Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın sevilen ilçelerinden olan Serik doğal güzellikleri ile büyüleyici bir yerdir. Antalya doğal güzellikleri ile meşhur bir il olurken Serik hem kendi sınırlarında hem de çevre ilçelerde bulunan doğal güzellikleri ile meşhurdur. Serik, sunduğu konaklama şartları, çevresinde bulunan koyları ve plajları sayesinde keyifli bir tatil geçirmek için idealdir. Bunlara ek olarak doğal güzellikleri ile meşhur olması tatilin her açıdan zengin olmasını sağlar. Serik misafirleri her gün farklı yerleri gezebilir dilerlerse tüm günlerini deniz kenarında geçirebilirler. 

Doğa ile iç içe olmayı ve yeni yerleri keşfetmeyi seven kişiler Serik doğal güzellikleri sayesinde diledikleri türden bir tatil yapabilir. Hazırlayacakları rotalar ile tatilin her anını dolu dolu geçirebilirler. 

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Isparta Sütçüler ilçesinden başlayan ve Antalya’dan denize dökülen Köprüçayı’na ev sahipliği yapan Köprülü Kanyon Milli Parkı büyüleyici bir yerdir. Ağaçlarla kaplı kanyonun tam ortasında bulunan turkuazın birçok tonuna hakim bu yer adeta görsel bir şölendir. Köprülü Kanyon Milli Parkı her yıl rafting sporcuları tarafından ziyaret edilir. Aslında Manavgat bölgesinde bulunuyor olsa da Serik misafirleri tarafından da görülmesi gereken bir doğal güzelliktir. Bu doğal güzelliğin içerisine yapılmış olan kemerli büyük köprü adeta doğa ile bütünleşmiştir. Tatilciler Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda yapacakları yürüyüşlerde bu köprünün üzerinden geçerken tüm doğal güzelliklere hâkim olurlar. Buradan çekecekleri fotoğraflar ile mevcut anlarını ölümsüzleştirebilirler. Köprülü Kanyon Milli Parkı 12 aralık 1973 tarihinden beri turist ağırlamaktadır. Dileyen tatilciler rafting yapmak dileyenler ise doğal güzelliklerin içerisinde gezintiye çıkmak için Milli Parkı ziyaret edebilir.

Aksu Çayı

Aksu Çayı, Göller Yöresi’nden başlayan ve Antalya’dan denize dökülen önemli bir akarsudur. Aksu Çayı, Antalya'nın önemli su kaynaklarından biridir. Havza yapısına sahip olan bu yer kireç taşından bir tabakadan oluşur. Bu durum Aksu Çayı’nın da rafting yapılabilmesi için ideal bir yer olmasını sağlar. Köprüçayı’na benzer bir şekilde Aksu Çayı da her yıl binlerce rafting sporcusu tarafından ziyaret edilir. Aksu Çayı çevresinde doğa yürüyüşleri, kamp ve piknik yapılabilecek yerler mevcuttur. Dileyen tatilciler burada olta balıkçılığı ile de uğraşabilir. Aksu Çayı Antalya’nın su kaynaklarından biri olurken Antalya’nın tarımda gelişmesini de sağlamıştır. Çayın etrafındaki toprağın yapısı bitki yetiştiriciliği için son derece uygundur. Hem turistik hem de tarım açısından önemli olan bu yer Antalya’nın doğal güzelliklerinden biridir. Serik tatilcileri yapacakları kısa bir araba yolculuğu yine bu doğal güzelliği canlı gözle görebilirler.

Zeytintaşı Mağarası

Zeytintaşı Mağarası sıra dışı oluşumu ile büyüleyici bir yerdir. Serik ilçesinin Akbaş Köyü’nde bulunan bu yer karstik bir mağaradır. Mağara içerisinde oluşmuş karstik yapılar ortaya ilginç bir görüntü çıkarır. Mağara, 2002 senesinden beri ziyarete açık olup kireç taşının yontulması ile oluşmuş bir yerdir. Mağaranın 2 katı bulunur. İlk bölüm 135 m uzunluğuna sahip olurken alt katı ise 97 metrelik bir alana sahiptir. Mağaranın fay hattı nedeniyle oluştuğu bilinmektedir. Mağara içerisinde bulunan sarkıt ve dikitler günümüzde hala daha gelişmeye devam etmektedir. Mağaranın gelişmeye devam etmesini ziyaretçilerde herhangi bir endişe yaratmalıdır. Mağaranın tehlikeli olarak düşünülen kısımları ziyaretçilere kapatılmıştır. Bu sayede güvenilir bir gezi ortamı sağlanmaktadır. Mağara günün belirli saatlerinde ziyaretçilere açıktır. Mağara girişlerinde küçük bir ücret ödenmesi gerekir. Türkiye'de nadir bulunan yerlerden biri olarak Zeytintaşı Mağarası tüm Serik tatilcileri tarafından görülmesi gereken bir yerdir. Yapılacak olan kısa araba yolculukları ile mağaraya ulaşım sağlanabilir. Mağara yılın her mevsiminde ziyaretçilere açıktır. 

Uçansu Şelalesi 

Serik ilçesine bağlı Kozan Mahallesi’nde bulunan Uçansu Şelalesi bölgede diğer önemli doğal güzelliklerinden biridir. Şelaleye ulaşım yine özel araç ile sağlanmaktadır. Uçansu Şelalesi’nin 400 metrelik rakımı şelalenin oldukça yüksek olmasını sağlar. Bölgede Yukarı ve Aşağı Uçansu Şelalesi olmak üzere 2 farklı şelale bulunur. Şelale Havutlu ve Bal Akarsularından gelir. Uçansu Şelalesi sıcak yaz günlerinde serin atmosferi ile ekstra ilgi gören bir yerdir. 50 ve 70 metre yükseklikten dökülen sular şelale alanın tamamı ile serin olmasını sağlar. Şelale çevresinde yapılacak olan doğa yürüyüşlerinde Uçansu Şelalesi'nin doğal güzelliklerini seyretmek mümkündür. Uçansu Şelalesi bölgesinde bulunan Azis Paulus Yolu bölgenin tarihi bir değeri olmasını da sağlar. Serik tatilcileri keyifli bir gün geçirmek istemeleri halinde mutlaka Uçansu Şelalesi’ni ziyaret etmelidir. Şelaleye girişler ücretsizdir.

Kral Havuzu

Uçansu Şelalesi’ni ziyaret eden Serik tatilcileri mutlaka Kral Havuzu’nu da ziyaret etmelidir. Şelale sayesinde oluşmuş olan Kral Havuzu kireç taşlarının oyulması ile meydana gelmiştir. Bu oyuk içerisinde bulunan turkuaz renkli su ise ortaya adeta bir renk şöleni çıkarır. Kral Havuzu’nda günümüzde de yüzmek mümkündür. Şelale ziyaretçileri yapacakları yürüyüşler ardından havuz bölgesine giderek burada dinlenebilirler. Kral Havuzu Kozan mahallesinde bulunur. Serik ilçesiyle arasında 50 km mesafe olan bu yere özel araçlar veya Gebiz minibüsleriyle ulaşım sağlamak mümkündür. Doğanın kalbinde doğal bir havuz içerisinde yüzmek isteyenler mutlaka burayı ziyaret etmelidir. Ancak Kral Havuzu içerisindeki suyun soğuk olduğu unutulmamalıdır. Kral Havuzu’na girişler ücretsizdir. 

Etler Şelalesi 

Serik ilçe merkezine 30 km mesafede olan Etler Şelalesi, Antalya’nın en yüksek şelalesidir. Etler Şelalesi çevresinde herhangi bir tesis bulunmamasından kaynaklı olarak şelale, günümüzde hala bakirliğini korumaktadır. Akbaş Göleti’nin yakınlarında bulunan bu yer genellikle doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için ziyaret edilir. Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin aradığı her şeyi sunan Etler Şelalesi, doğal güzellikler ile baş başa vakit geçirmek isteyen tatilcilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Etler Şelalesi’nin girişi ücretsiz olup bölgeyi ziyaret edecek olan tatilciler dilerlerse şahsi araçları veya Etler dolmuşlarıyla buraya ulaşım sağlayabilir.

Akbaş Göleti

İlçe merkezine 25 km mesafede olan Akbaş Göleti, Serik ilçesinin Gökçepınar Mahallesi sınırları içerisindedir. Bölgede yer alan Koca Dere üzerine yapılmış olan bu gölet çevrede bulunan köylerin tarımda gelişmesi için inşa edilmiştir. İlk bakışta doğal bir oluşum olarak görünse de göletin sonradan inşa edilmiş olması ziyaretçilerde şaşkınlık yaratır. Gölün 470 metre uzunluğunda ve 30 metre yüksekliğe sahip olması bu şaşkınlığın temel nedenidir. Göletin ana kaynağı Etler Şelalesi olup bölgeyi ziyaret eden kişilere şelale ile Akbaş Göleti’ni de görmesi önerilir. Akbaş Göleti’nin büyük bir kısmı mesire alanı olarak kullanılır. Gölet çevresinde kalan diğer alanlar ise ziyarete açık değildir. İnsan gücüyle yapılmış olmasına rağmen, doğanın tüm renklerine ev sahipliği yapan Akbaş Göleti doğa severler tarafından ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

Gökbüvet Şelalesi

Ovacık Dağı’nın eteklerinde bulunan Gökbüvet Şelalesi zorlu parkuru ile bilinen özel bir yerdir. Günümüzde hala daha bakirliğini koruyan bu yer yaban yaşamı içerisinde bulunur. Genellikle yöre halkı tarafından bilinen ve ziyaret edilen şelale, doğa severlerin de büyük bir beğenisini toplar. Gökbüvet Şelalesi, doğa gezgini olan Mehmet Sökmen’in bölgeye yaptığı gezilerden sonra ün kazanmıştır. Buna ek olarak 2020 yılında bölgede antik yerleşim alanına rastlanması Gökbüvet Şelalesi çevresinin birinci derece arkeolojik sit alanı olarak kabul edilmesini sağlamıştır. Her iki durumda şelalenin merak edilmesini ve zorlu parkuru göze alan Serik tatilcileri tarafından ziyaret edilen bir yer olmasını sağlar. Büyüleyici doğal güzelliğiyle unutulmayacak bir yer olan Gökbüvet Şelalesi farklı bir macera yaşamak isteyen tatilcilerin mutlaka gitmesi gereken bir yerdir.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü