Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye ve tatil beldeleri dendiğinde akla gelen ilk üçte mutlaka Bodrum yer alıyor. Birbirinden güzel koyları, doğal ve tarihi güzellikleri, her bir köşesinde eğlence yerleri bulunması, şık restoranları veya salaş mekanlarıyla her zevke ve her bütçeye uygun bir tatil imkanı Bodrum sayesinde gerçek oluyor. Yerli yabancı tüm tatilcilerin ilgisini çeken Bodrum, yaz dönemlerinde dolup taşmasıyla tatil turizminin önemli can damarlarından biridir. Tatilcilerin bazıları doğal güzellikleri ve koyları için Bodrum’u tercih ederken bazıları tarihi güzelliklerini keşfetmek için gelmektedir. Hal böyle olunca tatile başlamadan önce de Bodrum'da gezilecek yerler listelerini hazırlamaktadırlar. Bu tatilde rotasını Bodrum’a çevirecek olan tatilcilerin listelerine eklemesi ve görmesi gereken yerleri bir araya getirdik. 

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum gezilecek yerler listesinin ilk önerisi tarih severler için oluyor. Türkiye’nin tek su altı müzesi olmasıyla meşhur olan müze, ziyaretçileriyle su altı kazı çalışmalarından elde edilen tarihi kalıntıları buluşturmaktadır. Müzede birçok sayıda amfora bulunurken, 1025 yılından kalan batık gemi kalıntıları da gelen ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Girişi ücretli olan müze konum itibariyle Bodrum’un merkezinde, Bodrum kalesinin içerisinde konumlanıyor. Girişinden itibaren her yeri etkileyici olan müze, tarih severler tarafından mutlaka ziyaret edilmelidir.

Adres: Çarşı, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 316 25 16

Zeki Müren Sanat Müzesi

Türk müzik tarihinin en önemli isimlerinden olan Zeki Müren’in Bodrum’daki meşhur yazlığı müze haline getirilmiş ve kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Kıymetli sanatçı, ölmeden önceki son yıllarını bu evde geçirmiş olup, kendisine ait birçok eşya bu evde yer almktadır. Türk Sanat Müziği ile ilgilenen ve gezmeyi seven kişiler tarafından ziyaret edilen bu yer, Bodrum tatilinin farklı aktivitelerinden biri olmaktadır. Müzenin ön bahçesinde yer alan Zeki Müren’in arabası ve bronz heykeli gelenlerden büyük ilgi görmektedir. Bunun yanında evin üst katında Zeki Müren’in birbirinden gösterişli takı ve kıyafetleri de ziyaretçiler için sergileniyor. 

Adres: Kumbahçe, Zeki Müren Cd. No:11, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 313 19 39

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Her yaştan kişilere hitap eden bir adreste sıra. Muğla Bodrum gezilecek yerler arasında çocuklar tarafından en çok sevilen yer kuşkusuz Tuzla Kuş Cenneti oluyor. Alanda 125 farklı kuş türüne rastlamak mümkün oluyor. Özellikle Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirilen ziyaretlerde kuşların çiftleşme dönemi olması, çiftlerin birbirlerini etkilemek için yaptıkları dansları görme şansı yaratıyor. Alana giriş ücretsiz olup istenilen her saatte gidilebiliyor. Kuş cennetinde özellikle, flamingolar yoğun bir ilgi topluyor. Kuş fotoğrafçılarının birbirinden güzel fotoğraflar çekmesine olanak sağlayan bu yerin fotoğrafçıların Bodrum rotalarında mutlaka bulunması gerekiyor. 

Bodrum Kalesi

Bodrum’un sembol yapılarından olan Bodrum Kalesi, Bodrum merkezde yer alıyor ve kapılarını ziyaretçilerine açıyor. 1406 – 1522 yılları arasında Saint Jean Şövalyeleri tarafından yapılan kale, Dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleion taşlarıyla inşa edilmiştir. Kale yapısında 5 kule bulunması ve her bir kulenin farklı isimlendirilmesi ise kulenin kendine has özelliklerinden biri oluyor. Fransız, İtalyan, İngiliz, Alman ve İspanyol adları verilen kulelerden 47.5 metreyle en yükseği Fransız Kulesi oluyor. Girişi ücretli olan kalenin özellikle tarih severler tarafından mutlaka ki ziyaret edilmesi gerekiyor. 

Adres: Çarşı, Kale Cd., 48400 Bodrum / Muğla

Telefon: (0252) 316 25 16

Bodrum Antik Tiyatrosu

Klasik çağ dönemlerinden günümüze ulaşmış Bodrum Antik Tiyatrosu, Bodrum’u tüm detaylarıyla tanımak isteyen kişiler tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Göktepe Dağının eteklerinde yer alan konumuyla nefes kesici bir manzaraya sahip olan tiyatro, mükemmel fotoğraflara ev sahipliği yapıyor. Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biri olan Bodrum Antik Tiyatrosu 13.000 kişilik alanıyla büyük gösterilere hala ev sahipliği yapıyor. Böyle görkemli bir yerde hala konser veya tiyatrolar izlemekse sanatseverlere bambaşka hazlar yaşatıyor. 

Adres: Yeniköy Mahallesi, Çevre Yolu Kıbrıs Şehitleri Cad., 48440

Telefon: (0252) 316 80 61

Dibeklihan Kültür & Sanat Köyü

Sanata dair her şeyin buluşma noktası olan Dibeklihan Kültür & Sanat Köyü galeri olarak açılmış bir yerdir. Kendine has ambiyansı ve taş duvarları ile eski zamanlarda gezintiye çıkma hissi uyandırmaktadır. İçerisinde yer alan şık dükkanlar ve restoranlar ile keyifli saat geçirmek isteyen herkesin zevkine uygun şeyler sunmaktadır. Bünyesinde düzenlenen sergiler ile her dönem farklı bir sanat akımına ev sahipliği yapan bu köy, kimi zaman dans gösterilerinin de sahnelendiği bir yer oluyor. Bodrum’da farklı bir gün geçirmek isteyenler için Dibeklihan Kültür & Sanat Köyü önerilen bir adres oluyor.

Adres: Yakaköy Çilek Caddesi, No.46/2 Ortakent Bodrum

Telefon: 0532 527 76 49

Bodrum Deniz Müzesi

Tarih ve müze severlerin bir diğer adresiyse Bodrum Deniz Müzesi olmaktadır. Denizciliğe dair birçok şeye bünyesinde yer veren müze 2010 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden itibaren büyük ilgi toplamıştır. Denizci mutfağından deniz edebiyatına kadar birçok farklı başlığa müzede yer verilmektedir. Cevat Şakir Kabaağaçlı namı değer Halikarnas Balıkçısı’na dair bölüm müzenin en çok ilgi toplayan bölümü olmaktadır. Cüzi bir giriş ücreti olan müze yerli yabancı turistler tarafından büyük ilgi toplamaktadır. 

Adres: Çarşı, No.4/1, Nazım Hikmet Sk., 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 316 33 10

Bodrum Aya Nikola Kilisesi

Bodrum merkezde yer alan bu yıkık yapı aslında tarihin önemli noktalarından biridir. Önünden geçerken anlamı bilinmeyen ama sonradan öğrenildiğinde şaşırılan bu yerin, yıkılmadan önce korunmaya alınmaması Bodrum tarihi için bir kayıp olmaktadır. Ancak günümüzde kalan kısımlarına karşı itina gösterilmektedir. Aya Nikola Kilisesi 1870 yılında, Aya Nikola adına yapılmış bir kilisedir. Aya Nikola, gemilerin koruyucusu, 4. yy Hristiyan azizlerinden biri olması ile tarihte önemli bir isimdir. 1969 yılın kontrollü bir şekilde yıkılan kilise, 2000’lerden beri restorasyona alınması ile gündeme gelmektedir. 

Adres: Çarşı, Dr. Alim Bey Cd., 48400 Bodrum/Muğla

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü