Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla ilinin gözde ilçelerinden Datça’da gezip görebileceğiniz onlarca yer olduğu gibi, katılabileceğiniz pek çok aktivite de mevcut. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte çıkacağınız bu etkileyici Ege turunda size rehberlik edecek bilgileri sizin için derledik. Datça nerede, Datça’da ne yapılır, işte Datça gezilecek yerler…

Datça Nerede?

İstanbul’dan yaklaşık 8 buçuk saatte 749 kilometre yol yaparak ulaşabileceğiniz Datça’ya, Ankara’dan 9 saatte yaklaşık 719 kilometre; İzmir’den ise 4 saatte yaklaşık 282 kilometre yol yaparak ulaşabilmek mümkün. Muğla merkezine 2 saatlik mesafede yer alan Datça, il merkezine 133 kilometre mesafede yer almakta. Doğal atmosferiyle tatil severleri etkileyen bölge Marmaris’e ise 1 saatlik mesafede, oldukça yakın konumda bulunuyor.

Datça’da Ne Yapılır? Gezilecek Yerler

1) Knidos Antik Kenti’ni Gezin

Burada ufak bir bölümü ayakta kalan antik tiyatroyu yakından görebilirsiniz. Denizi ve doğasıyla büyüleyici bir görüntü sunan Knidos Antik Kenti’nde yüzebileceğiniz birkaç yer de bulunuyor. Epey sakin ve berrak sulara sahip olan bu antik kente giderken yanınızda atıştırabileceğiniz yiyecek ve içeceklerde de almayı unutmayın. Zira antik kent yakınlarında sadece tek bir işletme bulunuyor ve başka alternatif bulunmamakta.

2) Deveboynu Feneri’ni Yakından Görün

Datça Yarımadası'nın en uç bölgesinde bulunan bu fener, Datça’da görebileceğiniz en etkileyici yerler arasında bulunuyor. Datça'ya gelen tatil severlerin pek çoğu bu olağanüstü feneri ziyaret etmekte. Fakat fenere ulaşabilmek için oldukça dar bir patikadan yürümeniz ve yaklaşık 1 saat civarı engebeli bir bayır çıkmanız gerekiyor.

Ancak fenerin orada sizi epey güzel bir manzara karşılıyor ve tüm zahmetinize değiyor. Fenerin karşısında Kos Adası, arka tarafında ise Knidos Antik Kenti yer alıyor. Bir yanında Ege bir yanında Akdeniz bulunan bu fener, ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor. Saatlerce kalmak isteyebileceğiniz bu bölgeyi aileniz ve sevdiklerinizle mutlaka ziyaret etmelisiniz.

3) Eski Datça’ya Gidin

Datça merkezine doğru giderken yolun sağ kısmında beliren Eski Datça tabelasına doğru ilerlediğinizde taş kaldırımları ve kendine özgü özel mimarisi ile bu yerle karşılaşacaksınız. Ünlü şair Can Yücel'in yaşadığı Can Evi ve adını taşıyan Can Yücel Sokak da burada bulunmakta. Ev ziyarete açık değil, ayrıca şairin ailesi hala bu evde oturmakta. Fakat her sene 12 Ağustos’ta düzenlenen Can Yücel’i anma etkinliklerinde, 15:00 ve 17:00 saatleri arasında evin Can Yücel’in kitaplarının bulunduğu kısmı sergi şeklinde ziyarete açılmakta. Eski Datça’ya gittiğinizde sergiye denk gelirseniz burayı da mutlaka gezmelisiniz.

4) Tekne Turu Yapın

Datça limanında düzenlenen 5 çeşit farklı tur seçeneği bulunmakta; Palamutbükü turu, Mesudiye turu Orhaniye turu, Selimiye turu ve Knidos turu. Selimiye dahil 5 farklı durak bulunduğundan dolayı oldukça uzun süreli bir tur yapabilmeniz mümkün. Datça Aktur'un karşısında yer alan Dimitri Koyu ise en çok beğeneceğiniz koylar arasında bulunuyor.

Kişi başı yaklaşık 50-60 TL ücret istenen turlarda pazarlık payı da bulunmakta. Eğer kalabalık, geniş bir arkadaş grubunuzla gelirseniz 6-7 kişilik bir tekneyi 300 TL gibi bir fiyata günlük olarak kiralayabilmeniz mümkün.

5) Kumluk Plajı’nda Akşam Yemeği Yiyin

Datça’nın göbeğinde yer alan ufak ve belki de Datça'nın tek kumluk plajı olan bu plaj, limanın yanında bulunuyor. Arka kısmı pek çok restoran işletmesiyle dolu olan plajda, sabah saatleri işletmelere ait olan şemsiye ve şezlongların yerini akşam saatlerinde masa ve sandalyeler alıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle mutlaka ziyaret etmeniz gereken Datça mekanları arasında bulunan bu plajda, bir akşam yemeği yemeden ayrılmamalısınız.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü