Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tekirova, Kemer bölgesinin tarihi ruhunu hissedeceğiniz ve berrak denizine hayran kalacağınız, keşfedilmeyi bekleyen cennet köşelerinden birisi. Sizin için Tekirova'da ne yapılır, gezilecek yerler nerelerdir inceledik. Gelin birlikte bakalım...

1. Tekirova Nerededir?

Tekirova, Antalya’ya yaklaşık 50 km mesafede bulunuyor ve araçla yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir. Antalya Hava Limanına 60 km mesafede bulunmaktadır. Kemer’e ise 17 km uzaklığındadır.   

Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 48 km olan yolculuğu yaklaşık olarak 33 dakika sürede tamamlayabilirsiniz. Biz sabırsızlığımıza yenik düşmek istemediğimiz için araç yolculuğunu tercih ettik.

Özel aracınızla geliyorsanız Kemer’e uğramanız gerekmektedir. Oradan Kumluca-Finike yoluna çıktığınızda geriye sadece 10 dakikalık yolunuz kalmış olacaktır.

2.Tekirova’nın Kısa Bir Tarihi

Bölgedeki kent yerleşimi M.Ö. VII. yüzyıla kadar uzanıyor. Perslerin, Büyük İskender’in, Özellikle Phaselis’e hayran olan efsanevi Makedon Kralın, Mısır kökenli Ptolemaios Uygarlığının ve daha sonra da bir çok Lykia kenti gibi, Rodos Krallığı’nın yönetimine bırakılmış.

M.Ö. 160’da Roma İmparatorluğu’nun egemenliğine girmiş ve Lykia Birliği’ne dahil olmuş. 1158 yılında Bizanslılar’ı yenen Selçuklular bölgeye hakim olmuşlar. 

3.Tekirova Plajı

Tekirova’nın tatil sezonu oldukça uzun sürmektedir. Nisan ayının başında hareketlenmeye başlayan Tekirova, Ekim sonuna kadar bu hareketliliğini sürdürmektedir. Eğer daha sakin olduğu zamanlarda gitmek isterseniz bu aralığa göre bir zaman belirleyebilirsiniz... 

Tekirova plajı oldukça sakin ama kumsalı biraz çakıllıdır. Ancak turkuaz renkli denizinin, dalgasız ve berrak suyuna girmemek için sabırsızlanacağınızı düşünüyoruz. Kemer'in muhteşem atmosferini içinize çekebilceğiniz bir tatil için Antalya tatil evlerini hemen inceleyebilirsiniz. 

Ayrıca Tekirova Plajı’nın diğer önemli özelliğiyse çocuklu aileler için oldukça güvenli bir tatil olanağı sunuyor  olmasıdır.

4. Tekirova’da Gezilecek Yerler

Tekirova beldesi doğal güzelliklerinin yanı sıra bünyesinde çok önemli tarihi güzellikleri de barındırıyor.

Tekirova’dan 8 km’lik bir dağ yoluyla çıkabileceğiniz Olympos Dağı’nın (Tahtalı Dağı) eteklerinde karşınızda beliren masal kentini seyredebilirsiniz.

Tekirova’da farkedeceğiniz bir diğer şey ise denizde yan yana dizilmiş üç küçük ada olacaktır. Üç Adalar denilen bu adaların aslında birer isimleri de var. Aslında üç ada da değil, dört tane ama biri diğerinin arkasında kaldığı için buraya Üç Adalar deniliyor. Üç Adalar yat ve teknelerin uğrak mekanlarından biri.

5. Phaselis Antik Kenti

Phaselis antik kentinin üç limanı bulunmaktadır. Bunun yanısıra orta ve güney limanı birbirine bağlayan sütunlu liman caddesi, caddenin deniz tarafında küçük bir tepeye sırtını dayamış tiyatro vardır.

Roma hamamı, agoraları, tepedeki akropol, su kemerleri ve Hadrianus‘un kenti ziyareti esnasında onuruna yapılan Hadrian kapısı, antik kentin görülmeye değer kalıntıları arasındadır. 

6. Tekirova’da Yeme İçme ve Alışveriş Şeçenekleriniz

Restoranların özel menüde tercihi balıktan yana. Alabalık ve çuprabolca tüketiliyor. Pizza, gözleme gibi pratik yiyecekler de ziyaretçilerin tercihi. 

Tekirova tam bir alışveriş cenneti… Sanki kendini tatil değil de alışveriş turizmine yönlendiriyor gibi bir hali var.Birbirine uyumlu mağazaların ise görünümleri çok cazip. Özel bitki karışımlarının ve ilginç banyo malzemelerinin satıldığı aktarlar bulunuyor.

7. Tekirova’ya Farklı Bir Bakış

Konyaaltı’ndan başlayarak devam eden yolun seyri muhteşemdir. Kemer’den sonra Tekirova’ya uzanan yol ise, çarşıya çıkıyor. Tekirova Plaj’a gitmek istiyorsanız, yola devam edip çarşının sonundan sağa dönmelisiniz. Plajda aracınızı park edecek bir yer olmadığını da hatırlatalım.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü