Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Temizlik ve hijyen konularına ekstra dikkat etmemiz gereken şu günlerde temizlik kurallarına uyulması koşuluyla villa tatili yapabilir ve konfor dolu bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Hijyen ve temizliğin en hassas şekilde gerçekleştirildiği villalarda konakladığınızda, güvenli bir şekilde tatilinizi gerçekleştirme imkanınız olur.

Elektronik eşyalar, banyo, mutfak ve yüksek temas düzeylerine kadar, villada tatilinize başlamadan hemen önce Süper Temizlik adı verilen işlem uygulanır.

Tatiliniz süresince, dışarıdan temin ettiğiniz ürünler ve genel hijyen kurallarına uyduğunuz taktirde, riskten uzak huzurlu bir tatil mümkün.

Gelin, villaların temizliği nasıl yapılıyor inceleyelim.

Villa İçerisinde Temizlik

Villalarda yer alan bazı yüksek temaslı yüzeyleri, misafir villaya giriş yapmadan önce temizlenir ve dezenfekte edilerek enfeksiyon riski yol olur. Temizlik ürününü uygularken eldivenle çalışıyor ve iyi derecede havalandırma yapılıyor.

"Yüksek Temas Yüzeyleri" En Önemlisi

Süper temizlik hizmeti sağlayan villalarda bu alanların temizliği en hassas şekilde gerçekleştirilmektedir.

Her villa farklıdır, fakat en çok bilinen yüksek temas yüzeyleri genelde şunlardır:

  • Kapı kolları
  • Masalar
  • Sandalyeler
  • Korkuluklar
  • Mutfak
  • Banyo yüzeyleri
  • Musluklar
  • Tuvaletler
  • Işık anahtarları
  • Cep telefonları
  • Bilgisayarlar
  • Tabletler
  • Klavyeler
  • Uzaktan kumandalar
  • Oyun kumandaları
  • ve favori oyuncaklar.

Banyo ve Mutfak Temizliği

Banyo ve mutfaklar, mikrop barındıran bölgelerin başında sayılabilir. Banyo ve mutfak söz konusu olduğunda, özellikle dolap ve çekmece kolları, çekmeler ve cephelere odaklanılıyor. Mutfaklarda, buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın ve ekmek kızartma makinesi fırını gibi cihazların kulpları ve önleri de mutlaka iyi ölçüde temizleniyor.

Mutfak masası veya tüm masa gibi yüzeyleri olan nesneler için önce tüm parçaları çıkarılıyor ve yüzeyleri bir mendil ya da sprey yardımıyla siliniyor. Ayrıca çatal-bıçak takımları ve mutfak aletleri diğer endişe alanlarından bazıları olarak biliniyor.

En az %80 alkol içeren alkol bazlı mendil veya sprey kullanılıyor ve yüzeyler iyice kurulanıyor.


Nasıl Dezenfekte Ediliyor?

Kirli herhangi bir yüzey, önce su ve sabun / deterjan kullanılarak temizlenir. Daha sonra yaklaşık %80 oranında alkol içeren veya çamaşır suyu içeren dezenfektan bir ürün kullanılıyor. Sirke ve diğer doğal ürünler ise kullanılmamaktadır. 

Hijyen ve Temizlik Kurallarına Uygun 2021 Villa Tatili Fırsatlarını Kaçırmayın!


Temizlik ve Dezenfekte Etmek Arasındaki Fark

Virüsten korunmak için izlenebilecek en iyi yöntem, önce çok amaçlı bir temizleyici kullanarak kiri temizleyerek yüzeyleri temizlemek ve daha sonra virüsten kurtulmak için dezenfektan uygulamaktır.

Temizleme; mikropların, kirin ve yabancı maddelerin yüzeylerden uzaklaştırılmasını ifade etmektedir. Dezenfekte etme kavramı ise, yüzeylerdeki mikropları öldürmek için kimyasalların kullanılması anlamına gelir. Yüzeylerde bulunan mikropları öldürerek, enfeksiyon yayılma riskinin önlenmesini sağlar.


Havuz Yoluyla Virüs Bulaşır Mı? Yetkililerden Açıklamalar

Corona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, 21 Nisan tarihinde bu yaz tatili ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Haziran ayında corona virüs tedbirlerinde bir miktar azalma olacağını belirterek, " Deniz ve havuz suyuyla bulaşmaz, onu çok net olarak söyleyelim. Bugün hiç öyle bir bilgimiz yok, bulaşmasını da çok fazla beklemiyoruz" görüşünü dile getirdi. 

Havuz ve deniz ile ilgili açıklamasına videoda 01:00. dakikada görebilirsiniz.
Kaynak: https://www.ahaber.com.tr/video/gundem-videolari/son-dakika-haberi-denizden-ya-da-havuzdan-koronavirus-bulasir-mi-bu-yaz-tatil-yapabilecek-miyiz-uzman-isim-yanitladi-video 


Villada Tatil, Güvenli Bir Tatil İmkanı Sunuyor

Süper Temizlik yapılan villa havuzları gönül rahatlığıyla kullanabilmeniz mümkün. Villada tatilin en büyük avantajlarından biri, tatiliniz süresince villa sizden başka kimse olmaması, yani sadece size ait olması. Villanıza giriş yapmadan hemen önce Süper Temizlik işlemi uygulanır. Rahatlık ve huzur içerisinde villanıza giriş yaptıktan sonra, tatiliniz süresince kimse sizi rahatsız etmez.

Siz de hijyen bakımından her türlü kontrolü yapılmış ve dezenfekte edilmiş villalarda tatilinizi geçirmek istiyorsanız www.hellovillam.com adresinden istediğiniz bölgedeki villaları inceleyebilir ve güven içinde tatil yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu tatiller dileriz 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü