Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yalıkavak en iyi kahvaltı mekanlarının bulunabileceği birçok farklı restorana ev sahipliği yapar. Tatil günlerine doyurucu ve lezzetli bir kahvaltıyla başlamak isteyenler Yalıkavak kahvaltı fırsatları ile bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Birbirinden güzel mekanlarda yeri geldiğinde yöresel lezzetler yeri geldiğindeyse dünya mutfağından lezzetlerle hoş kahvaltılar yapabilmek mümkündür. Farklı kahvaltı seçeneklerinin bulunması standart bir kahvaltıdan sıkılanlar için büyük bir avantajdır.

Kavanoz Yalıkavak

Yalıkavak açık büfe kahvaltı seçenekleri genellikle otellerde bulunurken özel kahvaltı tavsiye edilebilecek çok sayıda şık restoran bulunur. Bazı restoranlarda da açık büfe kahvaltı bulabilmek mümkündür. Yalıkavak, gelişmiş hizmet sektörü ile kahvaltı itibariyle günün her saatinde lezzetli yemeklerin bulunabileceği bir yerdir. Gerek Yalıkavak içerisindeki gerekse çevredeki restoranlarda lezzet şöleni yaşatacak özel kahvaltı seçenekleri Bodrum tatilini adeta taçlandırır.

Asmalı Çardak

Eski bir köy evi bahçesinde hizmet veren Asmalı Çardak serpme kahvaltı servisi yapan sevimli bir yerdir. “Yalıkavak'da kahvaltı nerede yapılır?” sorusuna cevap niteliği taşıyan bu yer saçta pişmiş börekleri, gözlemeleri ve ev yapımı reçelleri ile damaklarda kılıcı lezzetler bırakır. Yöresel peynirler ile zenginleştirilen serpme kahvaltı özellikle peynir severlerin kahvaltıya hayran kalmasını sağlar. Samimi bir aile mekânı olan bu yer doyurucu bir kahvaltı yapabilmek için ideal bir adrestir. Yılın her döneminde hizmet veren Asmalı Çardak Bodrum yerlilerinin de sevdiği bir mekandır.

Asmalı Çardak

Adres: Yalıkavak, No:52 48400, Kayacık Cad., 48990 Bodrum/Muğla

Telefon: 0533 568 63 33

Havva Ana

Yalıkavak kahvaltı yerleri arasında en meşhur yerlerden biri ise Havva Ana oluyor. Yine Türk lezzetleriyle donatılmış olan bu yer gözleme, bazlama, ev yapımı reçeller ve el açması börekler ile lezzet şöleni yaşatan serpme köy kahvaltısı servis ediyor. Yıllardır hizmet veren bu yer başta sadece Bodrumlular veya mekanın müdavimleri tarafından bilinirken günümüzde gitgide ünlenmiş bir yerdir. Artan ünü ile mekânda yer bulmak her geçen gün zor bir hale gelmiştir. Özellikle yaz dönemlerinde günün ilerleyen saatlerinde Havva Ana’ya gelinmesi halinde yer bulunabilmesi neredeyse imkansızdır. Mekânın ön plana çıkan lezzetlerinden biri balkabaklı börektir. Balkabağı mevsimlerinde bulunabilecek bu lezzet gelen herkesin bir daha yemek için Havva Ana’ya gelmesini sağlar. Bunun yanı sıra nohutlu ve kabaklı gibi farklı lezzetler ile buluşturmuş börek çeşitleri de bulmak mümkündür. Lezzetli ve farklı lezzetlerin denenebileceği Havva Ana, Yalıkavak’ta mutlaka uğranması gereken yerlerden biridir.

Havva Ana

Adres: Yalıkavak, Dirmil mahallesi, Ertürk Sok. NO:18/2, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: 0532 684 79 66

Seval’in Yeri

Yalıkavak merkeze yakın olan Seval’in Yeri gözleme ve kahvaltı evidir. Yemyeşil ağaçlar altında kalan mekân, ahşap masalar ile dekore edilmiş bahçesi ile son derece samimi bir ortama sahiptir. Kahvaltı ederken kuş seslerini dinlemek ve ağaçların gölgesinde serinlemek kahvaltıya ayrı bir keyif katar. İşletmenin kendi bahçesinde çok sayıda meyve ve sebze yetiştirilir. Mekân sahipleri kendi yetiştirdikleri meyve ve sebzelerden farklı reçeller üreterek misafirlerine bu reçelleri servis eder. Ev yapımı ekmekleri ve taze el açmaları seçenekleriyle de serpme kahvaltı adeta taçlanır. Doyurucu ve çeşit çeşit peynirler ile donatılan sofralar Yalıkavak tatilcilerin güne keyifle başlamasını sağlar.

Adres: Dağbelen, Badrum Cad., 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 386 42 35

Kavanoz Yalıkavak

Yalıkavak kahvaltı fiyatları açısından değerlendirildiğinde biraz yüksek kalsa da Kavanoz Yalıkavak, kusursuz hizmeti ile sevilen bir mekandır. İstanbul Arnavutköy’de de şubesi bulunan Kavanoz günümüzde sadece Yalıkavak şubesiyle hizmet vermektedir. Enfes bir kahvaltı servis eden mekân geçen yıllarda Time Out Yeme İçme Ödülleri’nde kahvaltı klasmanında ödül kazanmıştır. İstanbul şubesi ile bu ünü kazanırken aynı menü artık Bodrum’da da servis edilir. Klasik serpme kahvaltının servis edilmesinin yanı sıra avokadolu farklı lezzetler ve granola kaseleriyle mekanda farklı lezzetler deneyimleyebilmek mümkündür. Standart bir serpme kahvaltıdan sıkılmış Yalıkavak sakinlerinin mutlaka gelmesi gereken bir yerdir. Kavanoz özellikle yaz dönemlerinde yoğun ilgi gördüğünden mekâna gelmeden önce rezervasyon yaptırılması önerilir. Günün erken saatlerinde hizmet vermeye başlayan Kavanoz gece geç saatlere kadar hizmet verir ve özel lezzetlerden oluşan yemek servisleri de yapar.

Kavanoz Yalıkavak

Adres: Yalıkavak, Barış Cad. No:3, 4 

Telefon: 0553 175 92 22

Kozalak Kahvaltı Evi

Seval’in Yeri ile benzer konumlarda bulunan Kozalak Kahvaltı Evi, zeytin ağaçları arasında masaları bulunan yine doğayla iç içe vakit geçirilmesini sağlayan bir mekandır. Serpme kahvaltı servis eden Kozalak Kahvaltı Evi, farklı peynir çeşitleri ve özel zeytin tabağı ile dikkat çeker. Bu lezzetlerin yanı sıra kızartma, yumurtalı ekmek ve mini krepler gibi lezzetlere de kahvaltıda yer verir. Milas tepsi böreği de servis eden mekan özellikle hamur işi yemeği sevenlerin aklında kalan bir yerdir. Diğer mekanlara ek olarak kahvaltıda yaprak sarma servis ediyor olması ise sarma severlerin buraya âşık olmasını sağlar. Doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı yapmak isteyenler için Kozalak Kahvaltı Evi sevecekleri bir yer olacaktır.

Kozalak Kahvaltı Evi

Adres: Dağbelen, sokak No.5/A, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 386 44 40

Suzika Cafe & Restaurant

Suzika Cafe & Restaurant, kahvaltı fırsat denildiğinde akıllara gelecek yerlerden biridir. Bu durumun temelinde mekânın Yalıkavakta’ki en iyi brunch hizmetlerinden birine sahip olması yer alıyor. Ağaçlarla kaplı bahçesinde şık ambiyansı içerisinde brioche ekmekleri, göz yumurtaları ve acı biber reçeli gibi özel reçelleri ile hizmet veren yer gelen herkesin sevdiği bir yerdir. Sabahtan akşama kadar hizmet veren bu mekân sadece pazartesi günleri kapalıdır. Sabahları doyurucu ve farklı lezzetleriyle sunduğu kahvaltıların yanı sıra günün her saatinde burada hoş yemekler yiyebilmek mümkündür. Doyurucu bir kahvaltı ardından lezzetli kahveleri yudumlayarak güzel bir tatil gününe başlangıç yapmak isteyenlerin seveceği yerlerden biridir. Suzika Cafe, tatil sabahlarını güzelleştirmek için ideal bir yerdir.

Suzika Cafe & Restaurant

Adres: Dirmil Mahallesi, Kule Caddesi, No: 24, Yalıkavak 

Telefon: 0532 592 65 46

Yumurtacı By Halikarnas Tavukçusu

İsminden de anlaşılacağı üzere tavukları ile ön plana çıkan bu mekân doğa içerisinde özgür gezen tavukları besleyen, katkısız beslenmeyi ön plana çıkaran bir mekandır. Özellikle doğal lezzetler yemeği seven tatilcilerin hayran kalacağı bir yerdir. Gezen tavuklardan elde edilen yumurtalar ile hazırladıkları poşe yumurtalar kuşkonmaz gibi farklı lezzetler ile buluşturarak servis edilir. İspanyol omleti, domates soslu çılbırı mutlaka denenmesi gereken lezzetleri arasında yer alır. Yumurtalarının yanı sıra pankekler ve meyveli semiz otu salatası da mekânın ön plana çıkan lezzetleri arasında yer alır. Sıra dışı lezzetleri denemeyi sevenler için avokadolu poşe yumurtası da önerilmektedir. Keyifli ve doyurucu bir kahvaltının ardından vişneli sakızlı muhallebisi de denenmesi gereken bir lezzettir. Doğa içerisinde bulunan Yumurtacı By Halikarnas Tavukçusu, çocuklu ailelerin de sevdiği bir yerdir. Tatilciler kahvaltılarını ederken etrafta gezinen tavuklar ortaya son derece eğlenceli bir görüntü çıkarır. Bir aile işletmesi olan Yumurtacı By Halikarnas Tavukçusu, samimi ortamları seven tatilcilerin de hayran kalacağı bir mekân olacaktır.

Yumurtacı By Halikarnas Tavukçusu

Adres: Yalıkavak, Erdemil Cad. 6257 sokak No: 14 A2 geriş altı, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: 0532 482 50 93

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü