Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side ve çevresi tatilde gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor. M.Ö. 7. yüzyıl civarlarında kurulduğu söylenilen Side Antik Kenti’ni ve etrafındaki güzellikleri görmek istiyorsanız, sevdiklerinizle beraber yapacağınız Side tatilinde bazı doğal güzellikleri de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Gelin, Side ve çevresinde bulunan gezilecek yerler nereler ve neler yapılmalı, beraber göz atalım.

1) Manavgat Şelalesi

Side’ye gelindiğinde belki de ilk gidilmesi gereken yerlerden biri olan Manavgat Şelalesi, Türkiye’nin en ünlü şelalelerinden biri olmasının yanı sıra her yıl yaklaşık olarak 1 milyon kişi tarafından ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Alanya’ya 62 km, Side’ye ise yaklaşık 8 km mesafede bulunan bu doğal güzellik, Manavgat Çayı’nın üzerinde yer almaktadır. Şelalenin çevresinde şırıl şırıl akan suyu daha iyi görebileceğiniz çeşitli restoranlar, büfeler, seyir terasları ve hediyelik eşya dükkanları mevcuttur. Şelaleye ulaşım şehir merkezinden taksi, özel araç ya da dolmuşlar yoluyla sağlanabilmektedir.

2) Altınbeşik Mağarası

Altınbeşik Mağarası Milli Parkı içerisinde, Manavgat Vadisi’nin batı yamaçlarında bulunan Altınbeşik Mağarası, Antalya’nın İbradı bölgesinde yer almaktadır. Sevdiklerinizle doyasıya eğlenip keyifli vakitler geçirebileceğiniz bu mağaranın girişinde gezi botları ve çeşitli kafeteryalar da bulunmaktadır. Milli Park giriş ücreti 5 TL olarak alınmakta, botlar ile gezmek için ise herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Avrupa’nın üçüncü en büyük yer altı gölünü bulunduran Altınbeşik Mağarası, girişinden itibaren 125 metre uzunluğunda bir göl ile başlamaktadır. Ayrıca mağara, fosil bölümün dışında yarıklar ve travertenler ile kaplıdır. Yaz ve sonbahar aylarında gezmek için uygun olan bu büyüleyici mağaranın içerisi ilkbahar ve kış aylarında su ile dolmakta, dolayısıyla ziyaret için uygun olmamaktadır. Fakat Ağustos’un sıcağında ya da Ekim’in serinliğinde bu güzel mağarayı doya doya gezebilir ve sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anılar elde edebilirsiniz.

3) Side Antik Kenti

Manavgat’ın sahil bölgesinde bir yarımada üzerine kurulmuş olan Side Antik Kenti, adını “Nar” anlamına gelen “Luvice”den almıştır. Seneler evvel Lidya Krallığının yönetiminde olan bu kent, daha sonraları Persler ve Büyük İskender’in de toprakları arasına girmiştir. 12. yüzyıl sonrasında tamamıyle terkedilen antik kentte hiç kimse kalmamış ve halk Antalya’ya yerleşmiştir.

Ücretsiz şekilde gezilebilen bu tarih kokulu antik kent dışında, bilet alarak Side Tiyatrosu ve Side Müzesi’ni de gezebilirsiniz. Yine bu antik kentte bulunan Apollon Tapınağı da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. M.S 150 yıllarında yapıldığı söylenilen tapınak, günümüzde restore edilmiş haliyle varlığını korumaktadır.

4) Düğmeli Evler

Çimento ya da harç gibi herhangi bir malzeme kullanılmadan yapımı tamamlanan “düğmeli evler” Toros Sediri ve Andız ağaçlarından yapılmıştır. İskelet bölümü ağaçtan üretilen bu evlerin iç bölümleri taşlar aracılığıyla yapılmıştır.


Antalya’nın İbradı ve Akseki ilçelerinde bulunan bu mimari güzelliği görmek için gelirseniz, Akseki merkezinde bulunan Atatürk Anıtı’na çıkmayı ve beldeyi kuşbakışı olarak izlemeyi de unutmamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca antik yolun bir diğer parkurunu oluşturan Bucakalan ve Belekalan Köyleri’ni de yakından keşfedebilirsiniz. Bu bölgelerde de yine düğmeli ev örnekleri sıkça bulunmaktadır.

5) Oymapınar Barajı

Elektrik enerjisi üretmek amacı ile 1977-1984 seneleri arasında inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük 3. barajı olan Oymapınar’ın bulunduğu bölge, 2004 senesinde Oymapınar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilmiştir.

Doğa turizmi, gençlik turizmi, eko-turizm ve golf turizmi gibi turizm çeşitlerinin yapılması amaçlanan bölgede; botanik, kuş gözlemi turizmi, jeep safari, su sporları turizmi gibi 19 değişik alanda turizm yapılmaktadır. Bölgede aileniz ve sevdiklerinizle birlikte pek çok etkileyici selfie’ler çekebilir, panoramik fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz.

Bonus:

6) Side Ocakbaşı Restaurant

Türk, Ortadoğu ve Akdeniz mutfağından eşsiz lezzetler sunan Side Ocakbaşı Restaurant’ta, birçok lezzetli yemeğin yanında vegan seçenekleri de bulunmakta. Taze günlük mezelerine ve sıcak lavaş ekmeğine hayran kalacağınız restoranda, humus ve kuzu incik yemeği mutlaka unutmayın. Karışık ızgarasının da tadına bakmanız gereken bu yerde, güleryüzlü personeller tarafından hoş bir şekilde ağırlanacağınıza emin olabilirsiniz.

7) Serenade Restaurant & Bar

Meksika, Avrupa ve Türk mutfaklarından çeşitli lezzetler sunan bu restoranın deniz mahsüllerini kesinlikle denemelisiniz. Özellikle levrek ve çupranın lezzetine hayran kalacağınız restoran açık havada ve konum olarak ulaşımı kolay bir yerde bulunuyor. Servisine ve manzarasına hayran kalacağınız Serenade’nin Patlıcanlı Güveç’ini de mutlaka denemelisiniz.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü