Tekirdağ’a yaklaşık 30 kilometre gibi bir mesafede bulunan Uçmakdere’de, sevdiklerinizle güzel vakitler geçirmek istemez miydiniz? Özellikle yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin vazgeçilmez mekanlarından olan Uçmakdere’de birbirinden etkileyici panoramik fotoğraflar çekilebilir ve yeşil atmosferin doğasına kendinizi bırakabilirsiniz. Uçmakdere nerede ve Uçmakdere’de ne yapılır sizin için derledik. İşte Uçmakdere gezilecek yerler…
Uçmakdere Nerede?
Uçmakdere bölgesine karayolu vasıtasıyla gelmek isterseniz, Kumbağ üzerinden geçip Ganos dağı eteklerine gelerek ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan yaklaşık 2 saat 40 dakikada, Ankara’dan yaklaşık 7 saatte, İzmir’den ise yaklaşık 6 buçuk saatte varabileceğiniz Uçmakdere, İstanbul’a 178 kilometre, Ankara’ya 650 kilometre, İzmir’e ise yaklaşık 450 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. Temiz ve oksijen deposu atmosferine hayran kalacağınız Uçmakdere, Tekirdağ merkezine ise 1 saat 20 dakikalık bir mesafede bulunmakta.
Uçmakdere’de Ne Yapılır?
Uçmakdere’ye şirin ve tatlı bir sayfiye kasabası olarak bilinen Kumbağ üzerinden gelirken bölgenin harika manzarasını izleyebilir, geçtiğiniz yeşil atmosferi istediğiniz kadar fotoğraflayabilirsiniz. Ayrıca Marmara Denizi’ni metrelerce yüksekten gözleyebilir ve zikzaklı yollardan ilerleyip Hayırsız Ada’yı ve Marmara Adası’nı seyredebilirsiniz. Bölge motor ve bisiklet gibi araçlar için de uygun.Uçmakdere köyünün girişinde senelerdir ayakta kalan çınar ağacı ve iki vadi arasında kalan bölge manzarası sizi karşılamakta. Bölgede ıhlamur, nane, taze meyve, sebze ve erişte gibi pek çok doğal yiyecek satın alabilmeniz de mümkün.
Uçmakdere Rum Köyü
Rum Köyü’ne henüz gelmeden yaklaşık 7 kilometre öncesinde yamaç paraşütü yapılabilen bölgeyi ve insanları görebilirsiniz. Mekanda biri 625 metre diğeri 250 metre olan iki pist yer almakta. Bölgenin en ilgi çeken ve ses getiren spor türü olan yamaç paraşütü, yöre insanı tarafından da ilgiyle karşılanmaktadır. Yamaç paraşütü esnasında da yine etkileyici koyları ve görkemli manzarayı yukarıdan seyretme şansı yakalayabilirsiniz.
Uçmakdere Kamp Alanı
Özellikle şehir hayatının ve metropollerin karmaşasından kaçıp kaçamak yapmak isteyenler için iyi bir seçenek olan Uçmakdere’de köyün çıkışında denize sıfır bir alanda kamp bölgesi bulunmaktadır. İsteyen tatil severler burada ailesi ve sevdikleriyle doğayla iç içe bir gün geçirip, güneşin batışına tanıklık etmenin keyfini de çıkarabilir. Yaz döneminde epey kalabalık olan bölgeyi imkanınız varsa bahar aylarında ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Temiz, berrak suları ve doğasıyla Marmara Bölgesi’nin incilerinden biri olan Uçmakdere’de yamaç paraşütü yapılan alan da, kamp yapmak için elverişli bölgelerden biridir.
Tuvalet ve gıda gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için açılmış bir büfe kamp alanında yer almakta. Oksijen dolu rüzgarının yanı sıra muazzam bir manzara da sunan Uçmakdere’de yanı başınızdaki koyların ve ahşap limanların manzarasına da ortak olabileceksiniz. Bölgeye Tekirdağ veya Şarköy’den belirli zamanlarda hareket eden minibüs ile ulaşabilmek mümkün. Fakat dağın yukarı kısımlarına çıkmak veya Uçmakdere sahiline inmek istiyorsanız özel araç ile gelmeniz gerekmekte.
Haftasonlarını En Güzel Şekilde Değerlendirmek için İstanbul'a Yakın Kiralık Villa Tatiline Ne Dersin?
Ganos Dağı
Diğer ismiyle “Işık Dağı” olarak da bilinen Ganos Dağı, Marmara Denizi’ni çevreleyen kara parçasının en yüksek yerini oluşturmakta. 905 metre yüksekliğinde olan bu dağda yapılan çalışmalar ile, günümüzden 7 bin yıl öncesine ait olan bazı kalıntılar bulunmuş. Yapılan arkeolojik çalışmalar ise halen devam etmekte. Bölgede özellikle de Bizans Dönemi’ne ait olan yapıt ve yerleşim yerleri fazlaca bulunuyor.
Bitki çeşitliliği dolayısıyla botanikçilerin de oldukça ilgi gösterdiği Ganos Dağı, kültürel gelişime de büyük katkıda bulunmuş ve görselliği ile adı duyulmamış bir cennet niteliğinde.
Siz de Tekirdağ’da bulunan bu saklı cenneti aileniz ve sevdiklerinizle mutlaka ziyaret etmeli ve gerek doğanın gerek denizinin güzelliğine yerinde şahit olmalısınız. Mutlu tatiller dileriz. :)