Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tatilde araç kiralayarak, hava alanına indiğiniz andan itibaren gideceğiniz her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Tatile çıkmış her insan rahat etmek, stresten uzak vakit geçirmek ister. Siz de şehrin stresinden uzakta, huzur dolu bir tatil yaşayabilirsiniz. 

Tatile gittiğiniz yerde istediğiniz her yeri görmek istiyorsanız ve kısıtlı süreniz varsa zamandan tasarruf etmek isteyebilirsiniz. Tatilde araç kiralayarak yola harcadığınız zamanı azaltıp, daha çok yer gezebilir ya da gittiğiniz yerlerde daha uzun süre kalabilirsiniz.  

Araç Kiralamadan Önce Yapılması Gerekenler

Araç kiralamadan önce gideceğiniz tatil yerindeki firmaları iyi araştırın, uzun yıllardır bu işi yapan firmalar daha güvenilir olacaktır. Herhangi bir sorununuzda ulaşım bilgilerinden kolaylıkla ulaşılan bir firma olup olmadığını mutlaka öğrenin. Tatil planınızı önceden belirleyin ve kaç kişilik bir araca kaç gün boyunca ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Araç kiralayan firmaların çoğu en az 24 saatlik kiralama işlemi yapmanızı isterler.

"Tatilde araç kullanma stresine girmek istemiyorum" diyenlerdenseniz, şoförlü araç kiralayan firmaları tercih edebilirsiniz. Eğer internet üzerinden araç kiralayacaksanız, aracın kilometre başına ne kadar yakıt tükettiği, bagaj hacmi ve benzeri değerlere bakarak kendinize en uygun aracı bulabilirsiniz. Araç kiralama hizmetine otopark ücretleri, otoban ücretleri gibi harcamaların dahil olmadığının bilincinde olarak tatil rotanızı planlayın.

Uçuş bilgilerinizi araç kiralama firmasına mutlaka bildirin, bu saatin belli olmaması ya da rötara uğraması durumunda firmayı bilgilendirmeyi unutmayın. Tatilde araç kiralama gezerken ağır yükleri elinizde taşımadan keyifli yolculuklar yapmanızı sağlar.

Tatilde Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Geziniz sırasında aracınızın bozulmasını istemezsiniz. Bu nedenle kiralayacağınız aracın yaşına ve bakımlarının en son ne zaman yapıldığına mutlaka dikkat edin. 3 yaşını aşmış araçları tercih etmeniz, geziniz sırasında problem yaşamanıza neden olabilir.
  • Tatil yerleri yazın yüksek sıcaklıklara sahip olabilmektedir. Klimasız yolculuk tam bir eziyete döneceğinden kiralayacağınız aracın klimasının çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.
  • Kiralayacağınız aracın hangi sigortalara sahip olduğuna dikkat edin. Aracınızın trafik sigortasına sahip olmasının yanında, hasar sigortası ve kaza sigortasına da sahip olması olası kötü durumları en az hasarla atlatmanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın; alkolün etkisindeyken kiralık aracınız ile kaza yaptığınızda sigortanız geçersiz olur. Aynı durum hız sınırını aştığınız durumlarda da geçerlidir.
  • Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken ekstra hizmetler de bulunmaktadır. Örneğin çocuk koltuğu, navigasyon gibi hizmetler için bazı firmalar ücret almazken; bazı firmalar bunlar için sizden ekstra ücret talep edecektir. Yeni yasaya göre çocuk koltuğunun arkada olması gerekmektedir, oturma planınızı yaparken bunu unutmayınız.
  • Aracınızı kiralarken size imzalatılacak sözleşmenin içeriğini mutlaka okuyun. Araç kiralama sözleşmeleri firmadan firmaya göre değişiklik göstermektedir.
  • Aracınızı kiralarken ödeme konusunda size kolaylık sağlayan firmayı tercih edin. Erken rezervasyon yaptırmanız durumunda daha uygun fiyatlarla araç kiralayabilirsiniz. 

Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinde ev konforunda tatil yapma fırsatı veren Hellovillam, tatiliniz boyunca kolayca seyahat edebilmeniz için araç kiralama hizmeti de veriyor. Tatil yaptığınız bölgeyi keşfedebileceğiniz mükemmel bir tatile hazır mısınız?

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü