Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın sıcacık denizli Fethiye’si, Antalya’nın sakin güzelliği Kaş’ı ve yine Antalya’nın ihtişam yuvası  Bodrum’u… Ege’nin ve Akdeniz’in etkileyici güzellikteki beldeleri rahatlatıcı bir tatil için sizleri bekliyor. Tatilinizi nerede geçirirseniz geçirin, denize giderken yanınıza almanız gereken bazı ürünler olmadan plajın keyfini çıkarabilmek mümkün değil. Biz de sizler için tatilde ihtiyacınız olacak ve varlığıyla size epey yardımcı olacak “Denize Giderken Alınacaklar Listesi”ni paylaşmaya karar verdik. Gelin, mutlu bir tatil için tüm bu gereçlere birlikte göz atalım… 

1. Şapka

Güneşten muzdarip olanların en çok şikayetçi olduğu yerde imdada yetişen bir gereç olan şapka, özellikle güneşlenirken başınıza güneş geçmesini engeller ve güneş çarpmalarına karşı koruyucu bir kalkan oluşturur. Unutmayın ki, normalde 36,5-37 derece olan vücut sıcaklığının aniden 44 dereceye kadar yükseldiği durumlarda güneş çarpması tehlikeli bir etki taşıyabilir. Ayrıca koruyucu özelliğinin yanı sıra, plajda şık olabilmenin yegane unsurlarından biri de mayo ya da bikininize uygun bir şapka takmaktan geçmektedir. 😊

2. Güneş Kremi

Yine sıcak mı sıcak tatilinizde sizi koruyup kollayacak ve yanmadan, güzel bir şekilde bronzlaşarak şehre dönmenizi sağlayacak gereçlerden biri de güneş kremi. İlk başta güneşin hiçbir etkisi yokmuş gibi hissetsek de, unutmamalı ki güneş yanıkları etkisini akşamları gösterir. Bu nedenle “Hayır ben yanmıyorum ki” dememeli ve güneş kreminizi her daim yanınızda taşımalısınız. 

3. Havlu

Denizden çıktığınızda üşütme, soğuk algınlığı ve yüz felci gibi istisnai durumlardan korunmak amaçlı bir havlu almak, tatilin vazgeçilmez önlemlerinden biridir. Hem soğuktan donmamak, hem şezlongda üzerine yatmak hem de kurulanmak için her daim gerekli olan havlunuzu, şezlong olmaması durumunda kuma serebilir ve üzerinde güneşlenebilirsiniz.  

4. Güneş Gözlüğü

Tatilde dikkat edilmesi gereken ayrıntılardan bir başkası da göz sağlığı… Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan göz için mutlaka en az 1 güneş gözlüğü almalı, tatilimiz süresince yanımızdan ayırmamalıyız. Güneşin çok dik olduğu ve gözümüze zarar vereceğini anladığımız zamanlarda muhakkak takmalı, güneşe çıplak gözle direkt olarak bakmaktan kaçınmalıyız. 

Erken Rezervasyon Fırsatları ile 2021 Tatil Villanızı Seçin!

5. Plaj Terliği

Kumun sıcaklığından ayaklarınızın yanmaması için bir deniz terliği almak akıllıca bir seçim olacaktır. Özellikle öğlen saatlerinde havanın sıcaklığından dolayı ısınan kumlar, şezlongdan denize giderken büyük sorun yaratabilmektedir. Terliğinizi hem kumda yürümek için hem de denizdeki sivri taşlardan korunmak için giyebilirsiniz. 

6. Plaj Elbisesi

Denizden çıkıp kurulandıktan sonra giyebileceğiniz bir elbiseye ihtiyacınız olacak. Hem ferah hem de salaş bir plaj elbisesi sizi deniz tatilinizde oldukça mutlu edebilir. 

7. Yiyecek

Denize gittiğinizde saatlerce yüzebilir, dolayısıyla çok fazla efor harcayıp güç kaybedebilirsiniz. Bu da acıkmanıza neden olabilir. O nedenle her ihtimale karşı yanınızda atıştırmalık ürünler taşımalısınız. Yalnız şunu da unutmayalım; bazı plajlar dışarıdan herhangi bir yiyecek getirilmesine izin vermiyor. O nedenle gittiğiniz plajın bu konuda bir kuralı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. 

8. Plaj Çantası

Ve tabii ki tüm bunları koyabileceğiniz bir plaj çantası… Plaja gitmenin belki de ilk unsuru olan plaj çantası, istediğiniz boyutlarda ya da istediğiniz tarzda olabilir. Burada önemli olan şey, eşyalarınızın içine rahatlıkla sığmasıdır. Plaj modasını yansıtması için çantanız hasır, file ya da şeffaf türlerde olabilir. 

Konforlu ve Keyifli Bir Tatile Çıkmaya Hazır Olun!

Artık huzur dolu bir deniz tatiline siz de hazırsınız! Yapmanız gereken  tek şey Hellovillam’ın kiralık villalar adresinden kendinize bir villa  seçmek ve rezervasyon yaptırmak. Huzurun ve konforun eşliğinde iyi tatiller diliyoruz!

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü