Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yalıkavak doğal güzellikleri, gören herkesi büyüler ve bölgeye ekstra değer kazandırır. Geçmişten günümüze bakirliğini koruyan yerleri, yeşilin ve mavinin buluştuğu özel noktalarıyla Yalıkavak, özel bir bölgedir. Bodrum’un lüks beldelerinden biri olması ile meşhur olduğu kadar Yalıkavak doğal güzellikleri doğaseverlerin de sevdiği yerlerden biri olmasını sağlar. Denizde yüzme ve doğa yürüyüşleri ile tüm doğal güzellikleri yaşamak Yalıkavak’ta mümkündür. Doğal güzellikler yılın her mevsiminde gerek tatilciler gerekse Bodrum yerlileri tarafından ziyaretçi akınına uğrar. Bölgenin duyarlı vatandaşları sayesinde bu yoğun talebe rağmen doğal güzellikler tüm güzelliğini korumaya devam eder.

Tavşan Adası

Bodrum Yalıkavak, güzel mekanlarda keyifli yemekler yemek, özel plajlarda denizin keyfini çıkarmak için ideal yerlere sahiptir. Tüm bunlara ek olarak Yalıkavak, doğayı hissetmek isteyenlerden de tam puan toplar. 

Tilkicik Koyu

Temiz ve berrak suyu ile ön plana çıkan Tilkicik Koyu, maviden gelen doğal güzellikler ile iç içe vakit geçirmek için ideal bir adrestir. Yerleşim bölgesinde bulunan koy, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görür. Oteller ve restoranlar bulunan koyda tüm gün konforlu bir şekilde doğayla iç içe vakit geçirilebiliyor. Çakıl taşlarından oluşan koy, yavaş bir şekilde derinleşen denizi sayesinde çocuklu aileler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Doğal bir güzellik karşısında deniz keyfi yapmak isteyenler Tilkicik Koyu’nda bu isteklerini gerçekleştiriyor.

Tilkicik Koyu

Küdür Halk Plajı

Yalıkavak’ın önemli tarihi yerlerinden biri olan Panormus kaya mezarları bölgesinde bulunan Küdür Plajı, doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin seveceği bir yerdir. Çakıl taşlarından oluşan bu küçük kumsal el değmemiş bir bölgede bulunur. Çevrede restoran veya market bulunmaması nedeniyle bölgeye gelen tatilcilerin hazırlıklı gelmesi önerilir. Sıra sıra ağaçların diziliği olduğu plajda ağaçlar altında vakit geçirmek ve neredeyse turkuazın her tonuna sahip bir denize girmek mümkündür. 

Küdür Halk Plajı

Tavşan Adası

Bodrum’un simgelerinden biri haline gelmiş Tavşan Adası, Yalıkavak ziyaretçileri tarafından da mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Tavşan Adası adı, ada üzerinde yaşayan tavşanlardan gelir. Kıyıdan bakıldığında çıplak gözle bile tavşanları görebilmek mümkündür. Gümüşlük sahilinden adaya yürüyerek ulaşılabilmesi ise adayı ekstra farklı kılar.  Ada üzerinde herhangi bir tesis yer almamaktadır. Bu sayede ada ilk günkü güzelliğini hala korur. Ada ziyaretçileri genellikle ada tavşanlarını beslemek ve yakından görmek için gider. Denizin sığlaşmış bölgesinden yapılacak kısa bir yürüyüşle adaya ulaşım sağlanır. Adaya yürüyerek gidebilmek de yine sıra dışı bir deneyim olacaktır. 

Tavşan Adası

Orak Adası

Yalıkavak tatiline bir de tekne turu eklemek isteyenler, Bodrum’un önemli doğal güzelliklerinden birini daha görme şansı yakalar. Tekne turlarının vazgeçilmez rotalarından biri olan Orak Adası, yemyeşil ağaçlarla kaplı bir adadır. Adayı çevreleyen deniz ise kuşkusuz ki Bodrum’un en özel denizlerinden biridir. Bu bakir koyda farklı balıklar görmek ve denizin serin suları ile serinlemek tatile ayrı bir keyif katar. Gelen herkesin hayran kaldığı bu yer Yalıkavak doğal güzelliklerini görmek isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken bir yerdir. Adaya çıkmak isteyen tatilciler yanında mutlaka deniz ayakkabılarını getirmelidir. Sivri kayalıkları aşmaları ardından dileyen tatilciler ada üzerinde yürüyüşler de yapabilir.

Orak Adası

Akvaryum Koyu

Tekne turlarının bir diğer uğrak noktası ise Akvaryum Koyu’dur. Doğal güzelliklerin buluşma noktası olan koy, denizin güzelliği ile akıllarda kalıcı bir yer bırakır. Çok sayıda balığa ev sahipliği yapması ve turkuaz suyu koya Akvaryum adını kazandırır. Tatilciler burada vakit geçirirken hem doğal güzellikleri izleyebilir hem de sakinlikten gelen huzuru hissedebilirler. Doğa ile iç içe vakit geçirmek için de ideal bir adrestir. Tekne turuna katılmak istemeyen tatilciler Akvaryum Koyu’na karadan da ulaşım sağlayabilir. Birçok Akdeniz ve Ege beldesinde Akvaryum Koyu görmek mümkün olurken Yalıkavak akvaryum koyu olarak adlandırılmış en güzel koya ev sahipliği yapar. 

Akvaryum Koyu

Mandalina Bahçeleri

Bodrum’un meşhur simgelerinden biri de mandalinadır. Bölgede çok sayıda mandalina ağacı görmek ve mandalina ağaçları arasında yürüyüşler yapmak mümkündür. Bu noktada mandalina bahçeleri dikkat çeker. Çiçek açmış yemyeşil ağaçlar arasında yapılacak yürüyüşlerde doğanın tadı doyasıya çıkarılabilir. Şehir stresini geride bırakmak ve doğa ile bütünleşmek için mandalina bahçeleri olabilecek en özel adrestir. Mandalina bahçeleri özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrar. Ailecek yapılacak doğa yürüyüşleri için de ideal bir yerdir. Bahçelerde yapılacak yürüyüşler ardından tatilciler şehir merkezinde satılan mandalina kolonyalarını sürmek veya mandalinalı dondurmayı tatmak isteyecektir. 

Mandalina Bahçeleri

Uyku Vadisi

Sırada yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan bir bölge yer alıyor. Uyku Vadisi, Yalıkavak sakinlerinin araba yolculukları ardından ulaşabileceği bir yerdir. Sadece Yalıkavak değil Bodrum’un birçok farklı noktasından tatilci Uyku Vadisi’ni ziyaret eder. Bodrum merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan vadi, gelen herkesin kendilerini doğanın kalbindeymiş gibi hissetmesini sağlar. Vadi içerisinde bulunan şelale serin suları sayesinde sıcak Bodrum günlerini serinletir. Vadide yer alan mağaralar ise keşif duygusunu uyandırarak tatilcilere küçük bir macera yaşatır. Vadide yapılan yürüyüşler ile doğanın tadı çıkarılabilir. Dileyen Yalıkavak sakinleri, vadi içerisinde bisiklet turlarına da çıkabilir. Yürüyüşler ardından çevrede bulunan restoranlarda alabalık yenilerek hem dinlenilen hem de lezzet şöleni yaşanan saatler geçirilebilir. 

Uyku Vadisi

Değirmen Şelalesi

Uyku Vadisi gezisi sırasında görülen Değirmen Şelalesi, görür görmez hayranlık uyandıran bir doğal güzelliktir. Soğuk suyu sevenlerin girme cesareti gösterebildiği şelale unutulmaz bir deneyim yaşatır. Soğuk deniz tutkunu olan Yalıkavak tatilcileri Değirmen Şelalesi’ni ziyaret etmeli ve bu deneyimi yaşamalıdır. Değirmen Şelalesi’ne ulaşmak için kayalıklardan oluşan bir patikanın geçilmesi gerekir. Bundan dolayı çocuklu aileler için rahat bir gezi alanı olmayabilir. Doğal güzellikler içerisinde vakit geçirmek ve küçük bir maceraya çıkmak isteyenler Değirmen Şelalesi’ni mutlaka ziyaret etmelidir.

Değirmen Şelalesi

Bafa Gölü

Yalıkavak sakinleri için biraz uzak kalan bir yer olsa da Bafa Gölü doğaseverlerin görmesi gereken bir yerdir. Ege Bölgesi’nin en büyük gölü olan Bafa Gölü, Muğla ve Aydın sınırları içerisinde yer alır. Tatlı su gölü olan Bafa Gölü sığ sulara sahiptir. Bunu bilen tatilcilerden bazıları göl çevresinde yapacakları geziler ardından göle de girebilir. Ancak günümüzde gölün sularının temiz olmadığı yönünde iddialar bulunduğundan yöre halkı göle girmeyi tercih etmemektedir. Göl üzerinde çok sayıda adacık bulunur. Göl kıyısında yapılan yürüyüşler sırasında adaların açığa çıkardığı manzara akılda kalıcı olacaktır. Dileyen tatilciler katılacakları tekne turları ile adaları yakından da görebilir. 

Bafa Gölü

Akyarlar

Yalıkavak’tan başka bir yerde denize girmek ve bu sırada doğa ile iç içe olmak isteyenlerin seveceği bir diğer yer ise Akyarlar’dır. Bodrum merkeze 20 kilometre uzaklıkta olan Akyarlar, kumsalı ve serin denizi ile sevilen bir yerdir. Rumlardan kalan taş evler ile çevrili Akyarlar hem doğal hem de tarihi güzellikleri bir arada barındırır. Akyarlar koyunda çok sayıda tesis bulunur. Bu sayede tatilciler konforlu şartlar içerisinde doğanın tadını çıkarabilirler. Akyarlar kum bir plaja sahiptir. Bu sayede çocuklu aileler de rahat bir şekilde deniz keyfi yapabilirler. Doğadan gelen huzuru tüm aile bir arada yaşayabilirler. 

Akyarlar

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü