Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın sevilen ilçelerinden biri olan Dalaman, benzersiz güzellikleriyle tatil severlerin favori bölgelerinden olmaya devam ediyor. Eşsiz doğası ve berrak deniz suyu ile bilinen Dalaman’da gezebileceğiniz pek çok mekan, pek çok doğal güzellik bulunuyor. Misafirlerini kendine hayran bırakan bu doğal beldeyi biz de sizler için inceledik. İşte Dalaman’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken 9 yer…

1) Kaunos Antik Kenti

Dalaman’a gelen tatil severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olan Kaunos Antik Kenti, Dalaman’a 67 km uzaklıkta ve Dalyan ilçesinde yer almakta. Bölgede yer alan kaya mezarları milattan önce 4. yy’da inşa edilmiş, sonra ise Roma Dönemi’nde kullanılmış. Lykia tipi mezarlıklarda içerisinde ölülerin yatırıldığı üç adet taş yatağın da bulunduğu bu tarihi kentte, friz ve alınlık ile iki adet İon sütunu da yer almaktadır. Arslan kabartmalarının yer aldığı alınlıkların manzarasını yakından keşfedebilir ve bu antik kentin tarihi dokusuna ortak olup doğaya karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Ayrıca bölgede caretta carettaları da izleyebilmek mümkün.

2) Sarsala Koyu

 

Dalaman ziyaretinizde görmeniz gereken en önemli yerlerden biri de şüphesiz Sarsala Koyu. İnce kumlara sahip kumsalı, çam ağaçlarıyla kaplı manzarası ile misafirlerini büyüleyen Sarsala, Dalaman’a 12 kilometre mesafede bulunuyor. Tablo gibi güzelliğe sahip olan bu mekanda yapılaşma da olmadığından mekan tatil severlerin daha yoğun ilgisine maruz kalıyor. Koyun yanı başında sizler de aileniz ve sevdiklerinizle çay keyfi yapabilir ve manzaranın karşısında etkileyici panoramik fotoğraflar çekilebilirsiniz.

3) Dalaman Çayı

Serin sularında saatlerce vakit geçirebileceğiniz Dalaman Çayı’nda doğal atmosferin içerisinde Rafting de yapabilmek mümkün. Toplam uzunluğu 229 kilometre olan Dalaman Çayı, doğal kireçtaşı ile beslendiğinden çayın rengi oldukça berrak ve turkuaz tonlarındadır. Çayda Rafting yapmak isteyen tatil severler için üst bölüm zorluk derecesi 5, alt bölüm zorluk derecesi ise 3-4 arasıdır. Akköprü taraflarına gelindiğinde suyun hızı azalmakta ve zorluk derecesi düşmektedir.

4) Akkaya Garden

Dalaman ilçe merkezine 12 kilometre mesafede bulunan Akkaya Garden’da kuş sesleri eşliğinde Dalaman’ın farklı yöresel lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Göl etrafında yapabileceğiniz gezilerin yanı sıra, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte ata binebilir ya da ağaçların ve doğal atmosferin içerisinde huzur dolu bir doğa turu yapabilirsiniz.

5) Bedri Rahmi Koyu

Dalaman Göcek’te bulunan ve ünlü ressam Bedri Rahmi’nin isminin verildiği bu koyda, Bedri Rahmi’nin kendine ait bir balık figürü çizimi de bulunmaktadır. Tekne turu yoluyla ulaşımın da mevcut olduğu Bedri Rahmi Koyu, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de oldukça ilgisini çekmektedir. Küçük bir iskelenin bulunduğu bu koyda da sevdiklerinizle birlikte etkileyici fotoğraflar çekilebilir ve tatilinizden geriye keyifli anılar bırakabilirsiniz.

6) Sarıgerme Plajı

Akdeniz ve Muğla bölgesinin en güzel plajlarından biri olarak bilinen Sarıgerme Plajı’nda deniz oldukça temiz ve berrak. Hafif dalgalı suya sahip bu plajda yemek yiyebilmeniz için uygun fiyatlara sahip bir işletme de bulunmakta. Plaja araç ile giriş için 20 TL, şemsiye ve şezlong için ise 10 TL civarı bir ücret isteniyor. Yeme-içme, duş ve giyinme kabini gibi ayrıntıların da düşünüldüğü bu plajda huzur dolu saatler geçirebilir ve Akdeniz’in serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

7) Kükürt Havuzları

Dalyan’da yer alan ve Dalaman’a oldukça yakın konumda bulunan Kükürt Havuzları da, vücut için oldukça faydalı olarak biliniyor. Halka açık bir mekan olan bu havuzlarda ücretsiz bir şekilde vakit geçirebilir ve dilediğiniz kadar yüzebilirsiniz. Ayrıca kükürt havuzunun sedef gibi çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte.

8) Dalyan Kral Mezarları

Yine Dalaman’a oldukça yakın mesafede bulunan Dalyan Kral Mezarları da, yabancı ve yerli turistler tarafından en çok ziyaret edilen bölgelerin başında geliyor. Bir rivayete göre, mezarların yukarıya doğru konumlandırılmasının nedeni Tanrı’ya yakın olmak.

9) İztuzu Plajı

Muğla ve Ortaca ilinin sınırları içerisinde bulunan İztuzu Plajı, 4 kilometre uzunluğunda olan ve tertemiz sulara sahip olan bir plaj. Büfe fiyatlarının da oldukça uygun olduğu bu plajda, 2 şezlong ve 1 şemsiye için 15 TL civarı bir ücret alınmakta. Kendi aracınızla ya da bölgeden kalkan dolmuşlarla gelebileceğiniz bu plajda, caretta carettaları doğal ortamlarında izleyebilmeniz mümkün.

Siz de Dalaman’ın en güzel mekanlarını ve doğal atmosferini yakından görmek istiyorsanız, Hellovillam’ın Dalaman Kiralık Villalar sayfasından villalara göz atıp inceleyebilir ve istediğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Huzur ve mutluluk dolu tatiller dileriz. 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü