Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tatil sezonunun vazgeçilmez ürünlerinden olan güneş kremi, şüphesiz her tatilcinin çantasında bulunması gereken yegane bir ihtiyaç. Hem güneş altında uzun vakitler kalıp zarar görmememizi sağlayan, hem de tatilin keyfini çıkarırken bronzlaşmamızı sağlayan güneş kremleri; vücut sağlığını birebir etkilediğinden mutlaka belirli ölçütlere göre satın alınmalı. Güneş kremi alırken nelere dikkat edilmeli ve hangi aşamalar uygulanmalı bu yazımızda birlikte göz atalım…

1. Üretim ve son kullanma tarihine dikkat edilmeli

Rafta beklediği süre boyunca içerisindeki koruma bileşenleri azalan güneş kremleri, uzun bir süre beklemesi durumunda yeterli ölçüde koruma sağlayamaz ve yanıklara davetiye çıkarır. Bu nedenle güneş kremlerinin son kullanma tarihi oldukça önemlidir ve son kullanma tarihi geçen kremler asla kullanılmamalıdır. Güneş kremleri tüketim tarihinden önce kullanılmalı ve artması durumunda kullanılmadan çöpe atılmalıdır.

2. Koruma faktörü seçimini iyi yapın

Güneş kremi konusunda önemli olan bir diğer unsur alacağınız kremin SBF değeridir. Koruma faktörü olarak da bilinen bu değer, cilt sağlığınız için büyük önem taşımaktadır. Daha yüksek faktöre sahip olan kremlerin sizi daha iyi koruyacağı düşüncesi tam anlamıyla bir yanılgıdır. Yüksek faktöre sahip güneş kremleri cildimizi daha iyi korumaz, sadece daha uzun süre korur.

Örneğin 30 faktöre sahip bir güneş kremi yaklaşık %100 oranında ve 150 dakika civarı bir koruma gücü sağlar. Cilt sağlığınız ve doğru bir bronzluk için minimum 30 faktörlü güneş kremlerini tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Fakat hassas bir cilde sahipseniz ve güneşten kısa süre içerisinde rahatsızlık duyabiliyorsanız, geniş spektrumlu ve yüksek faktörlü kremleri kullanmak daha iyi olacaktır.

3. Ürünün içeriğine dikkat edin

Zararlı güneş ışınları olarak bilinen UVA ve UVB’ye karşı koruma bulunduran, diğer bir adıyla geniş spektrumlu olan kremler; koruma anlamında daha büyük etki sağlamaktadır. UVB ışını cilt kanseri tehlikesinin artırırken, UVA ışını vücutta renk değişimleri yaratmakta ve güneş yanıklarına neden olmaktadır.

Bu sebeple güneş kremi alırken ürün içeriğine muhakkak dikkat edilmeli ve UV ışınlarına karşı koruyucu olması nedeniyle içinde titanyum dioksit ile çinko oksit bulunduran ürünler tercih edilmelidir.

4. Cilt tipinizi göz önünde bulundurun

Güneşten zarar görmemek ve doğru oranda yararlanabilmek için güneş kremini cilt tipinize göre satın almak büyük önem taşımaktadır. Yağ içeren ciltler ya da kuru ciltler için farklı farklı özelliklerde güneş kremleri kullanılmalıdır.

Örneğin kuru bir cilt için nemlendirici bazlı bir krem kullanılması gerekirken, yağlı bir cilt için su bazlı güneş kremi ideal bir seçim olacaktır. Ayrıca kremi almadan önce bir doktora danışmak sizin faydanıza olabilir. Çünkü cilde uygulanan bu türde ürünler ileride alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilmektedir.

5. Kaliteli olmasına özen gösterin

Güneş kremi seçiminde iyi bir marka tercih etmek, büyük önem taşımaktadır. Onaylı ve denetime tutulan ürünler tüketicilerin güvenliği ve sağlığı için bir çok testten geçirildiğinden, seçimi yaparken Avrupa Birliği ve FDA onaylı olan uluslararası ürünleri tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

6. Pudra veya sprey ürün almamaya dikkat edin

Pudra veya sprey tarzında olan koruyucu ürünler, mineral bazlı ürünler olarak bilinmektedir. Kan dolaşımına karışabilme özelliği olan bu ürünler, tehlikeli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilen “nanopartikül” içermektedir. Bu tür ürünlerin yerine “güneş kremi” tarzında bir koruyucu ürün tercih etmelisiniz.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü