Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yaz tatilleri için Antalya’nın en çok tercih edilen ilçelerinden biri olan Kemer, hem doğal güzellikleri hem tarihi güzellikleri hem de dünyaca ünlü plaj ve koyları ile ön plana çıkmaktadır. Kemer plajları her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kemer’de çok sayıda plajın bulunması Kemer ziyaretçilerinin, “Kemer’de nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramalarına neden olmaktadır.

Kemer en güzel plajları bünyesinde bulundurması ile özellikle yaz aylarında oldukça rağbet görmektedir. Misafirler tarafından en çok tercih edilen Kemer plajları isimleri; Tekirova Plajı, Ayışığı Plajı, Çamyuva Plajı, Çıralı Plajı, Adrasan Plajı ve Göynük Halk Plajı’dır. Misafirler herhangi bir ücret giriş yapmadan giriş yapabilecekleri Kemer halk plajlarını ve ulaşım açısından merkeze yakın olan Kemer merkez plajlarını tercih edebilmektedirler. Kemer’in plajlarında doyasıya yüzmek ve güneşin tadını çıkarmak, Kemer vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. 

Tekirova Plajı

Kemer’in en güzel plajlarından biri olan Tekirova Plajı, Kemer ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Altın sarısı kumsalı ve turkuaz rengindeki tertemiz denizi ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Tekirova Plajı’nın arka tarafı yemyeşil çam ormanlarından oluşmaktadır. Uzun bir sahil şeridine sahiptir. Tertemiz ve berrak denizi ile ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle özellikle yaz aylarında hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. Tekirova Plajı’nda sahil şeridi boyunca çok sayıda özel işletme bulunmaktadır. Bu özel işletmelerden duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler alınabilmektedir. Tekirova Plajı içerisinde Kemer ziyaretçilerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği işletmeler de bulunmaktadır. Kemer ziyaretçileri istedikleri takdirde özel işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler.

Tekirova Plajı kıyısında çok sayıda otel ve kamp alanı bulunmaktadır. Tekirova Plajı, günübirlik gelen ziyaretçilerin dışında otellerde konaklayanlar tarafından da tercih edilmektedir. Deniz genel olarak sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için uygundur. Denizin dibi küçük çakıllardan oluşmaktadır. Genel olarak dalgasız olan deniz, öğle saatlerinden itibaren dalgalanabilmektedir. Tekirova Plajı içerisinde deniz paraşütü, muz, jet ski, su kayağı ve dalış gibi su sporları da yapılabilmektedir. Otopark ve cankurtaran hizmeti bulunmaktadır. 

Ayışığı Plajı

Kemer’in en popüler plajlarından biri olan Ayışığı Plajı, Kemer merkezinde yer almaktadır. Her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Ayışığı Plajı, merkezden çok uzaklaşmadan keyifle denize girmek isteyen tatilcilerin tercih ettiği plajlar arasında bulunmaktadır. Yaz aylarında özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olmaktadır. Sakinlikten hoşlanan kişiler, Ayışığı Plajı’nı hafta içi günlerde tercih etmektedirler. Ayışığı Plajı içerisinde hem ücretli girişlerin yapılabileceği beach konseptinde plajlar hem de ücretsiz girişlerin yapılabileceği halk plajı kısmı bulunmaktadır. Plaj içerisinde duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkanlar mevcuttur. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen ziyaretçiler Ayışığı Plajı içerisinde yer alan beachten hizmet alabilmektedirler. Ayışığı Plajı içerisinde Kemer ziyaretçilerini yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği yerler de bulunmaktadır. 

Ayışığı Plajı genel olarak kumluk yapıdan oluşmaktadır. Tertemiz ve berrak bir denize sahiptir. Deniz son derece sığ olduğu için çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için uygundur. Halk plajı kısmında denize girmek isteyen ziyaretçiler yanlarında şemsiye, şezlong veya sandalye getirebilmektedirler. Ayışığı Plajı’na Kemer ziyaretçileri özel araçları ile rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Bu kısımdan hareket eden günübirlik tekne turlarına katılıp eğlenceli bir gün geçirmek de mümkündür. Ayışığı Plajı içerisinde otopark imkanı da bulunmaktadır.

Çamyuva Plajı

Çamyuva Plajı, Kemer’e yakın en popüler plajlardan biridir. Merkeze uzaklığı yaklaşık 8 kilometredir. Çamyuva Plajı’na ulaşımlar özel araçlar ile rahatlıkla yapılabildiği gibi aynı zamanda Kemer merkezinden hareket eden dolmuşlar ile de yapılabilmektedir. Çamyuva Plajı ismini, bünyesinde bulundurduğu yemyeşil çam ağaçlarından almaktadır. Yemyeşil ağaçlar ile çevrelenen tertemiz denizi, Kemer misafirlerinin vazgeçilmez plajlarından biridir. Çamyuva Plajı 3 kilometre uzunluğa sahiptir. Plajın büyük bir kısmı otellere aittir. Ancak halkı ücretsiz faydalanabileceği alanlar da bulunmaktadır. 

Çamyuva Plajı içerisinde Kemer misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği kafe ve restoranlar yer almaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen tatilciler özel tesislerden faydalanabilmektedir. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler de bulunmaktadır. Çamyuva Plajı genel olarak küçük çakıl taşlarından oluşmaktadır. Bu nedenle ziyaretçiler yanlarında deniz ayakkabılarını getirebilirler. Denizi genellikle her zaman sakin ve dalgasızdır. Sığ bir deniz olduğu için çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler tarafından tercih edilebilmektedir. Çamyuva Plajı’na özel araçları ile gelen ziyaretçiler için otopark alanı bulunmaktadır. Plaj kampçılar tarafından da oldukça tercih edilmektedir. 

Çıralı Plajı

Her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Çıralı Plajı, eşsiz doğal güzelliği ile görenleri büyülemektedir. Caretta carettaların doğal yaşam alanı olan Çıralı Plajı, sessizlik ve sakinlikten hoşlanan kişilerin tercihi olmaktadır. Çıralı Plajı’nın sahili kum ve çakıl taşlarından oluşan bir yapıya sahiptir. Tertemiz, berrak ve turkuaz rengindeki denizi ile ön plana çıkmaktadır. Çıralı Plajı içerisinde du, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçları plaja giriş yapmadan önce temin edilebilmektedir. Plaj içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Çıralı Plajı bünyesinde yamaç paraşütü ve dalış gibi aktiviteler de yapılabilmektedir. Yürüyüş parkurlarında da keyifli doğa yürüyüşleri yapılabilmektedir.

Adrasan Plajı

Adrasan Plajı, tertemiz ve berrak, turkuaz rengine sahip denizi ile Kemer ziyaretçilerinin vazgeçilmez plajları arasında yer almaktadır. Yemyeşil ağaçların çevrelediği doğası ve turkuaz rengindeki denizi ile ön plana çıkan Adrasan Plajı, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Adrasan Plajı’nın bulunduğu kısım doğal sit alanı olarak koruma altındadır. Plaj genel olarak kumluk yapıdan oluşmaktadır. Denizi sığ ve oldukça sıcak olduğu için sıcak deniz seven kişiler tarafından tercih edilmektedir. Çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için son derece uygundur. Adrasan Plajı’nın denizi her zaman dalgasız ve temizdir. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunmamaktadır. Ancak Kemer ziyaretçileri, Adrasan Plajı çevresinde yer alan kafe ve restoranlardan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını temin edebilmektedirler.

Göynük Halk Plajı

Göynük Halk Plajı yaklaşık 3 kilometrelik sahil şeridine sahiptir. Denize sıfır otellerin de plajlarının bulunduğu Göynük Plajı’nın halk plajı kısmında Kemer ziyaretçileri herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilmektedirler. Plaj içerisinde deniz paraşütü, muz, su kayağı ve jet ski gibi aktiviteler de yapılabilmektedir.Göynük Halk Plajı içerisinde bulunan özel tesislerden Kemer ziyaretçileri şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler. Denizi oldukça sığ olduğu için yeni yüzme öğrenen kişiler ve çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Tertemiz ve berrak denizinde keyifle yüzülebilmekte ve güneşin tadı çıkarılabilmektedir. Kemer misafirleri Göynük Halk Plajı çevresinde yer alan tesislerden yiyecek ve içecek temin edebilmektedirler. Kemer ziyaretçileri Göynük Halk Plajı’na özel araçları ile rahatlıkla ulaşabilmektedirler. 
 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü