Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Aydın’a gittiğiniz zaman mutlaka denemeniz gereken lezzetler var. Klasik Ege Mutfağı’na kıyasla oldukça özgün tatlara sahip olan bu kentte mutlaka gastronomik bir tura çıkmanız tavsiye ediliyor.

Keşkeki Mutlaka Deneyin

Keşkek aslında Anadolu mutfağında da sıkça görülüyor olsa da bu yemeğin anavatanı Aydın. Tıpkı diğer bölgelerde yapıldığı şekilde hazırlanan keşkek kendi memleketinde çok daha lezzetli hazırlanıyor.

Tereyağı, buğday, kırmızı veya beyaz et kullanılarak hazırlanan bu yemek hem lezzetli hem de oldukça doyurucu. Çok az malzeme ile hazırlanan bu yemek üzerine kırmızı biber ve Ege dağlarında otlayan hayvanlardan elde edilen özel tereyağı ile servis ediliyor. 

Ağır bir yemek gibi görünüyor olsa da oldukça hafif olan keşkek Aydın’a giden herkesin mutlaka denemesi gereken lezzetlerin başında geliyor.

Çine Köftesi

Aydın’ın Çine ilçesinden adını alan bu yöresel köfte gerçekten parmak ısırtan bir lezzet. Sadece yerel lokantalar tarafından hazırlanan ve özel tarifiyle hazırlanan çine köftesi klasik bir köfteden çok uzak, bambaşka bir tada sahip. 

Özellikle köfte severler tarafından fazlasıyla beğenilen çine köftesi Aydın’a giden herkesin mutlaka denemesi lezzetlerin başında geliyor. Doğal yayık ayranı ile birlikte yiyeceğiniz çine köftesini asla unutamayacaksınız. Ege mutfağının zenginliğini taşıyan Aydın yemeklerini yerinde tadabileceğiniz tatil villlarını hemen inceleyebilirsiniz. 

Enginar Yemeği

Sadece belli aylarda hazırlanan enginar yemeği Ege’nin en hafif ve lezzetli yemeklerinden bir tanesi. Aydın’da da sıkça hazırlanan bu lezzetli yemek sadece yazın başlangıcında menülerde bulunuyor. 

Enginar mevsiminde, enginarın gövde, yaprak ve sap bölümleri kullanılarak hazırlanıyor. Bol doğal zeytinyağı ile hazırlanan ve limon ile tüketilen bu yemek yaz aylarında hafif ve doyurucu bir şeyler yemek isteyenlerin ilk tercihi. 

Enginar yemeğinden farklı olarak dolma olarak hazırlanan türleri de bulunuyor. Ege’de pek çok yerde bulabileceğiniz bu yemek Aydın’da da fazlasıyla lezzetli ve mutlaka denenmesi gerekli!

Yenipazar Pidesi

Aydın’ın Yenipazar ilçesi tam anlamıyla bir pide cenneti demek yanlış olmaz. Onlarca farklı pide türünün hazırlandığı bu ilçede her fırının kendine özel bir tarifi bulunuyor. 

Türkiye’nin her yerinde “Yenipazar Pidesi” olarak restoran menülerinde bulabileceğiniz bu pideyi yerinde yemeniz tavsiye ediliyor. Kıymalı, kaşarlı, sebzeli gibi pek çok pide türü mevcut.

Yenipazar’da özellikle denenmesi gereken türü ise tahinli olanı. Bu pide yaz ayları için ağır bir tercih gibi görünüyor olsa da kaymak, bal gibi ürünlerle tatlandırıldığında tadına doyum olmuyor. Fazlasıyla besleyici ve enerji verici olan bu pideyi mutlaka denemelisiniz. 

İncir Dolması

Türkiye’de en çok incir yetiştirilen bölge Aydın. Elbette buraya gidip bu leziz tadı denememek olmaz. Yaş veya kuru inciri mevsimine göre bolca bulabilirsiniz ancak kuru incir ile hazırlanan incir dolması hem basit hem de fazlasıyla lezzetli bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

İncir dolmasının hazırlanışı fazlasıyla basit. Hazır paketler halinde de satılan bu atıştırmalığı sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.

Kurutulmuş beyaz Aydın inciri içerisinde ceviz veya isteğe bağlı olarak fındık veya başka yemişler doldurularak hazırlanan bu atıştırmalık gerçekten lezzetli. Özellikle akşamları, muhteşem doğayı ve denizi seyrederken yemek bambaşka bir keyif. 

Aydın’da incirin binbir türlü alternatifi bulunuyor. İncir döneri gibi daha farklı ürünleri de Aydın’ın her yerinde bulabilirsiniz. İncirin anavatanı olan bu topraklardan bu ürünleri denemeden dönmemelisiniz.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü