Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya Türkiye’nin turizm cennetlerinden biridir. Her bir noktası ayrı güzel olan Antalya, söz konusu deniz olduğunda bir adım daha öne çıkmaktadır. Türkiye’nin birçok meşhur koyu Antalya bölgesinde yer alıyor olup ünü tüm Avrupa’ya yayılmış niteliktedir. Sadece mavilikten gelen güzellikler değil, Antalya doğal güzellikleri ile de meşhurdur. Bunun yanı sıra tarihi dokusu da son derece derin bir bölgedir. Bundan dolayı Antalya ziyaretçileri, Antalya tarihi yerlere yönelik de bir araştırma yaparak tatile çıkmaktadır. Tarih, doğa ve deniz… Hepsinin bir arada olmasıyla da Antalya’nın ünü her geçen yıl artmaktadır. Son yıllarda sadece yaz aylarında değil, zengin konaklama seçenekleri sayesinde de yılın her mevsimi ilgi görmektedir. Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan bölgelerinden biri olması ile konaklama sektörüne gösterilen ilgi de artmıştır. Bu durum birbirinden güzel mimarideki evlerin yapılmasına neden olmuş, Antalya’yı bir villa cenneti haline de getirmiştir. Güzel bir ev ayarlanması ile birlikte, tatilciler gezi rotalarını ayarlamaya başlamaktadır. Yine de en yoğun dönemi olan yazdan bahsedilmesi gerekirse, kişiler evlerine en güzel koylar ve en yakın koy arayışına girmektedir.

Tatillerinin her günü farklı bir koy veya tesise giderek dolu dolu ve eğlenceli bir tatil geçirmeyi hedeflemektedirler. Huzur arayıp kafa tatili yapmak isteyen tatilciler özellikle denize girilecek sakin yerler aramaktadırlar. Bu ve bunun gibi birden fazla koy olması durumundan dolayı da Antalya koylar haritası üzerinde detaylı bir çalışmaya başlamaktadırlar. Böylece tek bir rota üzerindeki birbirinden güzel olan tüm koylar görülebilir ve yolculuğun her anı verimli bir şekilde geçirilebilir. Antalya yeri geldiğinde popüler yeri geldiğindeyse bakir koyları ile her zevke ve ihtiyaca uygun bir plaj seçeneği sunmaktadır.

 

Andrea Doria Koyu

Finike bölgesinde yer alan koy, dağlar arasında gizli kalmış bir cennet gibidir. İsmini Cenevizli Amiral Andrea Doria'dan almaktadır. Çevresi zeytin ağaçları, makiler ve kayalıklarla çevrilidir. Böylece hem mavinin hem de yeşilin ortak buluşma noktasıdır. Koyun bir güzel özelliği daha ise Caretta Carettaların ve Akdeniz Foklarının uğrak noktası olmasıdır. Bu durum Andrea Doria koyunu tüm dünya genelinde özel koylardan biri kılmaktadır. Geçmişte korsan koyu olarak da adlandırılan koy günümüzde tekne turlarının ortak noktasıdır. Koya karadan da ulaşım bulunmaktadır.

Adres: Finike- Demre Karayolu /Antalya

 

Ceneviz Koyu

Karadan ulaşımı olmayan bu özel koy, Adrasan ve Olimpos arasında kalmaktadır. Bir diğer adı Porto Ceneviz Koyu’dur. Doğal sit alanı olan bu koy uzun yıllardır bakir olmasına karşılık günümüzde üzerinde gecekondular bulundurmaktadır. Maalesef ki, bu durumun önüne geçilememiştir. Denizden yüzerek sahile çıkabilmek mümkündür. Tekne turlarının yolcularını özenle götürdüğü adreslerden biridir. Koyun tarihi olarak önemli bir koy olduğu düşünülmektedir. 11 ve 15. yy’da Akdeniz, Karadeniz, Atlantik Okyanusu ve Kuzey Avrupa’da ticaret kolonilerinin ortak noktası olduğu ve buralarda kaleler inşa ettikleri düşünülmektedir.

Adres: Adrasan, 07350 Kumluca/Antalya

 

Phaselis Plajları

Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde yer alan Phaselis Antik Kenti, 3 farklı koya sahiptir. Kuzey Limanı, Askeri Limanı ve Güney Limanı olarak adlandırılan her bir koy turkuazın nefes kesici etkisine sahiptir. Yüzerken bir yandan da büyüleme etkisi yaratan bu koy Antalyalıların da sevdiği noktalardandır. Her bir koyda ayrı antik kalıntılar bulunuyor olması, yeni şeyler keşfetmek isteyen tatilciler için küçük bir macera niteliği taşımaktadır. Bölgede kızılçam ağaçları yoğunlukta olup, yeşilin ve mavinin ahengi tüm kentin çevresini sarmaktadır. Hem tarihle ilgilenen hem de deniz tatili yapmak isteyen tatilciler için güzel bir adrestir.

Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya

 

Korsan Koyu (Karaöz)

Karaöz sahiline 3 kilometre uzaklıkta olan koy, adeta girişinden itibaren özel anlar yaşatan etkiye sahiptir. Toprak bir yol ile ulaşımı olan koyda duş ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanabileceği küçük tesisler yer almaktadır. Koy kampçılar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle yaz dönemlerinde Korsan Koyu kalabalık olabilmektedir. Toprak yol olmasına rağmen Karaöz’den kalkan otobüslerle koya ulaşım son derece kolaydır. Hem yoğun ilgi görmesi hem de kalabalık olması çevre sakinlerini koyun temizliği konusunda endişeye sürüklemektedir. Maalesef ki son dönemlerde koy bir cennet köşesi olmasına rağmen gelenler tarafından korunmamaktadır.

Adres: Mavikent Mahallesi Karaöz Mevki/ Antalya

 

Delik Deniz ve Kral Koyu

Nefes kesici bir oluşum içerisinde yer alan ayrı bir koyda sıra. Dik ve toprak bir patikadan inilen koy, günümüzde bakir kalmayı başaran koylardan biridir. Koya inerken dört bir yanın muz ağaçlarıyla çevrili olması gelen herkesi bir kez daha büyülemektedir. Kral Koyu olarak adlandırılmasının sebebi Kral I. Antiochos’un burada denize girmesidir. Denizin içerisinde yer alan oldukça büyük delik kaya ise koyun diğer adına ilham olmaktadır. Masmavi sularda yüzerken yaşanılacak olan görsel şölen unutulmaz bir anının eseri olacaktır.

Adres: Muzkent, 07900 Gazipaşa/Antalya

 

Tersane Koyu

Özellikle, dalış ekipleri tarafından tercih edilen Tersane Koyu, mavinin güzel tonlarını bir arada bulunduran deniziyle yine unutulmaz bir güne imza atacak koylardan biridir. Tekneler ile koya ulaşım bulunmaktadır. Kaş, Demre ve Üçağız mevkilerinden kalkan tekne turları mutlaka ki Tersane Koyu’na uğramaktadır. Koyun turistik bazı özellikleri ilgiyi daha da arttırmaktadır. Öncelikle, denizin derinliklerinde yer alan tarihi eserler, deniz gözlüğüyle bile rahatlıkla görülebilecek düzeydedir. Bundan dolayı çocuk ve yetişkin fark etmeksizin Tersane Koyuna bir heyecan ile gitmektedir. Bunun yanı sıra tek bir teknede yapılan gözlemelerin kayıklar ile diğer teknelere dağıtılması eğlenceli dakikalar açığa çıkarmaktadır. Aynı zamanda bir lezzet şöleni de yaşatmaktadır.

Adres: Tersane Adası, 48770 Muğla

 

Kekova Koyu

2.yüzyılda gerçekleşen bir deprem sonrası sular altında kalan bir kent olan Dolichiste, günümüze sular altında ulaşıyor. Denize girilmesi yasak olan bu koya ulaşım deniz yolu ile sağlanıyor. Tekne turlarının uğrak noktası olan Kekova Koyunda kişiler antik kenti uzaktan seyredebiliyor. Küçük bir mola ardından tekneler rotalarına devam ediyor. Koyda teknede olmanıza rağmen kentin sular atında kalmış halini rahatlıkla görülebiliyor. Turkuaz sular altında kent adeta yine görenleri büyülüyor. Bu durun Kekova’yı Antalya’nın en özel yerlerinden biri kılıyor.

Adres: Demre/ Antalya

 

Hidayet Koyu

Kaş’ın en popüler adreslerinden olan Hidayet Koyu, masmavi denizi ile unutulmaz dakikalar yaşatıyor. Zeytin ağaçları arasında kalan koy, mavi ve yeşilin mükemmel uyumunu gözler önüne seriyor. Kaş birçok koya sahip olurken Hidayet Koyu ön plana çıkan koylarından biri oluyor. Koyda yer alan tesisler sayesinde dileyen kişiler tüm günlerini burada geçirebiliyor. Hem aileler hem de arkadaş grupları tarafından sevilerek tercih edilen bölgelerden biri oluyor. Hidayet Koyu, yolu Antalya’ya düşenlerin görülmesi gereken yerler listesinde yer alması gereken yerlerden biridir.

Adres: Çukurbağ Yarımadası Kaş/ Antalya

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü