Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İstanbul’da yaşayanların şehrin gürültüsünden ve gündelik hayatın sıkıntılarından bir nebze olsun kurtulmaları, kafa dinlemeleri ve sevdikleriyle güzel vakit geçirebilmeleri için tercih edilebilecek, İstanbul’a yakın birbirinden güzel tatil noktalarını bir liste halinde derledik.

Yaz sıcaklarında hafta sonu kaçamakları oldukça cazip görünüyor. Cuma akşamı yola çıkıp Pazar akşamı İstanbul’a tekrar dönebileceğiniz yakın tatil yerleri, günlerce tatil imkânı olmayan ve de deniz kokusu burnunda tüten insanlar için adeta bulunmaz nimet. Okurlarımızın en detaylı bilgiye sahip olabilmeleri için hazırladığımız İstanbul’a Yakın Hafta Sonu Tatili Noktaları listemiz şu şekilde:

Çınarcık

Yalova Merkez’den sonra en kalabalık yer konumunda bulunan Çınarcık İlçesi, muhteşem sahiliyle her yıl binlerce ziyaretçiyi kendisine çekiyor. İstanbul’ a yakın tatil yerleri listemizde üst sıralarda bulunan Çınarcık, hafta sonu kaçamakları için çok uygun bir tatil beldesi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Her yıl sahilleri dolup taşıran ziyaretçilere ev sahipliği yapan Çınarcık’a ulaşım için 2 farklı alternatifiniz bulunuyor. Kara yoluyla Osmangazi Köprüsü üzerinden ya da körfezi dolaşarak ulaşabileceğiniz gibi, deniz yoluyla da ulaşım mümkün.

Armutlu

Denize 3 tarafını da kullanarak ulaşabileceğiniz Armutlu, muhteşem denizi, tertemiz plajı ve İstanbul’ a yakın olmasıyla adeta bölgenin ilgi odağı halinde. Yalova Merkez ve Gemlik’ten toplu taşıma ile ulaşma imkânına sahip olduğunuz Armutlu Tatil Beldesi’ ne İstanbul’dan kara ve deniz yoluyla ulaşmanız mümkün. Trafik durumuna göre 2-3 saatte ulaşılabilen Armutlu, Çınarcık’tan sonra en çok tercih edilen tatil beldesi durumunda.

Sapanca

Etkileyici doğası ile eşsiz bir görünüm sunan Sapanca'da, göl kenarında sevdiklerinizle birlikte bisiklet binebilmek, olta balıkçılığı ya da piknik yapabilmek mümkün. Ayrıca estetik açıdan birbirinden güzel görünüşlere sahip evlerin bulunduğu ve 1864 senesinde göç ederek gelip yerleşmiş olan Çerkeslerin yaşadığı Kırkpınar Mahallesi ve Bağdat Caddesi de, Sapanca'ya gidildiğinde ilk görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Eğer sonbaharın yağışlı havasında giderseniz, çamurun ve sulak arazilerin keyfini ATV'ye binerek çıkarabilirsiniz. Sapanca'da ATV turu yapmak isteyenler için "Offroad", "Yamaç", "Dağ" ve "Göl" şeklinde 4 adet parkur seçeneği mevcut. 

Sapanca villalarını inceleyerek hemen rezervasyon talebi gönderebilirsiniz.

Erdek

Türkiye’nin en köklü tatil bölgelerinden birisi durumunda bulunan Erdek, aradan yıllar geçmesine rağmen güzelliğinden ve de halk tarafından tutulmasından bir şey kaybetmiyor. Her zaman belirli bir kitleye sahip olan Erdek, İstanbul’a yakınlığıyla tercih edilebilecek seçeneklerden bir tanesi. Eski zamanlarda Rumlara ev sahipliği yapan bölge, tarihi esintilerinden de bir şey kaybetmemiş durumda. Havalar ısınmaya başladıkça insanların akın akın ziyaret etmeye başladığı Erdek’te tatil sezonu Eylül ayının ortalarına kadar devam ediyor.

Akçakoca

İstanbul’a yakın tatil yerleri denince ilk akla gelen tatil beldelerinden birisi de tabi ki Akçakoca İlçesi’dir. 35 kilometre uzunluğunda tertemiz plajı ve masmavi deniziyle vazgeçilmez tatil bölgelerinin arasına ismini altın harflerle yazdırmayı başarmış Akçakoca İlçesi, Karadeniz kıyılarında bulunan en güzel tatil yerlerinden bir tanesi.

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte insanların akın etmeye başladığı Akçakoca plajı, İstanbul dışında Ankara, Bursa ve Zonguldak’tan hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin sık uğradığı yerlerden bir tanesi. Özellikle mavi bayraklı plajları denize girmek için uygun olan kıyılardan olan Akçakoca’ya karayolu ile trafik durumuna göre 2-3 saat içerisinde ulaşmanız mümkün.

Avşa Adası

İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan ada hayatı yaşayabileceğiniz en güzel tatil bölgelerinden olan Avşa Adası’na birçok şekilde ulaşabilmek mümkün. İDO, deniz taksi veya feribotla ulaşabileceğiniz Avşa Adası, kumu, denizi ve de şüphesiz renkli gece hayatı ile ün yapmış durumda.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü