Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Akdeniz'in görkemli ve en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs’a gidildiğinde gezip görebileceğiniz onlarca seçeneğiniz olduğu gibi, yemek ve çeşitli lezzetler konusunda da oldukça şanslı olacağınızı söyleyebiliriz. Birbirinden farklı içerikteki lezzetleri ve zengin mutfak anlayışı ile işte Kıbrıs’ta ne yenir, sizin için listeledik, gelin göz atalım…

1) Pilavuna

Talar peyniri, lor peyniri veya hellim peyniri kullanılarak yapılan bu güzel lezzette damla sakızı, yumurta ve kuru üzüm benzeri malzemeler yer alıyor. Tatlı ve ekşi malzemelerin bir arada kullanıldığı etkileyici güzellikte bir hamur işi olan bu yemek, sabah kahvaltılarında daha fazla olmak üzere günün her saati pişirilip yenebiliyor.

2) Pirohu

Tat ve görünüm açısından da mantıyı andıran Pirohu yemeğinin içerisine bilinen mantı yemeğinden değişik olarak tereyağı, ceviz, tulum ya da lor peyniri ekleniyor. Asırlık tarihi Osmanlı medeniyetine kadar dayanan Pirohu lezzetini siz de mutlaka aileniz ve sevdiklerinizle denemeli, mantıya çok benzeyen bu Kıbrıs lezzetini yerinde tatmalısınız.

3) Molehiya

Kıbrıs’ta yetişen Molehiya isimli bitkinin saklanması, kurutulması ve tavuk veya kırmızı et eklenerek pişirilmesi ile hazırlanan yemek, Kıbrıs’a gidildiğinde belki de yenmesi gereken ilk yemeklerden biri olma özelliğini taşıyor.

4) Fırın Kebabı

Genelde Kıbrıs evlerinde misafir geldiğinde hazırlanan bu özel yemek, bölgede yenebilecek en lezzetli ürünlerin başında geliyor. Kekik ile çevrelenmiş kuzu etinin taş fırınlarda yavaş yavaş hazırlanması ile oluşan kebap, kuzu eti gibi kırmızı et tüketmeyen kişiler için tavuk eti ile de hazırlanabiliyor.

5) Şeftali Kebabı

Birçok farklı baharatın, soğan ve kıyma gibi ürünlerin kullanımıyla hazırlanan Şeftali Kebabı’nın yapımında keçi veya koyun etinin yağlı olan iç zar bölümü kullanılır. Köfte biçimine getirilerek hazırlanan yemekte, adından dolayı halk tarafından şeftali olduğu sanılmakta fakat yemekte şeftali ya da şeftali suyu gibi bir unsur bulunmamaktadır. Bu güzel lezzet, yine Kıbrıs’a giden tatilseverlerin mutlaka yemesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

6) Kolakas

Görünüş olarak patatesi andıran Kolakas isimli bitki ülke genelinde oldukça yaygın olarak yetiştirilmektedir. Kuzu veya tavuk etlerinin Kolakas adındaki bitkiyle birlikte pişirildiği bu lezzetli Kıbrıs yemeği; en çok da Ocak, Şubat zamanları kış mevsiminde daha fazla tüketilmekte.

7) Lalangı

Kıbrıs’ın farklı lezzetlerinden biri olan Lalangı ise tavşan eti ile mayalanmış hamurun leziz birleşiminden oluşmakta ve tuz, kimyon, karabiber gibi çeşitli baharatların kullanımı ile servis edilmektedir. Aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir Kıbrıs akşamında tatmanız gereken bu yemek, kızartılarak yenilmektedir.

8) Hellimli

Kıbrıs halkının ve Kıbrıs misafirlerinin sıkça tükettiği ürünlerden biri olan Hellimli, kavrulmuş soğan ile Hellim peyniri eklenerek yapılan bir hamur işidir. Öğlen atıştırmalarında ve sabah kahvaltılarında çokça yenilen Hellimli, üst kısmına garacocco otu ile susam serpilerek de servis edilebiliyor. Bu güzel görünümlü Kıbrıs yemeğine özellikle sabah saatleri yaptığınız Kıbrıs kahvaltınızda zaman ayırmanızı tavsiye ederiz.

9) Kıbrıs Köftesi

Normal köfte çeşitlerinden farklı olarak patates ve ekmeğin de ilave edildiği bu köfte, isteğe göre yanında farklı soslar ve yoğurt gibi yiyeceklerle de servis edilebilmekte. Kıbrıs ziyaretinizde bölgenin sevilen ve tüketilen lezzetleri arasında yer alan bu köftenin tadına mutlaka bakmanızı ve yemeden bölgeden ayrılmamanızı öneririz.

Siz de en güzel Kıbrıs lezzetlerini yerinde tatmak ve Kıbrıs’ın harika atmosferine dahil olmak istiyorsanız Hellovillam’ın Kıbrıs Kiralık Villalar adresine göz atabilir ve istediğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. İyi tatiller dileriz. :)

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü