Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Doğa harikası gölü, Ağla Yaylası ve Ekincik Koyu gibi pek çok güzel bölgesiyle ünlü Köyceğiz, Muğla’nın gözde beldelerinden biri. Köyceğiz’de sevdiklerinizle birlikte ziyaret edebileceğiniz pek çok restoran da bulunmakta. İşte Köyceğiz gölünü ve ailenizle birlikte Köyceğiz lezzetlerini yakından tadabileceğiniz birbirinden güzel restoranları sizin için derledik. Köyceğiz gölü nerede, Köyceğiz’de ne yenir, işte Köyceğiz’de gidilecek en iyi restoranlar…

Köyceğiz Gölü Nerede?

Muğla merkeze 1,5 saatlik uzaklıkta ve yaklaşık 82 kilometrelik mesafede bulunan Köyceğiz Gölü; Asar, Yuvarlakçay, Yangı, Namnam Çayı, Özsuyu pınarları ve Kargıcık Çayı ile beslenir. Doğal bir atmosfere sahip olan ve dünyada sadece 7 adet bulunan ayaklı göller arasında olan bu göl, Caretta Caretta kaplumbağalarının da yuvalama bölgesi olarak bilinmektedir. Göl, Dalaman Havalimanı’na yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunmaktadır. Köyceğiz Gölü ziyaretinizde bölge yakınlarında bulunan Letoon Antik Kenti, Bodrum Antik Tiyatro, Gümüşkesen Anıtı ve Telmessos Antik Kenti gibi yerleri de ziyaret etmenizi öneririz.

Köyceğiz Restoranları

1. Green Garden Restaurant

Vejetaryen dostu ürünlerin yanı sıra glütensiz seçeneklerin de bulunduğu Green Garden’da Avrupa, Türk ve Akdeniz mutfaklarından pek çok lezzeti bulabilirsiniz. Oldukça temiz ve konforlu bir mekan olan restoranda servis de epey hızlı ve personeller gerçekten ilgili. Taze sebzeler ve çeşitli tatlılardan tadabileceğiniz mekanda tavuk şnitzeli de mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

2. Avangart Cafe & Restaurant

Akdeniz ve Türk mutfağından çeşitli lezzetler barındıran bu restoranda her türlü deniz mahsulü ürünü bulabilmek mümkün. Vejetaryen dostu seçeneklerin de yer aldığı mekanda özellikle bolenez soslu makarna, bulamaç, pancake’i denemenizi öneririz. Akşam yemeği haricinde lezzetli bir sabah kahvaltısı da yapabileceğiniz bu restoranda biber reçelini de mutlaka tatmalısınız. Etkileyici bir manzaraya sahip olan Avangart Cafe & Restaurant’da fiyatlar da makul düzeyde.

3. Tuana Restaurant

Türk ve Dünya mutfağından çeşitli lezzetler sunan Tuana Restaurant’da öğle yemeği, akşam yemeği ve kahvaltı için pek çok seçenek bulundurmakta. Özellikle balık ve mezelerinin tadına bakılması gereken bu mekanda sunum da oldukça etkileyici ve hızlı yapılıyor. Göl kenarında harika bir manzaraya sahip olan restoranda personeller oldukça ilgili ve saygılı. Fiyatların da normal düzeyde olduğu Tuana’ya Köyceğiz ziyaretinizde mutlaka uğramalısınız.

4. Paradise Pide

Türk mutfağından bir çok yerel lezzeti bulabileceğiniz Paradise Pide’de lahmacun, pide ve acılı kanat ızgarayı mutlaka denemelisiniz. İnce çıtır hamurdan yapılan lahmacunun yanı sıra kuşbaşılı pideyi tatmadan ayrılmamanızı öneririz. Mekan oldukça temiz ve personeller gerçekten ilgili. Kaliteli pek çok yerel yiyeceği bulabileceğiniz Paradise’ın kuzu şişlerinden de mutlaka denemelisiniz.

5. Ayaklı Göl Restaurant

Pek çok biftek, deniz mahsulü ve fast food ürününe ulaşabileceğiniz Ayaklı Göl Restaurant’da Akdeniz mutfağına dair çeşitli lezzetler bulabilmek mümkün. Ferah ve serin bir ortama sahip olan mekanda, canlı müzik gibi detaylar da unutulmamış. Havası ve ambiyansı ile Köyceğiz’in en iyi restoranlarından biri olan mekanın özellikle çipurasını denemenizi tavsiye ederiz. Göl kenarında bulunan ve harika bir atmosfere sahip olan restoranda deniz ürünleri ve akşam yemeği dışında serpme kahvaltı da bulabilirsiniz. Çocuklar için oyun alanı da bulunduran ve ortalama fiyatlara sahip bu mekanı Köyceğiz ziyaretinizde mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

6. Yakamoz Restaurant

Akdeniz ve Türk mutfağından lezzetler barındıran Yakamoz Restaurant’ta pek çok deniz mahsulü ve fast food ürünü bulabilmek mümkün. Yine göl kenarında bulunan, fiyatları oldukça uygun olan ve servisin kaliteli yapıldığı bu mekanın çoban kavurmasını, karışık pizzasını ve kıymalı pidesini denemenizi tavsiye ederiz. Pek çok balık, tavuk, sebze yemeği ve ızgara çeşitleri de bulunduran bu harika mekanı aileniz ve sevdiklerinizle mutlaka ziyaret etmelisiniz.

7. Topgözü Pınar Restoran

Köyceğiz’in en güzel bölgelerinden birinde bulunan mekanın çay ve gözlemesini tatmalısınız. Etkileyici bir manzaraya sahip olan restoranda masa ve sandalyeler suyun içinde bulunuyor. Serin suların keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz mekanda ortam oldukça geniş ve ferah. Soğuk akan suların sesinde keyifli bir kahvaltı keyfi yapabileceğiniz Topgözü Pınar Restoran’da sac kavurma, karışık kızartma ve salata gibi lezzetleri de mutlaka denemenizi öneririz.

Siz de Köyceğiz’in yöresel lezzetlerini ve birbirinden lezzetli yemeklerini yerinde denemek istiyorsanız Hellovillam’ın https://www.hellovillam.com/koycegiz-kiralik-villa adresinden Köyceğiz kiralık villalarına göz atabilir ve dilediğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Keyifli tatiller dileriz. 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü