Daha güzeli, daha ucuzu hellovillam’da

Antalya’nın en çok ilgi gören ilçelerinden biri olan Kemer, doğal güzellikleri, tarihi güzellikleri, meşhur lezzetleri, plajları ve koyları ile oldukça ilgi görmektedir. Yaz tatilleri için Kemer planı yapan tatilciler Kemer’de denize girilecek sakin yerleri merak etmektedirler. Kemer koyları, dalgasız, sakin, tertemiz, berrak ve turkuaz renginde olduğundan özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kemer’in güzelliği ve doğallığı bozulmamış meşhur koyları görülmeye değerdir.

En güzel koyları bünyesinde bulunduran Kemer, turkuaz rengi deniz ile yemyeşil ağaçların çevrelendiği muhteşem doğası ile ön plana çıkmaktadır. Kemer ziyaretçileri, Kemer koylar haritası üzerinde kendilerine en yakın koyları tercih edebilmekte ve keyifli bir gün geçirebilmektedirler. Kemer’de tercih edilebilecek en güzel koylar arasında; Phaselis Koyu, Maden (Atbükü) Koyu, Bostanlık Koyu, Porto Ceneviz Koyu, Beycik Bükü Koyu, Gizli Koy, Mehmet Ali Bükü Koyu ve Boncuk Koyu bulunmaktadır. 

Phaselis Koyu

Kemer ilçe merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Phaselis Koyu, muhteşem doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi zenginlikleri ile de her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yemyeşil ağaçların çevrelediği Phaselis Koyu, tertemiz ve berrak bir denize sahiptir. Phaselis Koyu iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım kumluk yapıdan diğer kısım ise çakıl taşlarından oluşmaktadır. Phaselis Koyu içerisinde yemyeşil ağaçların bulunması nedeni ile gölgelik alanlar bulunmaktadır. Denizi oldukça temiz ve sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Phaselis Koyu ziyaretçileri, Phaselis Antik Kenti’ni ziyaret edebilmekte ve Hadrian Kapısı ile Phaselis Tiyatrosu gibi tarihi yapıları da görme imkanı bulabilmektedirler. Rüzgara karşı korunaklı yapısı nedeni ile Phaselis Koyu, günün her saati oldukça sakin ve dalgasızdır. Phaselis Koyu’na girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. Müzekart sahipleri ücretsiz olarak koya giriş yapabilmektedirler. Koy içerisinde şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler yer almamaktadır. Kemer ziyaretçileri yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını Phaselis Koyu girişinde bulunan büfeden karşılayabilmektedirler.

Maden (Atbükü) Koyu

Kemer’in en bakir koylarından biri olan Maden Koyu’nun diğer ismi Atbükü Koyu’dur. Kemer merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Maden Koyu günübirlik tekne turlarının vazgeçilmez duraklarından biridir. Yemyeşil ağaçların çevrelediği turkuaz rengindeki denizi ile görenleri büyüleyen Maden Koyu, sessizlik ve sakinlik arayışı olanların adreslerinden biridir. Korunaklı yapısından dolayı denizi her zaman sakin ve dalgasızdır. Maden Koyu içerisinde ziyaretçilerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir tesis yer almamaktadır. Çadır kampı için de son derece uygun olan Maden Koyu’na ulaşımlar özel araçlar ile rahatlıkla yapılabilmektedir. Maden Koyu’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Bostanlık Koyu

Phaselis Antik Kenti’nin güney limanında bulunan koy, bakir kalmayı başarabilmiş ender koylar arasında yer almaktadır. Sessizlik ve sakinlikten hoşlanan kişilerin tercih edebileceği Bostanlık Koyu, günübirlik tekneler ile yatların da uğrak koylarından biri durumundadır. Denizin dibi kumluk yapıdadır. Genel olarak dalgasız ve sakindir. Koy içerisinde herhangi bir işletme bulunmadığı için Kemer ziyaretçileri yanlarında sandalye, şemsiye ve yiyecek, içecek tedariki ile gelebilirler. Özellikle yaz aylarında hafta sonları kalabalık olabilen Bostanlık Koyu, sakinlik isteyen kişiler tarafından hafta içi günlerde tercih edilebilmektedir. Koy içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmamaktadır. 

Porto Ceneviz Koyu

Kemer denildiğinde akla gelen koylardan biri olan Porto Ceneviz Koyu, günübirlik tekne turları ile özel yatların uğrak yerlerinden biridir. El değmemiş yemyeşil doğası ve turkuaz rengi ile ön plana çıkan koyun sahil kısmı ince kumluk yapıdan meydana gelmektedir. Porto Ceneviz Koyu dalış yapan kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Deniz oldukça derin olduğu için çocuklu ailelerin ve yüzmeyi yeni öğrenen kişilerin Porto Ceneviz Koyu’nda dikkatli olmaları gerekmektedir. Koy içerisinde özel bir tesis bulunmadığı için Kemer ziyaretçileri yanlarında yiyecek ve içeceklerini getirebilirler. Porto Ceneviz Koyu’na karadan ulaşım bulunmadığından özel araçlar ile ulaşım yapılamamaktadır. Adrasan’dan kalkan günübirlik tekne turları ile koya ulaşım gerçekleştirilebilmektedir. Girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Beycik Bükü Koyu

Kemer ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Beycik Bükü Koyu, sessizlik ve sakinlik arayışı olan kişilerin vazgeçilmez koylarından biridir. Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunduğu için yürüyüş yapmak için de son derece uygun bir koydur. Kampçıların da vazgeçilmez adreslerinden biri olan Beycik Bükü Koyu, muhteşem manzaralar ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Sahil kısmı irili ufaklı çakıl taşlarından oluşmaktadır. Beycik Bükü Koyu’nun denizi günün her saati dalgasız ve sakindir. Koy içerisinde özel işletme bulunmadığı için duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmamaktadır. Kemer ziyaretçileri, Beycik Bükü Koyu’na gelirken yanlarında yiyecek ve içeceklerini getirebilirler.

Gizli Koy

Kemer denildiğinde akla gelen ilk koylardan biri olan Gizli Koy, sessizliği, sakinliği ve eşsiz manzarası ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Ulaşımın zor olmasından dolayı koy, “Gizli Koy” olarak anılmaktadır. Kumsal alandan oluşan Gizli Koy, masmavi ve tertemiz denizi ile ziyaretçilerine doyasıya yüzme keyfi yaşatmaktadır. Koyun çevresi kayalıklar ve yemyeşil ağaçlar ile çevrilidir. Ormanlık alanlarda Kemer ziyaretçileri piknik ve kamp yapabilmektedirler. Gizli Koy içerisinde Kemer ziyaretçilerinin yiyecek ve içecek temini yapabilecekleri işletme bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye imkanı da bulunmadığından, ziyaretçiler yanlarında şemsiye ve sandalyelerini getirebilmektedirler. 

Mehmet Ali Bükü Koyu

Kemer ilçesinin Tekirova beldesinde yer alan Mehmet Ali Bükü Koyu, sessiz ve sakin bir koydur. Küçük bir koy olduğu için yaz aylarında da genellikle sakin olmaktadır. Tur teknelerinin uğrak yerlerinden biri olan Mehmet Ali Bükü Koyu, tertemiz ve turkuaz rengindeki denizi ile görenleri büyülemektedir. Deniz suyu oldukça berrak olduğu için su altı dalışları yapan kişiler için de uygun koşullara sahiptir. Yemyeşil kızılçam ormanları ile çevrili olan koy, günün her saati oldukça sakin ve dalgasızdır. Koy içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmamaktadır. Özel işletme bulunmadığı için şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da yoktur. Ziyaretçiler Mehmet Ali Bükü Koyu’na gelirken yanlarında sandalyalerini getirebilirler. 

Boncuk Koyu

Çıralı Plajı’na yaklaşık 4 kilometre mesafede yer alan Boncuk Koyu, tertemiz denizi ile ziyaretçilerine doyasıya yüzme keyfi sunmaktadır. Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunmakta olduğundan güzelliği bozulmamış nadir koylardan bir tanesidir. Boncuk Koyu’nun sahil kısmı kumluk yapıdan ve çakıl taşlarından oluşmaktadır. Kampçıların vazgeçilmez adreslerinden biridir. Boncuk Koyu’nun denizi sığ olduğu için çocuklu aileler ile yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için de son derece uygundur. Boncuk Koyu içerisinde özel işletme bulunmadığından duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler bulunmamaktadır. Kemer misafirleri, Boncuk Koyu’na gelirken yanlarında yiyecek ve içeceklerini getirebilirler. Koya ulaşımlar özel araçlar ile yapılamamaktadır. Çıralı Sahili üzerinde yer alan Boncuk Koyu’na, Tarihi Likya Yolu kullanılarak ulaşım gerçekleştirilebilmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü