Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Apollon Tapınağı, özellikle tarihten hoşlananların keşfini bekleyen, Türkiye’nin en iyi korunmuş tapınaklarından biri olma özelliğine sahip. Didim il sınırları içinde bulunan bu tapınağın oldukça köklü bir tarihi mevcut.

Ege Bölgesi’nin köklü tarihini keşfetmek isteyenler tarafından mutlaka ziyaret edilmesi önerilen bu tapınakta kadim çağların izlerini bulmak mümkün. Bölgenin çok iyi korunması ve sürekli restore edilmesi sayesinde antik dönem yaşantısına dair pek çok ize rastlanabiliyor.

Apollon Tapınağı Nerede?

Apollon Tapınağı, Aydın – Didim’de bulunuyor. Didyma Antik Kenti’nde yer alan bu tapınak, Aydın kent merkezine yaklaşık olarak 100 kilometrelik mesafede bulunuyor.

Kuşadası, Didim gibi tatil beldelerinden kiralayacağınız bir villadan dakikalar içinde bu tapınağa ulaşabilir ve kadim tarihi keşfedebilirsiniz. Didim ve çevresinde bulunan tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri keşfedebileceğiniz bir tatil için Didim tatil villalarını hemen inceleyebilirsiniz.

Apollon Tapınağı’nın Tarihi

Apollon Tapınağı, 1906 yılında başlayan ve 1913 yılına kadar devam eden arkeolojik kazılar ile ortaya çıkarıldı. Dünyanın her yerinden uzmanların çalışmaları sonucu keşfedilen bu tapınakta bugün hala yeni keşifler yapılmaya devam ediyor.

Tapınağın tarihinin milattan önce 453 yılına uzandığı düşünülüyor. Yapımına bu tarihlerde başlanmış olsa da çeşitli felaketler ve aksilikler nedeniyle tamamlanamadığına dair bulgular mevcut.

Apollon Tapınağı, tarih boyunca bir “kehanet merkezi” olarak kullanılmış. Geleceği hakkında bilgi almak isteyen insanların ziyaret ettiği, sadece bu bölgeden değil dünyanın çeşitli yerlerinden gelen kişilerin ziyaret ettiği bu tapınakta oldukça köklü bir tarih saklı.

Tarihin her döneminde önemli bir merkez olan Apollon Tapınağı, bir dönem Persler tarafından da ele geçirilmiş. Daha sonra Büyük İskender’in kontrolüne geçen ve Perslerin yıkımından sonra yeniden inşasına başlanan tapınak, bugün Türkiye’deki en iyi korunmuş antik yapılardan biri olma özelliğine sahip.

Apollon Tapınağı, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesinde aday üyeliğe sahip.

Apollon Tapınağı’nın Mistik Efsanesi: Medusa

Apollon Tapınağı tarih boyunca çok kez karşımıza çıkan bir mitolojik karaktere de ev sahipliği yapıyor. Gören herkesi taşa çevirmesi ile bilinen Medusa’nın koruyucusu olduğu bu kentin oldukça etkileyici bir efsanesi bulunuyor.

Kentte bulunan yazıtlar ve arkeolojik bulgulara göre, “Gorgo” adı verilen üç kız kardeş bu şehirde yaşamış. Kelime anlamı “dehşet veren, korkunç” olan üç kız kardeşten en bilineni Medusa bu şehrin koruyucusu ilan edilmiş. Kardeşler arasında tek ölümlü olan Medusa, gören herkesi taşa çevirdiği için antik dönemlerde düşmanlardan korunmak amacıyla Apollon Tapınağı’nın pek çok noktasına işlenmiş.

Sadece tapınakta değil, o dönem bu bölgenin koruyuculuğunu yapan muhafızların kalkanlarında ve diğer eşyalarda da Medusa’nın başına rastlamak mümkün.

Apollon Tapınağı Çevresinde Gezilecek Yerler

Apollon Tapınağı’na gittiğiniz zaman kendinizi muhteşem bir tarihin ve etkileyici efsanelerin tam ortasında bulacaksınız. Bu tarihi dokuyu keşfetmeye başlamışken, bölgede yer alan diğer doğal güzellikleri görmeden dönmemelisiniz.

Menderes Deltası ve Dilek Yarımadası Milli Parkı: Tıpkı Apollon Tapınağı gibi Didim beldesinde yer alan bu milli parkta çok keyifli vakit geçirebilmeniz mümkün. Dilerseniz park içinde yer alan sahilden, ağaçlar arasında denize girebilir veya doğa yürüyüşleri yaparak tertemiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bafa Gölü: Özellikle doğa yaşantısını seviyorsanız Bafa Gölü’ne mutlaka gitmelisiniz. Apollon Tapınağı’ndan sonra bu bölgeyi ziyaret ederek, Türkiye’nin en çeşitli kuş varlıklarından birine şahit olabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Karina Sahili: Bir diğer adıyla Dil Gölü olarak da bilinen Karina, Dilek Yarımadası Milli Parkı içinde yer alıyor. Sakin bir atmosferde vakit geçirebileceğiniz, leziz balıklar tadabileceğiniz bu sahil kesinlikle görülmeye değer.

Didim’de villa tatili yaparken her yeri keşfetmek için bol bol vaktiniz olacak. Muhteşem doğal güzelliklere şahit olurken tarihi bölgeleri de keşfetme imkanı sunan Didim kiralık villaları, Hellovillam’da sizi bekliyor!

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü