Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tatil tercihini batıdan yana değil, doğudan yana yapanların vazgeçilmez rotalarından biri elbette Doğu Ekspresi Turu oluyor. Etkileyici kar manzaralarını seyrederek, kendinizi tarihin içinde hissedeceğiniz bir trende tıpkı filmlerdeki gibi bir atmosfer yaşayabilirsiniz. Agatha Christie’nin Doğu Ekspresi Cinayeti kitabı ile daha da büyük üne kavuşan bu tren hattı, sevdikleriniz ve ailenizle birlikte mutlaka yaşamanız gereken tecrübelerin başında geliyor. Sizin için Doğu Ekspresi turu detaylarını ve görülecek yerleri listeledik. Gelin, birlikte göz atalım...

Doğu Ekspresi Hattı Kalkış-Varış Bilgileri

Doğu Ekspresi Ana Hat Treni’nde yolculuk süresi ve detayları şöyle;

Ankara’dan Kars yönüne hareket eden tren, 18.00’da kalkıyor ve ertesi gün 18.13’de son durağa varmış oluyor. Yani seyahat toplam 1 gün 13 dakika sürüyor.

Kars’tan Ankara yönüne hareket eden tren ise 08.00’de kalkıyor ve ertesi gün saat 08.22’de son durağa varmış oluyor. Yani toplam 1 gün 22 dakika sürmüş oluyor.

Doğu Ekspresi Fiyatları 

Doğu Ekspresi TCDD bilet fiyatları vagon türüne ve detaylarına göre değişim göstermektedir. Örneğin "Örtülü Kuşetli Kişi Başı" vagon fiyatı internet üzerinden 63,5 TL (gişede 64,5 TL) iken, "Yataklı Çift Kişi" vagonun bilet fiyatı internet üzerinden 117 TL (gişede 118 TL) olarak satılmaktadır.

Doğu Ekspresi bilet fiyatlarına liste halinde göz atacak olursak vagonlara göre fiyatlar şöyle;

Doğu Ekspresi Bilet Nasıl Alınır?

Eğer ara duraklarda inerseniz fiyatlar düşüş göstermektedir. 

Tren biletlerine, TCDD'nin e-Bilet Sistemi'nden kolaylıkla ulaşabilir, güncel fiyatları görüntüleyebilir ve satın alabilirsiniz. e-Bilet sistemi dışında tcddtasimacilik.gov.tr  sitesindeki"Bilet Satış Noktaları" bölümünden, 444 82 33 Müşteri Hizmetleri hattından veya Sirkeci Garı'ndan da biletinizi satın alabilirsiniz. Haydarpaşa Garı'nda ise bilet satışı yapılmamakta.

Doğu Ekspresi Vagon Özellikleri

Yataklı Vagon

İki ya da tek kişilik oda şeklinde olan ve içerisinde masa, lavabo ve buzdolabı detayları bulunan bu vagonlarda en rahat biçimde, tek ya da çift olarak yolculuk edebilirsiniz.

Pulman Vagon

Standart şekilde koltuklu olan bu vagonlarda, her bölümde 1 tekli ve  2 çiftli koltuk bulunmakta. Koltukları yatırmak mümkün değil fakat aralıkları oldukça geniş. En kolay bulunan seçeneklerden olan bu vagon türü, diğer vagonlara göre daha çok sayıda bulunuyor.

Örtülü Kuşetli

Koltukların ranza biçiminde yatak haline getirilebildiği bu vagonlarda, 4 kişi olarak yolculuk edebilmek mümkün. Temiz ve yeni  nevresim takımının da verildiği vagonlarda, yatağınızı kendiniz hazırlıyorsunuz.

Kalabalık şekilde 4 kişinin konaklamasına izin verildiğinden arkadaş ortamıyla seyahat için en uygun vagon seçeneği olarak öne çıkmakta. Ayrıca biletleri diğer vagonlara nazaran daha çabuk tükendiğinden, bilet alırken biraz hızlı olmakta fayda var.

Doğu Ekspresi Tur Rotası

Dünyadaki en güzel 10 seyahat rotası içinde bulunan Doğu Ekspresi treni tur rotası, manzaraları ve büyüleyici güzelliği ile yolculara unutamayacakları anlar yaşatıyor. Aşağıdaki haritadan trenin hareket ettiği ve ilerlediği güzergahı, noktalaları görebilirsiniz:

Doğu Ekspresi Yolculuğunda Görülecek Yerler

Ara durakları Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum olan ve 1310 km güzergah uzunluğuna sahip Doğu Ekspresi’nin son durağı ise elbette Kars oluyor. Yolculuk boyunca birbirinden güzel manzaralara tanıklık edebilir, trenin konfor dolu odaları içerisinde rengarenk bir yolculuk yapabilirsiniz. Tren yolcuğu bitiminde Kars’a gittiğinizde ise, şehrin merkezini mutlaka dolaşmalı; taksi veya araç kiralayarak Çıldır ve Ani’yi yakından keşfetmelisiniz. 

Doğu Ekspresi ile keşfedebileceğiniz güzel bölgelerden bazıları şöyle; 

1) Sarıkamış

Kış turizmi açısından ülkemizin önemli bölgelerinden biri olan ve kış ayları gibi soğuk havalarda etkileyici bir güzelliğe bürünen Sarıkamış’ı yakından görebilir, burada Sarıkamış kalelerini, Zivin Kalesi’ni ve Kahterina Köşkü’nü ziyaret edebilirsiniz. Sarıkamış Şehitler Anıtı’nı da mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Ayrıca Allahuekber Dağları Milli Parkı’nın içinde bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yine sevdiklerinizle birlikte güzel bir kayak macerası yapabilir, Doğu Ekspresi yolculuğunuzun en güzel durağında bölgenin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Tüm yıl süresince kar yağışına en çok maruz kalan bölge olması nedeniyle, kayak mevsimi ve sezonunun en uzun sürdüğü belde olarak biliniyor. Bölgede, özellikle bir çok sene Mart ayının bitimine kadar kayak yapılabilmekte.

2) Çıldır Gölü

Türkiye’nin en yüksek rakıma sahip tatlı su göllerinin başında gelen Çıldır Gölü’nün benzersiz görüntüsünü yakından keşfedebilirsiniz. Kış aylarında buz kesen bu gölde, manzarayı saatlerce seyredebilir, sevdiklerinizle panoramik fotoğraflar çekilebilir ve göl donmuş durumdayken kızakla kayabilirsiniz. Ayrıca çevredeki restoranlara gidip, Çıldır gölünde tutulan kara balık ve sarı balık gibi balıkları denemenizi öneririz.

Denizden 1959 metre yükseklikte olan ve yaklaşık 120 kilometre alana sahip olan Çıldır Gölü’nde kültürel aktivitelerin bulunduğu Çıldır Gölü Festivali de düzenlenmektedir. Festivale Kars, Ardahan gibi iller dışında Gürcistan, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi ülkelerden vatandaşlar da katılmaktadır.

3) Boğatepe (Zavot) Köyü / Ani Antik Kenti

Kars’ın yöresel lezzetlerini yakından deneyimleyebileceğiniz Boğatepe Köyü’nde, Peynir Müzesi gibi tarihi mekanları ziyaret edebilir, hediyelik eşya dükkanlarında birbirinden güzel hediyelikler ve eşyalar satın alabilirsiniz. Boğatepe turunuzdan sonra, Ani Antik Kenti’ni de mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Beylikler Dönemi Selçuklu Mimarisi ve Ermeni Ortodoks Mimarisi’nin temellerinin yer aldığı, ilk örneklerinin bulunduğu önemli antik kentlerden biri olan Ani Antik Kenti’nde Aziz Gregor Kilisesi, Keçel Kilise, Manucehr Cami, Surp Kirkor Kilisesi ve Büyük Katedral gibi tarihi mekanları görebilmeniz de mümkün. Dil, din ve kültür çeşitliliği ile görenleri etkileyen Ani Antik Kenti’ne 12TL gibi bir giriş ücreti ödeyerek veya Müzekart aracılığıyla girebilmek mümkün. İçerisinde Anadolu’nun ilk camisini barındıran Selçuklu zamanından kalma bu kenti, siz de mutlaka yakından görüp ziyaret etmelisiniz.

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü