Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya, Türkiye’nin gelişmiş şehirlerinden biridir. Hem coğrafi konumu ile aranan bir tatil mevkii olması hem de yoğun nüfusu bu gelişmişliğin altında yatan nedenler arasındadır. Yerli yabancı birçok turist tarafından yılın her mevsimi ziyaret edilmektedir. Ziyaret sebepleri arasında sadece yaz tatili değil Antalya doğal güzellikleri de yer almaktadır. Bunun yanı sıra Antalya tarihi mekanları da bu yoğun ilginin ana sebebi olmaktadır. Hal böyle olunca yoğun taleple aynı doğrultuda hizmet sektörü de son derece gelişmiştir. Yemek yemek birçok insanın severek yaptığı bir aktivitedir. Yaşamak için yemek değil keyif için yemek günlük hayatların vazgeçilmez aktiviteleri arasındadır. Antalya restoranları, her zevke uygun yemek bulunabilecek geniş bir portföye sahiptir.

Dünya mutfağı servis eden restoranlar kadar sadece belirli bir yemek grubu üzerine yoğunlaşmış restoranlara da sıklıkla rastlanmaktadır. Antalya kahvaltı mekanları güne başlangıç için ayrı bir kategori olurken, günün devamını da Antalya Restoranları devralmaktadır. Özellikle, kısa süreliğine Antalya ziyareti gerçekleştiren kişilerin nerede ne yiyeceğine önceden karar vermesi zaman kazandırıcı bir özelliktir. Aynı zamanda nereye gidileceğini direkt olarak bilmek tatilin her anından alınacak keyfi de arttıracaktır. Bu noktada gece hayatına yönelik araştırmalar da devreye girmektedir. Antalya gece hayatı, son derece hareketli yoğun ilgi gören bir diğer sektördür. Özellikle Antalya merkez veya Kemer gibi beldeler gece kulüpleri ile zengin yerlerdir. Zevke uygun şık veya salaş bir restoranda yenilen bir yemek ardından gidilecek hoş bir eğlence günün her anın keyifle geçmesini sağlayacaktır. Güzel bir akşam yemeği için Antalya’da pek çok seçenek bulunmaktadır. Lüksünden salaşına, pahalısından ekonomiğine her bütçe ve zevke uygun restoranlar Antalya’da bulunmaktadır. Yapılması gereken tek şey ise hangi akşam nereye gidileceğine karar vermek olacaktır. 

Il Vicino Pizzeria

Taş duvarlar arasında yer alan şık bir avlu ve birkaç masadan oluşan bu tatlı mekan Antalya’nın son dönemlerde popülerleşen restoranlarından biridir. Tamamı ile İtalyan restoranı olan yer, zengin bir pizza menüsüne sahiptir. İncecik hamurlarıyla enfes bir lezzete sahip olan pizzalar, yiyen herkesi kendilerine hayran bırakan niteliktedir. Özellikle, yaz aylarında mekan yoğun bir ilgi gördüğünden gidilmeden önce rezervasyon yapılması önerilmektedir. Kişi kapasitesi çok geniş olmadığından kapıda bekleme halinde sıra yavaş ilerleyebilmektedir. Mekanda alkol servisi bulunuyor olup gelenler genellikler pizza yanında kırmızı veya beyaz şaraplarını yudumlamaktadır. 

Adres: Tuvana Hotel, Tuzcular Mahallesi, Paşa Camii Sokak, No 13, Muratpaşa, Dogu Garaji Mevkii, Antalya

Telefon: +902422444053

Club Arma Restaurant

Balık ve deniz ürünleri dendiğinde akla gelen adreslerden biri Club Arma’dır. Denize sıfır konumu ile nefes kesici bir manzaraya sahip olan mekan şık akşam yemekleri için tercih edilmektedir. Zengin meze, ara sıcak ve balık menüsüne sahiptir. Balık severler restoranın kendine özel lezzetlerini denemek için de Club Arma’yı tercih etmektedir. Müşteri memnuniyetine son derece önem veriyor olması mekanın artı bir puanı daha olmaktadır. Özellikle havanın güzel olduğu günlerde keyif dolu bir akşam yemeği için Antalya yerlileri soluğu Arma’da alır. 

 Adres: Selçuk Mahallesi, İskele Caddesi, No 75, Kaleiçi Yat Limanı, Muratpaşa, Antalya

Telefon: +902422449710

Paçacı Şemsi

Gece eğlencelerinden sonra veya soğuk kış günlerinde akla gelen ilk yemek kuşkusuz ki çorbadır. Antalya çorba konusunda son derece kıymetli bir restorana sahiptir. Paçacı Şemsi, 1976 yılından beri Antalya’da hizmet veren bir restorandır. Sakatat çorbalarıyla meşhur olan mekan, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle farklı ilçelere de şube açmıştır. Mekanda sadece çorba değil pide ve ızgara çeşitleri de yer almaktadır. Ailecek de sevilerek gidilen bir mekan olan Paçacı Şemsi, Antalyalılar tarafından sevilen bir adrestir. Özellikle işkembe ve kelle paça çorbaları imza niteliği taşımaktadır. 

Adres: Tahılpazarı Mahallesi T.Cengiz Tonguç Caddesi Muratpaşa/Antalya  

Telefon: +90 242 247 50 73

7 Mehmet Restoran

Çimenler üzerinde konumlanan şık masaları, bir diğer yanda ise deniz manzaralı terasıyla 7 Mehmet Restoran, Antalya’nın gözbebeklerinden biridir. Oldukça zengin menüsüyle krallara yakışır bir sofra tabirini gerçek kılmaktadır. Karidesli cive, karamelize soğanlı fava, zeytinyağlı kabak çekirdekli üzüm yaprağı ve daha birçok özel lezzeti ile Ege ve Akdeniz mutfağının güzel bir harmanını sunmaktadır. Yılın her mevsimi talep görüyor olsa da özellikle güzel havalarda 7 Mehmet Restoran’a gösterilen ilgi son derece artmaktadır. Hem şık akşam yemekleri hem de aile yemekleri için uygun bir adrestir.

Adres: Antalya Atatürk Kültür Parkı No:204 Muratpaşa/Antalya 

Telefon: +90 242 238 52 00

Kaison Restoran

Uzak Doğu mutfağına hayran olan Antalyalılar soluğu Kaison Restoran’da alıyor. 30 çeşit sushi seçeneği, ara sıcaklar, çorbalar ve Uzak Doğu mutfağına yönelik daha pek çok lezzet Kaison’da mevcut bulunuyor. Yeni tatlar denemeyi sevenler için de önerilen adreslerden biri olan Kaison yılın dört mevsimi boyunca tercih ediliyor. Antalya’ya özgü olan bu marka, sushi severlerin mutlaka denemesi gereken adreslerdendir. Özellikle lezzetli sunumları şık ambiyansı ile buluşarak yemekten alınan zevk daha da artmaktadır. 

Adres: Çağlayan Mahallesi Lara Caddesi 269/1 Muratpaşa/Antalya

Telefon : +90 242 248 84 24

The Grill House

Antalya’nın en şık restoranlarından birinde sıra. Şık ve lüks bir mekanda özel bir yemek isteyen Antalyalılar da The Grill House’da yerlerini alıyor. Zengin et menüsüyle bölgenin en iyi et yapan yeri olarak da bilinen mekan özellikle spesiyalleri ile ön plana çıkıyor. House special ve dallas steak mekanın spesiyalleri olup, Antalya’da ün salmış bulunmaktadır. Bar menüsü de et menüsü kadar zengin olup, romantik bir akşam yemeği için de tercih edilen bir adrestir.

Adres: Kuşkavağı Mahallesi Akdeniz Bulvarı No:116 Konyaaltı/Antalya 

Telefon: +90 242 229 86 86

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü