Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Hafta sonları İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan muhteşem bir tatil yapmak istiyorsanız bölgede yer alan onlarca farklı kiralık villa alternatifi sizi bekliyor. Tıpkı Akdeniz sahillerindeymiş gibi hissedeceğiniz ve büyük keyif alacağınız bir tatil için İstanbul’a yakın tatil yerlerini mutlaka değerlendirmelisiniz.

Sadece size özel olan villanızda tatil yapabileceğiniz bu lokasyonlarda her mevsim konaklamak mümkün. İster yaz aylarında ister kışın ortasında benzersiz bir hafta sonu tatili için hazır olun!

Şile

İstanbul’un kuzeydoğusunda bulunan bu eşsiz ilçede tatile başlamak için yalnızca 70 kilometrelik bir yolculuk yapmanız yeterli. Yaklaşık olarak bir saatte ulaşabileceğiniz Şile’de, Karadeniz’in muhteşem atmosferinde keyifli bir tatil mümkün.

Şile, İstanbul’a yakın olduğu kadar doğasıyla da tanınan bir yer. Karadeniz’in yemyeşil atmosferini deneyimleyebileceğiniz bu coğrafya özellikle yaz aylarında fazlasıyla popüler. Ormanları sayesinde çok yüksek oksijen oranı ile karşılaşacağınız bu bölgede tatiliniz fazlasıyla keyifli olacak.

Şile’de tatil yapmak için en uygun vakit Temmuz ile Eylül ayları arasında. Ancak bu bölgede yer alan, şömineli ve ısıtmalı havuzlu villaları tercih etmeniz durumunda yaz mevsimindeymiş gibi keyifli tatil geçirebilmeniz mümkün.

Doğa değil tarihi de bulabileceğiniz bu bölgede Şile Feneri ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Beldenin simgesi haline gelen bu yapı Osmanlı Dönemi’nden kalan tarihi bir eser. Bunun dışında, Cenevizlilerden kalma Şile Kalesi de görülmeye değer. 

Şile kent merkezinde dolaşırken tarihi ahşap evleri fotoğraflayabilir, meşhur Kavala Parkı’nda yürüyüş yapabilirsiniz. Huzur dolu bir atmosfere sahip olan bu şirin ilçede hafta sonunuzu dolu dolu geçirebileceğiniz pek çok gezilecek yer mevcut. Şile kiralık villalarından dilediğiniz villlayı seçebilirsiniz.

Yaz aylarında gitmeniz halinde denize de girebileceğiniz Şile’de pek çok plaj da sizi bekliyor. Ayazma Plajı adıyla da bilinen Şile Halk Plajı, Ağlayan Kaya Plajı, Kumbaba Tepesi, Uzunkum Plajı ve Sofular Köyü Halk Plajı gibi plajlarda denizin tadını çıkarmak da mümkün. 

Sapanca

Belki de hafta sonunu en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz yerlerden biri olan Sapanca, İstanbul kent merkezine yalnızca 138 kilometre mesafede bulunuyor. Yaklaşık olarak bir saat 40 dakika gibi bir sürede aracınız ile bu beldeye ulaşabilmek mümkün. 

Sapanca, her mevsim apayrı güzelliklere sahip. Yaz aylarında keyifli göl kenarı ve farklı su sporu imkanları ile misafirlerini memnun ederken kış aylarında da muhteşem bir doğa ile ziyaretçilerini karşılıyor.

Sapanca’da yer alan kiralık villalarda her mevsim keyifli bir tatil mümkün. Özellikle şömine özelliğine sahip villaları tercih etmeniz halinde, dışarıda yağmur yağarken muhteşem bir manzaraya karşı eşsiz bir atmosfere şahit olacaksınız. 

Sapanca’da geçireceğiniz bir hafta sonunda görmeniz gereken pek çok yer mevcut. Bunlardan ilki şüphesiz Sapanca Gölü ve çevresi. Göl çevresinde her mevsim yürüyüş yapabilir ve muhteşem bir atmosfere şahit olabilirsiniz. Özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kusursuz bir manzara ile karşılaşmanız mümkün. Yaz aylarında, gölde ve çevresinde farklı etkinlikler, tekne turları, su sporu imkanları sizi bekliyor olacak. 

Sapanca’ya gittiğiniz zaman Maşukiye’yi de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Göl kenarında yer alan bu mesire yerinde leziz yöresel yemekleri deneyebilirsiniz. Doğanın tam ortasında, keyifli bir gün geçirmeyi istiyorsanız Maşukiye sizin için ideal.

Sapanca Gölü ve çevresi tek başına bir hafta sonu geçirmek için yeterli olsa da daha fazlasını keşfetmek istiyorsanız Kırkpınar’ı da ziyaret edebilirsiniz. Burada yine bol oksijene doyacağınız keyifli doğa yürüyüşleri yapmak mümkün. 

Özellikle kış aylarında seyahat eden misafirlerin uğrak yeri olan Kartepe de görülmeye değer. Her mevsim ATV turu ve safari gibi etkinliklere katılabileceğiniz bu beldede kış aylarında kayak yapmak da mümkün.

Tüm bunların dışında, Sapanca’nın eşsiz atmosferini villanızın bahçesinde oturarak bile yaşayabilirsiniz. Yalnızca size özel bir yüzme havuzunun başında, huzurlu ve keyifli akşamlar geçirmek dinlendirici bir hafta sonu tatili olacaktır. Göl manzaralı Sapanca villalarını hemen inceleyebilirsiniz.

Büyükçekmece

İstanbul’un merkezine oldukça yakın bir ilçe olan Büyükçekmece de şehirden uzaklaşmadan keyifli bir hafta sonu tatili geçirmek isteyenler için ideal. Yaklaşık olarak 35-40 kilometrelik bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Büyükçekmece’de denize girebilir, kısa bir kültür turu yaparak bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Büyükçekmece Plajı yaz aylarında oldukça popüler. Hafta sonunuzda İstanbul’dan çok fazla uzaklaşmadan, size ait bir kiralık villada konaklarken ister özel yüzme havuzunuzun isterseniz denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Büyükçekmece’ye gitmişken Büyükçekmece Külliyesi, Sultan Süleyman Kervansarayı, Sokullu Mehmet Paşa Cami, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Enver Paşa Köşkü gibi tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Buna ek olarak, daha farklı bir aktivite için Dünya Kostümler Müzesi’ni de programınıza dahil edebilirsiniz.

Pendik

Yine sadece 35-40 kilometrelik bir mesafe kat ederek ulaşabileceğiniz Pendik’te keyifli bir hafta sonu için gereken her şey sizi bekliyor. Yaklaşık olarak bir saatte gidebileceğiniz bu beldede hem denize girebilir hem de tarihi mekanları dolaşarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Yaz aylarında İstanbul’un her yerinden ziyaretçi çeken Pendik Sahili görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Yürüyüş yolları, bisiklet parkurları ve diğer imkanları ile sahilde keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. 

Eğer hafta sonunuza biraz da tarih katmak isterseniz Pendik Höyüğü’ne gidebilir ve bölgeden çıkartılan tarihi eserleri görebilirsiniz. 

Elbette hafta sonunuzu kiralık villanızdan çıkmadan geçirebileceğinizi de unutmayın. Size özel yüzme havuzuna sahip, jakuzi, sauna gibi imkanları bulunduran bir villa tercih ederek tüm stresinizden uzaklaşacağınız eşsiz bir hafta sonu geçirmeniz mümkün. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü