Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ortaca doğal güzellikleri ile ön plana çıkan, turistlerde yeniden gelme isteği yaratan özel bir ilçedir. Muğla’nın göz bebeği olan Ortaca, yemyeşil doğası, masmavi denizi ile doğaseverlerden tam puan toplar. Tatilciler doğal güzelliklerin içerisinde bir gün geçirirken şehir stresinden arınır. Huzuru ve doğanın sakinliğini tüm hücreleri ile hissederler. Doğal güzelliklerden oluşan bir rotayı tamamlarken ise tatil yaptıklarını hissederler. 

İztuzu Plajı

Ortaca doğal güzellikleri ile meşhurken, Ortaca’nın meşhur mahallesi olan Dalyan sayesinde meşhur olduğu başlıklar artar. Ortaca restoranları ve gece hayatı için tercih edilebilecek yerler, tatilin akşam saatlerinin de eğlenceli ve keyifli geçmesini sağlar. Ortaca kahvaltı mekanları ise tatil sabahlarına lezzet şölenleri ekleyerek güne başlangıcı da keyifli hale getirir. Güzel bir kahvaltı ardından gidilecek plajlar sayesinde tatilciler hem doğal güzelliklerin içerisinde bulunur hem de masmavi sularda serinleyebilirler. 

Sülüngür Gölü

Ortaca kahvaltıcılarını gezerken birçoğunun göl kenarında bulunması dikkat çeker. Ortaca’nın en meşhur doğal güzelliklerinden biri kuşkusuz ki Sülüngür Gölü’dür. Sülüngür Gölü Dalyan Gölü olarak da bilinir. 2 km uzunluğa ve 1,5 kilometre genişliğe sahip olan bu göl, çevresinde bulunan sazlıklar ile ortaya bir görsel şölen çıkarır. Göl çevresinde çok sayıda kuş türü bulunur. Yılın belirli dönemlerinde kuş bilimcileri sadece bu kuşları izlemek ve gözlemlemek için bile Sülüngür Gölü’ne gelirler. Büyüleyici bir ortama sahip olan Sülüngür Gölü çevresinde çok sayıda restoran bulunur. Gölde bulunan çipura ve levrek gibi balıklar servis eden mekanlarda taze deniz ürünleri oldukça fazladır. Sülüngür Gölü ilçe merkezinden 16 km uzaklıktadır. Gökbel Köyü sınırları içerisinde bulunan göle ulaşım taksiler, özel araçlar veya merkezden kalkan Gökbel dolmuşları ile sağlanabilir. Dalyandan ise 5 km mesafede olan bu yer mutlaka görülmelidir.

Sülüngür Gölü

Radar Tepesi

Manzara izlemeyi seven ve bulunduğu yeri tepeden izleyerek tüm doğal güzelliklerini görmek isteyenler ise mutlaka Radar Tepesi’ne gitmelidir. Ortaca'nın en güzel manzarasına ev sahipliği yapan Radar Tepesi yine Gökbel Köyü sınırları içerisindedir. Radar Tepesi’ne ulaşımlar taksiler, özel araçlar veya minibüslerle sağlanabilir. Tepeye ulaşım zor olduğundan misafirlerin ciplerle çıkması veya bölgedeki minibüslerden faydalanması önerilir. Radar Tepesi’nden başta İztuzu Plajı olmak üzere birçok uzak yer kolayca görülebilir. Tepenin manzarası fonu oluştururken çekilen fotoğraflar Ortaca tatilinin ne kadar keyifli geçeceğini adeta kanıtlar nitelikte olacaktır. Etkileyici bir manzara izlemek ve doğal güzelliklerin hepsini aynı anda görmek için Radar Tepesi en ideal noktadır.

Radar Tepesi

Yuvarlak Çay

Yemyeşil ağaçlarla çevrili bir alanda bulunan Yuvarlak Çay Ortaca'nın bir diğer önemli doğal güzelliğidir. Özellikle şehir kalabalığından uzaklaşmak ve tamamıyla doğayla baş başa kalmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Yuvarlak Çay çevresinde çok sayıda restoran ve kafe hizmet verir. Kafelerde oturup manzara izlenebilirken dileyenler çay çevresinde yürüyüşler yapabilir. Yine çayın belirli alanlarında mesire alanları bulunmaktadır. Dileyenler buralarda piknik yapabilir veya kamp kurabilirler. Serin sularda yüzmeyi sevenler için Yuvarlak Çay’a girmeleri önerilir. Buz gibi bir suya sahip olan çay, sıcak yaz günlerine son derece serin dokunuşlar katar. Dileyen tatilciler yuvarlak Çay’a günün belirli saatlerini ayırırken dileyenler ise çevredeki restoran ve kafeleri de değerlendirilerek tüm günlerini bu doğal güzelliğin içerisinde geçirebilirler. Yuvarlak Çay Ortaca ilçe merkezinden 14 km uzaklıktadır. Dileyenler taksi veya otogardan hareket eden Yuvarlak Çay dolmuşlarıyla buraya ulaşabilir.

Yuvarlak Çay

İztuzu Plajı

Muğla'nın en uzun plajlarından biri olan İztuzu Plajı tam olarak 5.400 metre uzunluğa sahiptir. Dünya genelinde nadir bulunan bir doğal güzellik olan bu plajın suyunun yarısı tuzlu yarısı ise tatlı su gölüdür. Plajın bu özelliği dünya genelinde bilinirken The Times gazetesi İztuzu Plajını Avrupa'nın en iyi açık alanı olarak kabul etmiştir. İztuzu Plajı’nın belirli bölgelerinde caretta carettalar yumurtalarını bırakır. İztuzu Plajı’nın caretta carettaların doğal yaşam alanlarından biri olmasının bilinmesi bu bölgede bir de caretta caretta tedavi merkezi açılmasını sağlamıştır. Yine caretta carettalardan kaynaklı olarak Mayıs ve Eylül ayları arasında akşam 20.00’dan sabah 08.00 saatlerine kadar plaja girişler yasaktır. Bu sayede kaplumbağalar yumurtalarını plaja rahat bir şekilde bırakmaya devam edebilirler. İztuzu Plajı doğal özelliklerinin yanı sıra doğal güzelliğiyle de dikkat çeker. Çevresinde bulunan ağaçlar, kumsal ve önünde uzanan masmavi deniz ortaya bir görsel şölen çıkartır. Bu görsel şöleni tam olarak görmek isteyenler için plajın girişinde bulunan sol taraftaki tepeye çıkmaları önerilir. Böylece görsel şölen tepeden izlenebilir.

İztuzu Plajı

Kargıcak Koyu

İztuzu Plajı yolu üzerinde bulunan Kargıcak Koyu doğal güzelliği ile dikkat çeken bir diğer yerdir. Koya ulaşım için başta asfalt yol takip edilirken ardından bir toprak yolun aşılması gerekir. 3.5 kilometre kadar süren toprak yol ardından ise Kargıcak Koyu’nun mükemmel denizi görülür. Masmavi ve berrak denizi görür görmez dikkat çeker. Özellikle deniz canlılarını izlemeyi sevenler buraya mutlaka şnorkel ve deniz gözlüğü ile gelmelidir. Kargıcak Koyu, kum bir plaja ve derin bir denize sahiptir. Bu nedenle çocuklu ailelerin veya yüzme bilmeyen kişilerin denize girerken dikkatli olması önerilir. Birkaç adım ardından deniz derinleşir. Kargıcak Koyu’nda şezlong kiralamak mümkündür. Koyun halk plajı alanı da bulunmaktadır. Ortaca doğal güzelliklerini gezerken serin bir mola vermek isteyenler Kargıcak’ı gezi rotalarına eklemelidir.

Kargıcak Koyu

Güllük Ormanı

Güllük Ormanı, sadece Türkiye ve Amerika kıtasında bulunan az rastlanan ağaçlara ev sahipliği yapan özel bir ormandır. Bu geniş orman Ortaca tatilcilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Orman yakınlarında bulunan dere ve dereyi çevreleyen ağaçlar ortaya mükemmel bir manzara çıkarır. Ormanda bulunan birçok ağacın özütü ilaç sanayisinde kullanılır. Güllük Ormanı bir doğal güzellik olmasının yanı sıra doğal bir cevherdir. Güllük Ormanı içerisinde alageyik, şah kartal veya karakulak gibi görülmeye alışık olunmayan hayvanlar yaşar. Orman, Milli park olarak da kullanılır. Orman içerisinde belirli yerlerinde kamp alanları bulunurken TÜBİTAK tarafından uygulamalı dersler düzenlenen bir “Doğa Okulu” bulunur. 

Güllük Ormanı

Sarıgerme Plajı

Ortaca plajları arasında en meşhur plajlardan biri olan Sarıgerme Plajı, mavi bayraklı bir plajdır. 7 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Sarıgerme Plajı masmavi denizi ile dikkat çeker. Plajın arka kısmında bulunan ormanlık alan ise bu mavi şölene yeşilin de eşlik etmesini sağlar. Uzaktan bakıldığında bir kartpostal görüntüsünü andıran plaj doğa severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir plajdır. Ortaca tatili için Sarıgerme Plajı günü birlik uğranabilecek bir yer olurken kamp yapmayı severler plaj çevresinde bulunan ormanlık alanda kamp da yapabilirler. Bu sayede bu doğal güzelliği daha uzun soluklu bir şekilde yaşayabilirler. Sarıgerme Plajı çevresinde kamp yapmayı sevmeyenler için çeşitli otel ve kiralık villa gibi konaklama seçenekleri de mevcuttur. Plaj, dalgalı bir denize ev sahipliği yapar. Tamamıyla kumdan oluşan plajın halk plajı tarafı bulunur. Plaja giriş sırasında makul bir ücret ödenir. Dileyenler şehir merkezinden kalkan minibüslerle veya özel araçlar ile Sarıgerme Plajı’na ulaşım sağlayabilir.

Sarıgerme Plajı

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü