Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İzmir’in incisi olan Çeşme, birbirinden özel plajları ile her yıl binlerce turisti kendine çekiyor. Çok sayıda mavi bayraklı plaja sahip olan Çeşme’de muhteşem vakit geçirebileceğiniz bir atmosfer mevcut.

Sizler için hazırladığımız bu yazıda Çeşme’de mutlaka görmeniz gereken keyifli plajları listeledik.

Altınkum Plajı

Çeşme’nin en meşhur plajlarının başında gelen Altınkum Plajı tertemiz denizi ile giden herkesi büyülüyor. Özellikle bembeyaz kumları ile dikkat çeken bu plajda tüm gününüzü keyifle geçirebilirsiniz.

Altınkum Plajı özellikle serin suları ile biliniyor. Plajda vakit geçirirken şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz pek çok işletme mevcut. Bu işletmeler aynı zamanda restoran ve kafe olarak da hizmet vermekte.

Kocakarı Plajı

Çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği Kocakarı Plajı yine kumsalları ile bilinen bir yer. Yeşiller içerisinde bir manzaraya sahip olan Kocakarı Plajı’na giriş tamamen ücretsiz. Havlunuzu serip denize girebileceğiniz plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler de bulunuyor.

Plaj, Çeşme’nin merkezine çok yakın bir konumda bulunuyor. Yürüyerek hem çevreyi gezebilir hem de denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Ilıca Plajı

Yaz aylarında en popüler plajlardan biri olan Ilıca Plajı’nda insanlardan uzakta sakin bir gün geçirmek mümkün. Çok geniş bir kıyı alanına sahip olan plaj tamamen kum.

Birden fazla işletmenin hizmet verdiği Ilıca Plajı özellikle çocuklu aileler tarafından sıkça tercih ediliyor. Sığ sulara sahip olması nedeniyle çocuklar için uygun olan bu plajda şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler de mevcut.

Boyalık Plajı

Boyalık Plajı Çeşme’ye yaklaşık olarak dört kilometre mesafede bulunuyor. Plaja ulaşmak için toplu taşıma veya özel aracınızı kullanabilirsiniz.

Çevresinde pek çok işletme bulunan plajda şezlong ve şemsiye kiralayarak tüm gün keyifli vakit geçirmek mümkün. İşletmeler aynı zamanda restoran ve kafe olarak da hizmet veriyor.

Turkuaz rengi sulara sahip olan Boyalık Plajı tamamen kum. Sığ sulara sahip olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından sıkça tercih edilen plajda çok iyi vakit geçireceğinize eminiz.

Pırlanta Plajı

Tamamen ince kumlar ile kaplı olan sahil kesimiyle ilgi çeken Pırlanta Plajı özellikle yaz aylarında çok popüler bile yer. 500 metre gibi kısa bir uzunluğa sahip olan plaj sığ suları ve berrak denizi nedeniyle oldukça popüler.

Turizm sezonunda sabah erken saatlerde gitmeniz tavsiye ediliyor. Aksi takdirde bu plajda yer bulmak bir hayli zor.

Pırlanta Plajı’na toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Çiftlik Köy istikametine giden dolmuşlara binerek Çeşme kent merkezinden yaklaşık 15 dakikada plaja ulaşmak mümkün.

Aya Yorgi Koyu

Çeşme denince akla gelen ilk yerlerden biri olan Aya Yorgi Koyu özellikle hareketli yaşantısı ile fazlasıyla keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. Gençlere hitap eden atmosferi ile eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.

Aya Yorgi Koyu üzerinde pek çok beach club bulunuyor. Bu beach clublarda ünlü DJ performanslarına da rastlamak mümkün. Çeşme kent merkezinden giden dolmuşlar ile kısa sürede koya ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla gitmek istiyorsanız Dalyanköy yoluna doğru giderek levhaları takip etmeniz yeterli.

Çark Plajı

Çeşme’ye özgü bembeyaz kumları Çark Plajı’nda da bulabilmeniz mümkün. Sığ bir denize sahip olan plajda çok keyifli vakit geçirmek mümkün.

Plaja herhangi bir şezlong veya şemsiye kiralamadan giriş yapabilirsiniz. Çevrede bu imkanlara sahip birden fazla beach club da bulunuyor.

Plajın yer aldığı koy içerisinde bir de sörf okulu var. Eğer rüzgar sörfüne ilgi duyuyorsanız burada eğitim alabilir ve sörf yapabilirsiniz.

Tekke Plajı

Eğer kalabalıktan uzak, gürültüsüz ve sakin bir yerde denize girmek istiyorsanız Tekke Plajı sizi bekliyor. Sakin bir koy olan bu plajda pek fazla turist olmuyor. Berrak ve dalgasız bir denize sahip olan bu plaj merkezde olsa da taş bir kumsala sahip olması nedeniyle çoğu kişi tarafından tercih edilmemekte.

Tekke Plajında şemsiye ve şezlong kiralaması yapan bir işletme bulunuyor. Çeşme merkezden sadece 5-10 dakikalık kısa süreli bir yürüyüş ile bu plaja ulaşabilir ve kendinizi serin sulara bırakabilirsiniz.

Sığacık Plajı

Serin suları ve sakin atmosferi ile Çeşme’nin pek fazla bilinmeyen plajlarından biri olan Sığacık Plajı’nda çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Çok fazla turist tarafından tercih edilmeyen bu plaja ulaşmak biraz zor. Özel bir mülk içerisindeymiş gibi görülüyor olsa da halkın kullanımına ücretsiz olarak açık.

Plaja ulaşmak için öncelikle Delikli Koy’a gitmeniz gerekiyor. Bu koyu geçtikten sonra, 4-5 kilometre ilerleyerek Özpamir Sitesi levhasını takip etmelisiniz. Deniz kıyısına kadar devam ettikten sonra plaja girebilirsiniz. Plaj, Çeşme’ye sadece 12 kilometre uzaklıkta.

Plajda herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle şezlong ve şemsiye kiralama imkanınız yok.

Delikli Koy

Çeşme’nin en sakin plajlarından biri olan Delikli Koy tertemiz suları ile tatilcilerin gözde plajlarından bir tanesi. Çakıllı bir plaja sahip olması nedeniyle diğer koylardan daha az tercih ediliyor olması bu plajı çok daha sakin kılmakta.

Plajda deniz diğer koylara göre biraz daha dalgalı. Rüzgar alan bir yer olması nedeniyle kimi zaman dalgalar yükselebiliyor.

Taşlık bir plaj olması deniz içerisinde hareket etmeyi biraz zorlaştırıyor. Plajdan daha fazla keyif almak için deniz ayakkabısı kullanmanız önerilmekte.

Plajda tıpkı Sığacık Plajı’nda olduğu gibi herhangi bir işletme mevcut değil. Şezlong, duş, giyinme odası gibi hizmetler bulunmuyor.

Piyade Koyu Plajı

Tertemiz bir sahile ve denize sahip olan Piyade Koyu Plajı’nda muhteşem bir atmosferde keyifli vakit geçireceksiniz. İnce kum ile kaplı olan plajda deniz çok fazla derinleşmiyor.

Plaj çevresinde pek çok beach club işletmesi mevcut ancak ücretsiz olarak denize girilebiliyor.

Plajın çevresinde rüzgar alan bir alan olduğu için rüzgar sörfü yapabilme imkanınız da var. Bununla birlikte, pek çok su sporuna da katılmak mümkün.

Çeşme - Alaçatı arasında hizmet veren minibüsler ile kolayca bu plaja ulaşmak mümkün. Eğer özel aracınız ile seyahat ediyorsanız yol levhalarını takip ederek Piyade Koyu Plajı’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Eşek Adası

Çeşme’de denize girebileceğiniz ve çoğu yerde yapamayacağınız su sporlarını yapabileceğiniz bir yer olan Eşek Adası muhteşem bir yer. Özel yatlar tarafından sıkça tercih edilen koyun denizi oldukça temiz.

Sahil boyunca hem kum hem de çakıl alanlara rastlamak mümkün. Deniz derinliği de sahil boyunca değişiyor.

Eşek Adası ve çevresinin en önemli özelliği birbirinden farklı dalış parkurlarının bulunuyor olması. Sadece denizin üstünde değil, suyun altında da büyüleyici bir dünya sizi bekliyor. Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar herkes için farklı dalış parkurları mevcut.

Dalış dışında parasailing başta olmak üzere, rüzgar sörfü, su kayağı ve daha pek çok farklı su sporunu Eşek Adası ve çevresinde yapabilmek mümkün.

Eşek Adası’na karayolu ile ulaşım bulunmuyor. Tekne kiralayarak gidebileceğiniz gibi turlara katılarak adayı ziyaret edebilirsiniz. Tekne turlarına katılmak hem bu adayı hem de çevrede karayolu ile ulaşım olmayan koyları ziyaret etmenize imkan veriyor. Eğer tüm gün süren tekne turlarına katılarak Çeşme’nin birbirinden özel plajlarını tam anlamıyla keşfedebilirsiniz. Çeşme'ye günübirlik gezilerle keşfedebileceğiniz bir tatil için İzmir kiralık villalarını hemen inceleyebilirsiniz. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü