Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya gezilecek bölgeleri çeşitlililiği olarak doğal güzellikleri ve tarihi yerleri ile her tür keşfe ev sahipliği yapan bir şehirdir. Antalya doğal güzellikleri, Antalya’ya gelen tüm tatilcilerin hafızalarında kalıcı bir yer bırakmaktadır. Mavi ve yeşilin bulunduğu birçok noktası olan Antalya, adeta tüm doğal güzelliklerin bir arada bulunabileceği bir bölgedir. Antalya, şelalelerden, ormanlara, yamaçlardan plajlara her türlü doğal güzelliğe sahiptir. Doğa içerisinde güzel bir tatil yapmak isteyenler bu özelliklerinden dolayı da Antalya’yı tercih etmektedir. İnternette gördükleri nefes kesici güzellikleri daha yakından görme fırsatı olan tatilciler ise bir kez daha gelmek için yeni Antalya tatili planlaması yapmaya başlarlar.

Bu planın başında da kaliteli kahvaltı mekanları güzel bir gezinin başlangıcı açısından büyük önem taşımaktadır. Büyük bir bölge olduğundan tüm doğal güzellikleri tek bir tatilde görmek pek mümkün olmayabilir. Ancak tatil için uzun bir vakit varsa ve güzel bir rota çizildiyse birçok yeri görmek mümkün olmaktadır. Bundan dolayı Antalya yolcuları, tatillerinden önce mutlaka ki Antalya doğal güzellikleri rotası çıkarmaktadır. Böylece aynı rota üzerinde yol alırken her bir yeri görmeleri mümkün olabilir. Tamamı ile dolu bir tatil geçirmek için öncesinden yapılan araştırmalar son derece önemlidir. Örneğin, akşamları da keyifli vakit geçirip tatilin her anını dolu dolu yaşamak isteyenler de araştırmalara yönelmektedir. Bu noktada Antalya gece hayatı veya sakin bir akşam için restoranları açısında da oldukça zengindir.  Doğal güzellikleriyle geçen güzel bir günün ardından akşam eğlencesi için de gidilecek güzel bir mekan tatilin her gününün keyifli geçmesini sağlayacaktır. Hem gezip hem de güzel bir tatil geçirebileceğiniz Antalya, yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe sahiptir. Bundan dolayı sadece yaz tatili olarak düşünülmemelidir. Yılın her mevsimi Antalya’nın farklı bir güzelliği olmaktadır. Sonbaharda kahverenginin her tonu bir renk şöleni yaşatırken ilkbaharla çiçek renkleri dört bir yanı sarmaktadır.

 

Manavgat Şelalesi

Mersin Antalya yolu üzerinde kalan Manavgat Şelalesi, 90 kilometre uzunluğundaki Manavgat Nehri’nin doğal bir oluşumudur. Adeta büyüleyici bir görsel şölen olan şelale, sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin gözbebeklerinden biridir. 4 metre mesafeden dökülen nehir suları, çıkardığı ses ve yaydığı serinlik ile gelenlere huzur dolu saatler yaşatmaktadır. Özellikle yaz aylarında tatilcilerden büyük bir ilgi görmektedir. Manavgat Şelalesi’ne giriş ücretlidir. Şelale etrafında yer alan küçük tesislerde tuvalet ve yiyecek içecek ihtiyacı karşılanabilmektedir. 

Adres: Side Mah. İstiklal Caddesi. No:4, 07330 Manavgat/Antalya

Saklıkent Kanyonu

Seydikemer ilçesine bağlı Saklıkent Kanyonu, 18 kilometre uzunluğunda olup 300 metrelik kayalar arasında yer almaktadır. Unutulmaz bir görselliğe sahip olan kanyon, yerli yabancı herkes tarafından büyük ilgi görmektedir. Kanyon içerisinde konumlandırılmış yürüyüş yolları gelenlerin kanyon içerisinde rahatça yürüyüş yapabilmesine olanak tanımaktadır. Aşağıda akan su, çevreyi saran ağaçlar ve kayalıkların kendine has rengi bir renk cümbüşü açığa çıkarır. Antalya’nın kıymetli yerlerinden biri olmasının altında bu doğal oluşumun kuşkusuz ki kusursuz güzelliği yer almaktadır. Saklıkent Kanyonu’na giriş ücretlidir. Kanyon her gün ziyarete açıktır. 

Adres: Kayadibi, 48300 Seydikemer/Muğla

Karain Mağarası

Antalya bölgesinin önemli doğal oluşumlarından biri Karain Mağarası’dır. Doğal karstik oluşumlar sonucu açığa çıkan mağaranın ilk keşfi 1946 yılına dayanmaktadır. Mağara içerisinde ve etrafında çeşitli kazı çalışmaları yapılmıştır. Bu kazılarda birçok tarihi eser bulunmuştur. Bulunan her bir parça ise hemen mağara yanında yer alan Karain Müzesi’nde sergilenmektedir. Ayrıca yapılan çalışmalar sonucunda paleolitik çağdan, klasik çağa yüzlerce yıl ev sahipliği yapmıştır. Mağara günümüzde arkeolojik sit alanı olarak kullanılmaktadır. Üç büyük oda ve bir koridordan oluşan mağara, deniz seviyesinden 430 metre yukarıdadır. 

Adres: Yağca, 07190 Antalya Merkez/Antalya

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Mersin Antalya yolu üzerinde yer alan kanyon, özellikle rafting tutkunlarının bir numaralı adresidir. Isparta’ya kadar uzanan 25 kilometrelik Köprülü Kanyon Milli Parkı, Akdeniz bitki örtüsü bakımından zengindir. Kanyon çevresinde yapılan yürüyüşlerde doğal güzelliklerin her rengini bir arada görmek mümkündür. Park, günübirlik Antalya ziyaretçileri tarafından sıklıkla ziyaret edildiği gibi kampçılar tarafından konaklamak için de tercih edilmektedir. Günün her saati açık olan parka giriş için herhangi bir ücret ödemesi gerekmemektedir. 

Adres: Bozyaka, 07550 Manavgat/Antalya

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Doğal güzellikler arasında şimdi de sıra tabiat parkında. Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, Aksu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 1991 yılında tabiat parkı olarak ziyarete açılmıştır. Park içerisinde yer alan doğal güzellikler gelen herkesi büyülemektedir. Zengin bitki örtüsü ile botanik bilimcilerin ilgisini özel olarak da çekmektedir. Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, girişleri ücretlidir. İçerisinde yemek yenilebilecek ve dinlenilebilecek tesisler yer almaktadır. Kurşunlu Şelalesi, 20 metre yükseklikten dökülen suları ile adeta çevresine ferahlık saçmaktadır. 

Adres: Kursunlu Şelalesi, 07119 Aksu/Antalya

Kekova Adası

Tamamı il üryan olan ada, yerli yabancı herkesin büyük ilgisini çekmektedir. Özellikle tekne turlarının uğrak noktasıdır. Altın renkli kumları, turkuaz suyu ile koya gelen tüm ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır. Ada üzerinin yemyeşil ve çiçeklerle kaplı olması bir kartpostal içerisinde yer alıyormuş hissi yaşatmaktadır. Adaya tek ulaşım deniz yolu iledir. Bundan dolayı Demre Kaleköy Limanı’ndan hareket eden tekneler ile adayı ziyaret etmek mümkündür. Adanın en büyük özelliği sınırları içerisinde yer alan batık antik kentlere sahip olmasıdır. Ancak maalesef ki bu alanlara giriş yasaktır.

Göynük Kanyonu

Kemer ilçesinde bulunan kanyon, yine ekstrem spor severlerin mesken tuttuğu bir yerdir. Aynı bölge içerisine yer alan şelale, akarsu ve yeşillik alanlar doğayla iç içe olacağınız saatler sağlamaktadır. Bölgenin her daim serin olması, Antalya’nın yaz aylarında iki katına çıkan sıcaklığına küçük bir es verilmesini sağlamaktadır. Aileler veya arkadaş grupları tarafından sıklıkla tercih edilen Göynük Kanyonu, Antalya’nın özel doğal güzellikleri arasında yerini almaktadır. Bölgede tesisler yer alıyor olup, kanyona giriş ücretlidir. 

Adres: Beldibi Mahallesi, Çomaklar Mevkii, No:73 Göynük Kanyonu, 07982 Kemer/Antalya

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü