gölü, diğer ismi ile “Balıklı Göl” olarak adlandırılmaktadır. Kaçkar Dağları’nın zirvesinde bulunmaktadır. 2995 metre yüksekliktedir. Çevresinde dört tane daha küçük göl bulunan Ambarlı Gölü, trekking ve kamp yapmak isteyen kişiler için de vazgeçilmez yerler arasında bulunmaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü