Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Akdeniz ve Ege mutfaklarının simgeleşmiş lezzetleri, Fethiye’de buluşmuştur. Bazı yöresel lezzetler geçmişten günümüze kalmayı başarmıştır. Ancak, maalesef ki bir o kadarı da unutulup gitmiştir. Unutulanların yerini modern kültürün yansıması olan lezzetler almıştır. Özellikle, dünya mutfağına ait yemekler birçok restoranın menülerinin neredeyse tamamını kaplamıştır. Bu değişimden Fethiye’de etkilenmiştir. Fethiye’nin etkilenmesinin altında ise yerli kadar yabancı turistler tarafından tercih edilmesi de yer almaktadır. Fethiye, tarihi güzellikleri, koyları ve plajları ile ilgi gören bir yerdir. Etkileyici tarihi yerlerini görmek üzere özellikle Avrupa’dan çok fazla ziyaret almaktadır. Deniz tatili yapmak isteyen kişiler için de akla gelen ilk adreslerdendir.

Birbirinden güzel ve özel koyları ile Fethiye, keyifli bir yaz tatili için doğru adres olmaktadır. Muğla’nın pek çok beldesi bu özellikleri ile meşhurken Fethiye, tüm bu özelliklerin birleşimi sayesinde daha çok ön plana çıkmıştır. Gidilen bir yeri en detaylı şekilde tanımak ve öğrenmek için çevresel güzelliklerine önem verildiği kadar, yemeklerine de önem verilmesi gerekir. Bunu bilen tatilciler araştırmalarına “Fethiye'de ne yenir?” sorusunu da eklemiştir. Fethiye yemekleri, yöresel sebzelerden, tazecik otlardan ve yörenin halkı tarafından yetiştirilen dana ve kuzu etlerinden oluşmaktadır. Hemen hemen herkesin damak tadına uygun bir lezzet bulabilmesi mümkündür. Gastronomi dünyasını araştırmayı sevenler içinse Fethiye yemekleri mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Fethiye restoranları; meyhaneler, fast food zincirleri veya dünya mutfağına ait lezzetler bulunduran seçeneklerden oluşmaktadır. Kişilerin ne yemek istediğine karar vermesi doğru adrese ulaşmak için yeterli olmaktadır. Yöresel sulu yemek lezzetlerine odaklanan kişiler aradıklarını esnaf lokantalarında veya ev yemeği yapan küçük işletmelerde bulabilir. Yöresel et yemekleri için ise bölgede yer alan bazı et restoranları tercih edilebilir. 

Babadağ Keşkeği

Tüm buğdayların haşlanıp bekletilmesi ile hazırlanan dövmenin, leziz kuzu eti ile birleşmesinden oluşan Babadağ Keşkeği, Fethiye yemeklerinde ilk sırada yer alıyor. Bazı yerler üzerine kızdırılmış tereyağı ve pul biberden hazırladığı sosu da döküyor. Klasik keşkeklerden farkı kuşkusuz ki üzerine eklenen kuzu eti oluyor. Bazı et restoranlarında veya esnaf lokantalarında bulunabilen Babadağ Keşkeği, Fethiye’ye yolu düşen et severler tarafından denenmesi gereken lezzetler arasında yerini alıyor. Sıcak bir şekilde yenmesi büyük önem taşıyor.

Leğen Böreği

Yapımı kişiden kişiye değişen Leğen Böreği, Fethiye’nin yöresel lezzetleri arasında yerini alıyor. Yöre halkının evlerinde pişen bu lezzet dileyen kişilerin evlerinde de yapabileceği bir lezzet. Tepsi büyüklüğünde yapılan bu kocaman börek genellikle yöresel otlar ve peynirlerden oluşuyor. Yanında taze çay ile birlikte de bir lezzet şöleni oluşturuyor. Dileyen kişiler sabah kahvaltılarında ekmek niyetine tüketirken dileyenler ise öğle çayının yanına atıştırmalık olarak tercih ediyor. Tarifte yöresel otların atlanmaması büyük önem taşıyor.

Et Kapama

Şehirlerarası yol hattı üzerinde bulabileceğiniz bu lezzet et severlerden tam puan topluyor. Et kapama, ağır ağır pişen kuşbaşı etlerin lezzetli bir pilav ile buluşmasından oluşuyor. Doyurucu lezzetlerden biri olan kapama, yiyende tekrar yeme isteği uyandırıyor. Mevsim sebzeleri ile birleşen et güzel bir lezzet şöleni yaşatıyor. Fethiye yemekleri arasında eski lezzetlerden olan et kapama, Fethiye’yi yakından tanımak isteyenler için bilinmesi gereken önemli lezzetlerden biri oluyor. İyi yapılmış hali bulunduysa tadı damakta kalıyor.

Ölemeç Çorbası

Mantı çorbası olarak da bilinen Ölemeç çorbası, mantıdan daha farklı bir lezzete sahip. Soğan ve toz kırmızı biber ile hazırlanan suyun içerisinde atılan hamur parçalarından oluşan bu lezzete esnaf lokantalarında erişmek mümkün. Bazı yerler içerisinde kuş başı ette koymakta olup çorbanın doyuruculuğunu arttırmaktadır. Yapımı kolay olması sebebi ile deneyenlerin evlerinde de yaptığı çorbalardan olan ölemeç çorbası bilinmesi gereken lezzetlerden biridir. Kalorisi yüksek olan ama besleyici çorbalardan olan bu lezzet Fethiye’nin meşhur lezzetleri arasında yer almaktadır. 

Bulgurlu Domates

Ege ve Akdeniz’in birleşimi olan lezzetlerden birinde sıra. Bulgurlu domates, ilk duyulduğunda klasik bulgur pilavı gibi düşünülse de, klasik pilavdan farklı bir lezzettir. Domatesin kendi suyunda pişirilmesi ardından soğan ile kavrulması son aşamada da bulgur ile buluşması mükemmel bir kombin açığa çıkarmaktadır. Bazı yerler pişme aşamasında sarımsak koyarak pilavın lezzetini daha da arttırmaktadır. Tüketim önerisi olarak üzerine karabiber konulması da önerilmektedir. Bulgurlu domatese birçok ev yemeği yapan yerde ulaşmak mümkündür. 

Bulgurlu Patlıcan

Kuşbaşı et parçaları ile hazırlanmış dolma içinin kuru patlıcanlar ile buluşmasından oluşan bulgurlu patlıcan, Fethiye’nin sevilen lezzetlerindendir. Kebabı andıran bu yemek hem ev yemeği lokantalarında hem de yöre halkının evlerinde pişmektedir. Yiyen herkesin hayran kaldığı güzel yemeklerden biridir. Patlıcan seven herkesin bayılarak yediği bulgurlu patlıcan son derece doyurucu bir yemektedir. İçerisindeki bulgur miktarı az olduğundan genellikle yanında pilav ve mevsim yeşillikleri ile servis edilmektedir.

Çiriş Otu Yemeği

Tazecik otların diyarı olan Fethiye, bunu yemeklerine de yansıtmaktadır. Bölge halkı tarafından yetiştirilen çiriş otu adeta bir şifa deposudur. Yabani pırasa olarak adlandırılan çiriş otu dileyen kişiler tarafından zeytinyağlı dileyen kişiler içinse salçalı yemek olarak sunulmaktadır. Bulgur, soğan ve salça ile hazırlanan sıcak hali sulu yemek severlerden büyük beğeni toplamaktadır. Bölge halkı tarafından pişirilmekte olan bu yemeğe ulaşmak pek mümkün olmayabilir. Ancak bazı balık restoranları meze seçeneği olarak soğuk halini servis etmektedir. 

Sılcan Otu Kavurması

Muğla Bölgesinin meşhur otlarından olan sılcan otu, yemek yapılmasa olmazdı. Soğanla hafif kavurularak hazırlanan bu yemek hafif yemek severler tarafından tercih edilmektedir. Çoğu zaman üzerine yoğurtla servis edilen yemek, bazı kişiler tarafından üzerine yumurta kırılarak da tüketiliyor. Sarmaşık şeklinde olan sılcan otu iyice yıkanarak küçük parçalara ayrılıyor. Yıkama işlemi sırasında dikkatli olunması büyük önem taşıyor. Bundan dolayı kendi pişirmeyi deneyecek olan kişilerin yıkama aşamasına dikkat edilmesi öneriliyor. Yumurta kırarak yapılacak ise bir tepsiye alınıp yumurta kırılması ardından fırınlanması gerektiğini belirtmek gerekiyor. 

Zeytinyağlı Enginar

Enginarın başkenti olarak düşünülebilecek olan Fethiye, zeytinyağı enginarın yenmesi gereken en doğru adreslerden biridir. Tazecik ürünlerle hazırlanan enginar, Fethiye’de de denenmelidir. Zeytinyağlı severlerin favori yemeklerinden biri olması, enginarın hemen hemen her yerde rahatça bulunabilmesini sağlamaktadır. Özellikle, meze servisi yapan her restoranda zeytinyağlı enginar bulmak mümkündür. Yöre pazarında her boydan enginar bulmak ve leziz yemeklerinize enginar eklemek yapılabilecek güzel hareketlerdendir. Dileyen kişiler için direkt olarak bir ana yemek dileyenler içinse bir aperatif seçeneği oluşturabilir. 

Sarı Ot Kavurması

Bir diğer meşhur ot yemeğinde sıra. Sarı ot adı hem otun saplarının renginden hem de haşlama sırasında suya verdiği sapsarı renkten gelmektedir. Şifa deposu olan Sarı Ot, bölge halkı tarafından son derece sevilen otlardan biridir. İyice yıkanıp toprağından arındırılması ardından soğanla kavrularak tüketilen bu ot, hafif yemek severlerin ilgisini çekmektedir. Hem sağlıklı hem de besleyici olan Sarı Ot, Fethiye’nin denenmesi gereken özel lezzetlerdendir. Bölge pazarlarında Sarı Ot’ a ulaşılabilir. Denemek isteyenler otları kendi temin edebilir ve evlerinde pişirerek tazecik tüketebilirler. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü