Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Turkuaz sular, beyaz kumlar… Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü, her ziyaretçisini büyülüyor. Aslında bir krater gölü olan Salda, mavinin her tonunu taşıyor. Masalsı bir güzelliğe sahip olan bu göl, size en keyifli tatillerinizden birini yaşatacak. 

Volkanik bir patlama sonucu ile çanağı oluşan bu gölün derinliği tam 184 metre. Türkiye’nin en derin göllerinden biri olan Salda, güzelliği kadar gizemli oluşu da dikkatleri üzerine çekiyor. Beyaz kıyılara sahip olan göl, Mars’ta rastlanan bir özelliğe sahip. Stromatolik kayaçlar olarak adlandırılan, uzaktan bakıldığı zaman bir kaya görüntüsü veren, aslında elinize aldığınızda kolayca ufalanan bir tortuya sahip. İşte derin maviliğinin yanı sıra bu tortu sayesinde oluşan beyaz kıyıları ile de bizi kendine aşık ediyor. 

Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir?


Peki bu doğa harikası göle nasıl gideriz? Salda Gölü, Denizli – Burdur ve Antalya üçgeninin ortasında bulunuyor. Buraya gelmek için akla gelen ilk yol; Denizli Çardak Havaalanı üzerinden ulaşmak. Fakat Salda Gölü’ne direkt ulaşım mümkün değil. Havaalanından sonra bir araç kiralayarak göle ulaşabilirsiniz. 

Salda Gölü’ne ulaşmak için diğer bir yöntem ise otobüs seçeneğini değerlendirmek. Burdur, Denizli, Antalya, Isparta veya Muğla’ ya varmadan Salda Gölü’ne ulaşmanız mümkün değil. 

Salda Gölü Plajları

Salda Gölü ile ilgili en çok sorulan soru ise “Salda Gölü’nde yüzülür mü?” sorusu. Göl, tertemiz bir suya sahip. Salda Gölü’nün belirteceğimiz plajlarında dilerseniz yüzebilirsiniz. 

  • Maldivler Plajı: Bu plajda dikkat etmeniz gereken şey suyun başlangıcının biraz balçık olması. Göle girdiğiniz zaman aniden balçığa batabiliyorsunuz. 
  • Belediye Halk Plajı: Girişi ücretsiz olan bu plajda gölün suyu öyle güzel ki. Diğer plajlara göre sığ sayılan bu plaj oldukça da sakin oluyor.
  • Salda Gölü Tabiat Parkı: İşletme olarak hizmet veren park biraz kalabalık olabiliyor. Diğer plajlara göre daha yeşil olan plaj yüzmek için elverişli.
  • Doğanbaba Plajı: Plajlar arasında ne az tercih edilen plaj olan Doğanbaba bu yüzden epey sakin. Ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğiniz plajda su aniden balçıklaşabiliyor fakat yüzme biliyorsanız yüzmek için de uygun. 

Salda Gölü’nde Ne Yapılır?

Salda Gölü’nün çevresinde gezip görülecek pek bir şey bulunmuyor. Gölün bozulmayan doğası sayesinde sadece gölün eşsiz manzarası karşısında huzurun tadını çıkarabiliyorsunuz. Yeşilova ilçesini ve Doğanbaba Köyü’nü ziyaret edebilir, yörenin sıcak ve içten insanları ile sohbet edebilirsiniz. 

Yöre halkı turistleri oldukça sevecen karşılıyor. Yeşilova’da kurulan Perşembe pazarını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca buraya şahsi aracınız, bisikletiniz veya motorsikletiniz ile gelerek gölün etrafında keyifli bir tur atabilirsiniz. 

Salda gölü günün her saatinde eşsiz manzaralar sunuyor. Özellikle de gün doğumu ve gün batımı sırasında sizi kendinize hayran bırakacak kadar güzel görünen gölü mutlaka bu saatlerde de ziyaret etmeli, eşsiz manzaranın tadını çıkarmalısınız. 

Salda Gölü çevresinde pek işletme olmadığını da unutmamak gerek. Bu yüzden gölü ziyaret edeceğiniz zaman ihtiyaçlarınızı önceden belirlemeniz yararlı olacaktır. Salda Gölü’nü sadece bahar ve yaz aylarında değil kış aylarında da ziyaret edebilirsiniz. Yılın her mevsiminde ayrı bir güzelliğe bürünen gölü kış aylarında görmek isterseniz, Salda Kayak Merkezi’ne mutlaka uğramalısınız. 
Salda Gölü ile ilgili söyleyebileceğimiz son şey ise yüzme bilmeden bu göle girmemeniz gerektiği. Eğer yüzme biliyor olsanız dahi gölün sığ kısımlarına doğru yüzmeyin. Gölün balçık kısımları yüzme bilseniz dahi zor anlar yaşamanıza neden olabilir. 

Eğer Salda Gölü’nde sessiz sakin zamanlar yaşamak istiyorsanız gölün doğu kısmını ziyaret edebilirsiniz. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü