Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Birçok filme ev sahipliği yapan "en"lerin plajı Patara Plajı’nın, ucu bucağı olmayan sahilinde ve sığ denizinde bir tatil düşleyenler için farklı bir yorum kattık. Sizleri Patara'nın büyüleyici atmosferine ve Patara'nın bilinmeyenlerini okumaya davet ediyoruz. 

Patara Plajı, Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında kalan ve şimdiki adı ile "Gelemiş köyü" olan antik Patara kentinin plajıdır.

1. Patara’ya Nasıl Gidilir?

Patara’ya gitmek isteyenler için öncelikle yolu tarif etmek istiyoruz. İlk olarak Antalya‘ya karayolu ya da havayolu ile ulaştıktan sonra, Fethiye’ye doğru gitmelisiniz. Daha sonra Kalkan‘ı geçip, 11 kilometre daha yol kat ettiğinizde Patara sapağı ile karşılaşacaksınız.

Bu yoldan 6 kilometre daha yol kat edip asfalt yolu takip ettiğinizde, Patara merkeze girmiş olacaksınız. Buradan sonra Patara Plajı‘na ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz.

Bu yolculuğun en güzel yanıysa pencereden içeriye giren ve sizi çağıran tatlı rüzgarın deniz kokusu olacak.

2. Patara’nın Kısa Bir Hikayesi

Patara’ya gittiğinizde görmeniz gereken yerlerden birisi de, Likya Uyğarlığının başkenti ve eski liman kenti olan Patara Antik Kenti.

Nehir zamanla taşıdıkları ile deniz bağlantısını kapatmadan önce, Patara oldukça derin bir halicin iki kenarına kurulmuş bir kentmiş. Ancak liman kaybolduktan sonra şehir önemini yitirmiştir ve artık yaz aylarının vazgeçilmez tatil yerlerinden birisi haline gelmiştir. Elbette, bizim de en çok sevdiğimiz tatil yerleri arasında üst sıralarda bulunuyor.

Ayrıca ilk demokratik meclis binasına sahipmiş. Hatta, Likya Konfederasyon Cumhuriyeti binası ABD‘nin 1787 yılında kabul edilen Birleşik Devletler Anayasası’nın biçimlendirilişine dahi katkısı olmuş. O yüzden Patara’ya geldiğinizde burayı kesinlikle görmenizi tavsiye ediyoruz.

Ekip olarak tiyatro aşığı olduğumuz için, Patara Antik Tiyatrosu’nu görmek için kendimizi alıkoyamadık. Patara Antik Tiyatrosu tepenin yamacına konuşlanmış ve yaslandığı tepede büyük bir sarnıç ile bir anıt mezarı da bulunmaktadır. Böyle zengin bir kenti görmeden dönmemenizi istediğimizi açıkça söylemek isteriz.

3. Patara Plajı ve Kum Tepesi

Ve tabii en önemlisi Patara Plajı… Plaj 18 km uzunluğundadır ve Türkiye‘nin en uzun kumsallarından birine sahip olma özelliği ile yerli ve yabancı bir çok turistin yoğun ilgisini görmektedir. Patara Plajı’na geldiğimizde, coşkuyla bir ucundan diğer ucuna koşmak istedik.

Ayrıca Patara Plajı’nda gün içinde de denk gelebileceğiniz Caretta Carettalar‘ın insanlarla aralarında doğal bir bağ kurulmuştur. Hayvanlar ile insanlar arasında adeta bir anlaşma vardır. Gündüzleri insanların kullandığı plajı, geceleri ise Caretta Carettalar kullanmaktadır. Gittiğinizde tabelasını göreceksiniz, tabelalarda “19.00-08.00 saatleri arasında kaplumbağaların kullanım alanıdır, plaja girilmez” yazısı bizi gülümsetirken tabelanın önemini de hatırlattı. 

Patara Plajı’nın diğer bir özelliği ise kum tepesidir. Bir çok Yeşilçam Sineması’nın filmlerine ev sahipliği yapan Patara Plajı‘ndaki  kumtepelerinden gün batımını izlemek, sanki gününüzün nasıl geçtiğini hatırlatmak için karşınızda bekliyor gibi…

Ve ağaçlarla yapılan setlerin arasından sahile doğru yürürken manzaranın ne denli büyüleyici olduğunu görmelisiniz… Beyaz lüle taşlarıyla dolu kum tepecikleri insanın coşkuyla dolmasına neden oluyor, sonra nereye gideceğinizi bilmeden koşmak istiyorsunuz… İnsanın içinden kesinlikle koşmak geliyor!

4. Patara’da Ne Yaparım?

Bir çok konaklama seçeneği arasında ayrıcalıklı bir tatil yapmak isteyenler için  kiralık villaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca özel ve havuzu korunaklı villa seçenekleri de bulunan zengin bir Patara villaları listesiyle karşılaşabilirsiniz… Bizler, elbette daha huzurlu olabileceğini düşündüğümüz için herhangi bir kiralık villayı tercih ettik. 

Ayrıca muhteşem yöresel yemeklerden de tatmak isterseniz bunun için de bir çok restoran bulunmaktadır.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü