Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Aydın’ın en büyük tatil merkezlerinden biri olan Kuşadası her dönemin popüler adreslerinden biridir. Sunduğu doğal güzellikleriyle de nefes kesici olan Kuşadası, hem deniz hem de doğa tatilini bir arada yaşama imkanı sunar. Kuşadası için kısa veya uzun zamanınız olsun bu doğal güzellikler için zaman ayırmanızı öneririz. Kuşadası tatilinden her açıdan tam verim almak istiyorsanız Kuşadası doğal güzellikleri gezeceğiniz yerler listesinde üst sırada olmalıdır. Listenizde yer alması gereken yerleri sizler için bir araya getirdik.

 

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası Aydın Bölgesinin özel yerlerinden biridir. 40 metre yüksekliğe uzanan, kayaçların bulunduğu mağara, bölgesel olarak çöküntülere sahiptir. Bu çöküntüler içerisinde biriken sular ise berraklığı ile gelen herkesi büyülemektedir. Suyun sıcaklığının her mevsim soğuk olması özellikle sıcak yaz günlerinde yerli yabancı herkesin dikkatini çeken bir özelliktir. 5 derece sıcaklığı sahip olan su güzel bir serinleme etkisi yaratmaktadır. Mağaraya giden herhangi bir tabela olmamasından kaynaklı olarak bazı tatilciler bu doğal güzelliği görmeden dönmektedir. Önceden görülecek yerler araştırması yapanlar ise Zeus Mağarasını ilk sıraya eklemektedir.

 

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Didim, Söke ve Kuşadası sınırları içerisinde yer alan milli park, adeta bir doğal şölen sunmaktadır. Maviliğin ve yeşilliğin nefes kesici birleşimi delta milli parkında bulunmaktadır. Yarımada içerisinde yer alan 804 farkı çeşit bitki tür, 256 kuş çeşidi, sincaplar, tavşanlar ve bazı dönemlerde görebileceğiniz yaban domuzları adeta doğal hayatı yaşamanıza yönelik bir olanak sağlamaktadır. Dilek Yarımadası içerisinde yer alan bitki türlerinden 6 tanesi sadece bu bölgeye özel olmaktadır. Bundan dolayı botanik bilimciler bölgeye karşı ekstra ilgi göstermektedir. Milli park kamp severler tarafından da büyük bir ilgi görmektedir. Özellikle denize yakın bölgelerde yaz aylarında birçok çadır görmek mümkündür. Kuşadası doğal güzellikleri arasında Dilek Yarımadası kesinlikle atlanmaması gereken bir adrestir.

 

İçmeler Koyu

Pırıl pırıl denizi, çevresini saran yemyeşil dağları ile içmeler Kuşadası’nın özel yerlerinden biridir. Dilek Yarımadası içerisinde yer alan koy, yediden yetmişe herkes tarafından büyük bir ilgi görmektedir. Suyunun berrak ve sığ olması özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekmektedir. Bunun yanı sıra hem doğa içerisinde bir gün hem de deniz tatilini bir arada yaşamak isteyenler için de en doğru adreslerden biridir. Orman içerisinde yapılacak keyifli yürüyüşler ardından, masmavi sulara kendinizi atarak Kuşadası’nın bu doğal güzelliğinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yaz sıcağından denizin serinliğiyle kaçarken, çevrenizi saran yeşil fon ile de huzur dolabilirsiniz.

 

Çine Vadisi

Kuşadası merkeze 100 km uzaklıkta olan vadi, keyifli bir araba yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bir yer. Nefes kesici manzarası ile herkesi büyüleyen Çine Vadisi, vadi arasında akıp giden Çine Çayına ev sahipliği yapmaktadır. Doğaseverlerin mutlaka uğraması gereken duraklardan biri olan çay, güzel fotoğraflara da ev sahipliği yapmaktadır. Kuşadası doğal güzellikleri arasında araba mesafesinde bulunan bu yer gezilecek yerler listenizde yer alabilir.

 

Saplı Ada

Yukarıdan bakıldığında bir cezve veya kaşığa benzeyen ada, adını da bu görüntüden almaktadır. Aslında Didim sınırları içerisinde yer alan Saplı Ada, Aydın bölgesinin bir simgesi niteliğindedir. Bundan dolayı Kuşadası ziyaretçilerinin de Saplı Ada’ya ilgisi yoğundur. Kuşadası merkeze 80 km mesafede olan adaya keyifli bir araba yolculuğu veya merkezden kalkan dolmuşlarla ulaşmak mümkündür. Günün her saati gidilebildiği gibi herhangi bir giriş ücreti ödemek gerekmemektedir.

 

Bafa Gölü Tabiat Parkı

Büyük Menderes Deltası’nın taşması sonucu meydana gelen göl ve çevresinde yer alan eşsiz yeşilin güzelliği gelenlere bir görsel şölen yaşatmaktadır. Milas- Söke yolu üzerinde konumlanan park, birbirinden farklı bitki örtüsü ve içerisinde bulundurduğu yabani hayat ile faklı bir deneyim yaşamak isteyenler için güzel bir adrestir. Tabiat parkıyla ilgili yapılan çalışmalarda, parkın 200.000’den fazla kuş için konaklama adresi olduğu bulunmuştur. Bu kuşlar arasında yer alan Flamingo, Kaşıkçı Kuşu, Akkuyruklu Kartal gibi türler ise ziyaretçilerin ekstra ilgisini çekmiştir. Öyle ki bazı kuş bilimciler, sadece kuşları gözlemlemek için parkı ziyaret etmektedir. Bafa Gölü Tabiat Parkı, Aydın bölgesinin tek tabiat parkıdır. Bitki örtüsü olarak parkta kızılçam, ılgın ve zeytin ağaçlarına sıklıkla rastlanmaktadır.

 

Güvercinadası

Güvercinadası aslında doğal bir güzellik olsa da hem ada eteklerinde bulunan limanı hem de üzerine yapılan gösterişli mimariyle hem doğallığın ve şıklığın hem de tarihin buluştuğu noktadır. Aslında adanın kendisi denizden gelen saldırılardan korunma amacıyla Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ada üzerinde surlar ve kale yer almaktadır. Surların uzunluğu 2.5 metre boyuna erişmektedir. Adaya erişim yürüyerek sağlanabilmektedir. Aynı zamanda arabayla da gidilebilmektedir. Özellikle tarihe meraklı olan kişiler mutlaka ki Güvercinadası’nı ziyaret etmelidir. Kale içerisinde yer alan rehberler ile ada gezilirken aynı zamanda tarihi detaylıca öğrenilebilir. Kaleye giriş, otopark ve tur rehberi hizmeti ücretlidir. Ancak ücretler 5 ve 10 TL arasında değişmekte olup cüzi bir miktardır. Kuşadası gezisinde Güvercinadası mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü