Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

 

Siz de Alaçatı’da gördüğünüz an poz verilmesi gereken mor menekşeli beyaz duvardan veya eski mavi sokak kapısından, ya da elleri kalp yaparak içine güneşin sığdırıldığı gün batımından, tekne turunda verilen "Titanik" pozundan sıkıldınız biliyoruz. Bu pozlar çok eskide kaldı, tatiliniz klişe olmasın. 😊 Gelin, Türkiye'nin hangi güzel bölgelerinde nasıl fotoğraflar çekebilirsiniz, hep birlikte inceleyelim.

Keşfedilmemiş yerleri gezerek, o anları ölümsüzleştirerek yaratıcılığınızı sosyal medyanın her mecrasında sevdiklerinizle paylaşın diye; sizlere birkaç yerden bahsedeceğiz. 

MANAVGAT ŞELALESİ

Deli dolu, cam gibi berrak ve buz gibi akan, Antalya’nın en büyük ikinci ilçesi Manavgat’ta bulunan şelale yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki falezlerden dökülerek geniş bir alana yayılıyor. Kavurucu sıcakta gürül gürül akan şelalede ayaklarınızı sokabileceğiniz, etrafı çevrilmiş bir bölüm var, bu bölümde sevdiklerinizle bu anları ölümsüzleştirebilirsiniz. Şelalenin çevresinde oturup, dinlenebileceğiniz çay bahçeleri, yemek yiyebileceğiniz restoranlar bulunuyor. Buralarda şelalenin büyüleyici manzarası eşliğinde çayınızı yudumlayabilir, nehrin lezzetli balıklarından tadabilirsiniz.

Bunun yanında şelalenin etrafında bulunan piknik alanlarında doğayla iç içe bir piknik yapabilirsiniz. Benzersiz bir güzelliğe sahip olan şelaleye kişi başı 6 TL karşılığında girilebiliyor. Manavgat Şelalesi, ilçe merkezine 5 km uzaklıkta, Antalya merkeze 76 km mesafede bulunuyor. Manavgat’a Antalya üzerinden geldikten sonra ilçeden şelaleye giden otobüs ya da minibüslere binerek bu doğal güzelliğe ulaşabilirsiniz.

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ

Yaz tatili kapıya dayanmış, siz daha plan yapmamışsınız. Sosyal medyada paylaşılanları görünce içiniz kıpır kıpır oldu biliyoruz. Muğla’dan 2 saatlik araba yolculuğuyla hemen varabileceğiniz Denizli’ye, hemen ardından merkezden kalkan otobüslerle 20 dakika sonra travertenlere varmış bulunuyorsunuz. Merak etmeyin sadece travertenler için gelmediniz, hemen yanı başınızda Hierapolis Antik Kenti bulunuyor, gezmek, görmek için yer çok.

Antik Tiyatroda oturup dinlenebilir veya sütunların arasında gezinebilirsiniz. Yeme-içme işleri için çevrede restoranlar ve kafeler bulunuyor. Pazartesi hariç her gün gidebilirsiniz, giriş ücreti 35 TL ‘dir. Sizlere sıcak havadan çok etkilenmemeniz için Nisan-Haziran ayları arasında gitmenizi tavsiye ederiz.

YUVARLAK ÇAY

Derenin ve kuş seslerinin birbirine karıştığı, sıcaktan bunalan insanın arayıp da bulamadığı her anı fotoğraf karesi olan saklı bir cennet burası. Gelir gelmez, salıncak için sıraya girin, fotoğrafınızı çekin ve buz gibi suya kendinizi bırakın. Fotoğrafı çektikten sonra günün hangi zamanında giderseniz gidin her öğün için menüleri mevcut olan 20’ye yakın restoran var. İster semaverde çay için, isterseniz de kahvaltı tercih edin.

Muğla’nın 40 dereceyi bulan sıcaklarında klimasız doğal serinleme ihtiyacını karşılıyor Yuvarlak çay.

ULAŞIM: En yakın havalimanı Dalamanda, buradan otobüslerle Köyceğiz – Ortaca yönüne ilerlemeniz gerekiyor. Kısa bir zaman sonra yuvarlak çay tabelaları sizi karşılayacak.

BODRUM-GÜMBET

İsterseniz Bodrum merkezde uzun yürüyüşler yapıp, meşhur beyaz badanalı Bodrum evlerini görün. İsterseniz de Bodrum’un plajlarında güneşlenip yüzerek vakit geçirin ama Gümbetteki yel değirmenlerini görmeden gitmeyin. Hem Bodrumu hem Gümbet’i tepeden izleyebileceğiniz, gün doğumu ve gün batımında harika bir görsel şölen oluşturan yel değirmenlerinde, yaz akşamı ruhunu burada yaşayabilirsiniz.

Sizin de aklınıza Donkişot geldi biliyoruz 😊 Merkezden bardakçı koyuna giden minibüslerle patika yola ulaşabilirsiniz kısa bir yürüyüşün ardından Gümbet ayaklarınızın altında.

LAVANTA KOKULU KÖY

Gül üretiminde Türkiye’de önemli bir konuma sahip olan Isparta, Gelecek Turizmde projesiyle artık lavanta turizmi ile de gündemde. 2015 yılında ilk misafirlerini karşılayan Lavanta Kokulu köy, Isparta’nın Keçiborlu ilçesinin Kuyucak köyünde. Sadece lavanta ile değil aynı zamanda hatmi çiçeği, papatya, dağ kekiği gibi bitkilerle de buluşabileceğiniz köydeki yerliler geçimini lavanta üreticiliğine ve balcılığa borçlu.

Ağustos ayı lavantanın hasat edildiği zaman olduğundan ziyaretçilerini Temmuz ayında bekliyorlar, lavantanın yağına, sabununa, çayına ve birçok çeşidine ulaşabileceğiniz lavanta kokulu köyde, hediyelik eşyalar ve lavantadan yapılmış taçlar bulabilirsiniz. Lavanta öbekleriyle eğlenceli ve romantik fotoğraflar çekinebilirsiniz. Mor renk ile kontrast renk olan sarı renk kıyafetler giymenizi tavsiye ediyoruz. Tarlalarda profesyonel fotoğraf çekimi de yaptırabilirsiniz.

Eski taş sokaklarda yürürken, ‘iyi ki gelmişim’ diyeceksiniz.

ULAŞIM: Isparta Süleyman Demirel havalimanına ulaştıktan sonra ister turla isterseniz de özel aracınızla, Kuyucak köyüne doğru yola çıkabilirsiniz.

Listedeki yerlerin hepsini bu yaz tatilinde gezmek görmek gibi bir planınız varsa, size en büyük tavsiyeyi veriyoruz. Muğla bu listedeki yerlere en yakın olan yer ve özel havuzlu villa kiralayarak tatilinizi daha da konforlu kılabilirsiniz. https://www.hellovillam.com/mugla-kiralik-villa adresinden  Hellovillam’ın kiralık villalarını inceleyin, size uygun villa için rezervasyon yapın. Tatilinizi ertelemeyin.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü