Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla Bölgesinin en çok bilinen ve tercih edilen beldesi Bodrum, yerli yabancı birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bodrum gece hayatı, gezilecek yerleri, doğa güzellikleri ve beldeleri ile yerli ve yabancı birçok turistik her sene ilgisini çekiyor. Turistik bir yer olması birçok farklı mutfağa ev sahipliği yapmasını sağlarken, bu mutfakların şahı Ege Mutfağı oluyor. Kimi zaman alışılagelmiş kimi zamansa farklı lezzetleriyle gelenleri şaşırtan Bodrum yemekleri, hal böyle olunca mutlaka ki denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor. Bir tatili daha da güzel kılan yöresel lezzetleri tatmak ise Bodrum bu güzelliği layığıyla karşılayan bir yer. Bunu duyan tatilciler Bodrum tatilleri öncesinde “Bodrum’da ne yenir?” sorusu için güzel bir araştırma yapıyor ve listelerine yazdığımız yerleri ekliyorlar. 

Çarşı

Bodrum’a yolu düşen herkesin uğradığı ortak nokta Bodrum Çarşı’dır. Bodrum merkezde yer alan Çarşı, birbirinden güzel ve tatlı mağazalara ev sahipliği yaparken birçok farklı lezzeti de barındırmaktadır. Öyle ki, çarşı sokaklarına serpiştirilmiş mekanlarda birçok farklı zevke uygun yemek seçeneği yer alıyor. Özellikle sebzeli döneri ile bilinen Bodrum’un, en iyi dönercisi de yine Çarşı’nın içerisinde yer alıyor. Dönere farklı bir boyut getiren bu lezzet tatilcilerden tam puan topluyor. 

Şirin Sebzeli Döner

Bodrum ve sebzeli döneri televizyonlara çıkmış meşhur lezzetlerdendir. Klasik dönerin aksine, bu döner içinde patates, havuç, bezelye, kırmızıbiber gibi mevsim sebzeleri bulunuyor. Çemen kokusunu andıran baharatlı yapısı ile de lezzetine lezzet katılıyor. Çarşı içinde birçok farklı sebzeli döner yapan restoran vardır. Ancak Şirin, Bodrum’un es eski sebzeli dönercisidir. Lezzeti en eski yerinde denemek doğru bir adım olacaktır.

Adres: No:39, Çarşı, 7. Sokak., 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: +90 530 927 3646

Otantik Ocakbaşı

Hem Anadolu lezzetlerini hem de eğlenceyi bir araya getiren Otantik Ocakbaşı, Bodrum’un gözde mekanlarından biridir. Mekanın özel çiftliklerinden getirdiği etleri misafirlerine adeta bir lezzet şöleni yaşatacak niteliktedir. Özellikle turistler tarafından kebaplar için tercih edilirken, Türk misafirlerini de ızgara çeşitleri ile büyülemektedir. Bodrum’da et yemek isteyenler için doğru bir adres olmaktadır. 

Adres: Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesi No: 46, Bodrum/ Muğla

Telefon: 0252 313 00 58

 

Gümüşlük

Bodrum’un en romantik yeri kuşkusuz ki Gümüşlük ’tür. Limon ağaçları arasında konumlanan mekanları, birbirinden şık restoranları ile Gümüşlük Bodrum tatilinin olmazsa olmazıdır. Özellikle şık bir kahvaltı veya akşam yemeği için tercih edilen bölge, hem çifte kumrular hem de aile ve dost meclisi için uygun mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede bulunan restoranlar kendi güzellikleri kadar sundukları lezzetlerle de tatile farklı dokunuşlar katmaktadır. 

Limon Gümüşlük

Tamamı ile doğal ürünler sunan mekan, Bodrum ve kahvaltı denince akıllara gelen ilk adrestir. Çevresini saran limon ağaçları ile şık bir ambiyansı olan Limon Gümüşlük, kendine has lezzetleriyle de ön plana çıkar. Özellikle, Limon Parfe ve Limon Börek mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Farklı bir lezzet şöleni yaşatan mekan meşhur Bodrum limonlarını yemekleriyle misafirlerine sunar. 

Adres: Gümüşlük Mahallesi, Kardak Caddesi, 10. Yıl sokak, Bodrum/ Muğla

Telefon: 0554 740 62 60

Satsuma Gümüşlük

Denize sıfır kumlar üzerindeki masalar, Bodrum’un meşhur mezeleriyle donatılmış sofralar Satsuma Gümüşlüktedir.  Kabak çiçeği dolması, deniz börülcesi gibi Bodrum’un güzel lezzetlerinin sunumunun yapıldığı mekan, özellikle gün batımı seyri için tercih edilmektedir. Keyifli akşam yemeklerine ev sahipliği yapan Satsuma, şık ve hoş bir meyhane gecesini gerçek kılar. 

Adres: Gümüşlük Mah. 1120 Sokak. 36/1, 48900 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 394 30 72

 

Bitez

Sıra sıra otellerin ve evlerin dizildiği Bitez, sadece konaklama için değil lezzet durakları açısından da tercih edilen bir yer. Bir yaz tatilinin olmazsa olmazı lezzetlerden olan dondurmaya altın değerinde bir dokunuş katar. Bu dokunuş o kadar özel ve güzeldir ki dondurma adını tüm Ege’de duyurur. Adına da Bitez Dondurması denir. Hal böyle olunca da “Bodrum’da ne yenir?” sorusunun cevaplarından biri mutlaka ki Bitez Dondurması olmaktadır. 

Bitez Dondurma

O kadar lezzetli ve o kadar meşhur ki, artık sadece Bitez’de değil Türkiye’nin birçok farklı noktasında şubesi olan bir yer. Bitez Dondurma, doğal ve organik dondurmalar yapan bir yerdir. Bu özelliği ve lezzetli oluşları, her geçen gün ününe ün katmaktadır. İlk şubesi Bitez’de yer alan bu özel lezzet, adını da merkez noktasından alır. Birbirinden lezzetli farklı aromalı dondurmaları Bodrum tatilinin olmazsa olmazıdır. 

Atatürk Bulvarı No:48 Bitez / Bodrum/ Muğla

Telefon: +90 252 363 93 45

Bitez Mantıcı

Herkes tarafından bilinen bir zincir restoran, Bodrum ve mantı özleşmesini yediden yetmişe herkeste yaptırıyor. Butik lezzet olarak ise Bitez Mantıcı, Bodrum ve mantı aşkını bir araya getiriyor. Kıtır mantıları ve özellikle cevizli mantısı ile deneyen herkesten tam puan toplayan mekan, Bodrum lezzet duraklarına eklenilmesi gereken bir yer oluyor.

Adres: Köy İçi, Atatürk Cad. 60/5, 48480 Bitez / Bodrum/Muğla

Telefon: 0252 363 0440

Gümbet

Bodrum’un merkezden sonra en kalabalık diğer noktası kuşkusuz ki Gümbet’tir. Bodrum yemekleri dendiğinde özellikle bölgede yer alan bazı restoranlar akıllara gelmektedir. “Bodrum’da ne yenir?” sorusunun cevabı içinse Gümbet, güzel bir adrestir. Hem Ege lezzetlerinden olan mezelerin hem de leziz etlerin donattığı sofralar, doyurucu akşam yemekleri için bire birdir. Önereceğimiz bu iki restoran ve özel lezzetlerine tatilinizde yer ayırmanızı tavsiye ederiz.

Gemibaşı Restoran

“Bir yaz tatili meyhane eğlencesi olmadan düşünülemez.” Düşüncesine sahip olan kişiler soluğu Gemibaşı Restoran’da alıyor. Özel ve şık sunumları ile tadı damakta kalan yemekleri, Gemibaşı’nı tüm Bodrum’un önemli adreslerinden biri haline getiriyor. Özellikle deniz mahsullü kokoreç ve pilavı mekanın ününe ün katıyor. Keyifli ve şık bir akşam yemeği için adres arayan tatilciler, Gemibaşı Restoran’ı gidilecekler listesine mutlaka eklemelidir.

Adres: Eskiçeşme Mahallesi, Fırkateyn Sokak No: 132, Gümbet/Bodrum/ Muğla

Telefon: 0252 316 12 20 

Annalivia Restoran

Hem kahvaltı hem de akşam yemekleri için tercih edilen mekan, Türk mutfağını özleyen tatilcilerin uğrak noktası oluyor. Mekan deniz manzarası ile nefesleri keserken, lezzetli Türk yemekleriyle de bir ziyafet keyfi sunuyor. Özellikle et üzerine olan ızgara bölümü en çok tercih edilenleri arasında yer alıyor. 

Adres: Gümbet Mahallesi, Erguvan Sokak No: 86, Gümbet/ Bodrum/ Muğla

Telefon: 0252 319 56 97

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü