Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın eşsiz güzellikteki beldesi Fethiye, muhteşem doğası ve turkuaz deniziyle hepimizi etkilemiştir. Fakat Fethiye’nin oldukça yakınında bulunan 12 Adalar’ı da es geçmemek gerekir. Bölgenin en ünlü tekne turu rotalarından biri olan 12 Adalar, Fethiye Körfezi’nin batı ve kuzeybatı bölgesinde bulunuyor. Huzur dolu doğaya ve etkileyici atmosfere sahip, tatil için ideal bir seçim olan 12 Adalar’ı ve gidilebilecek en güzel rotaları sizler için inceledik. Gelin, birlikte göz atalım…

Tersane Adası

Seneler evvel Bizans ve Osmanlı tarafından işletilen bir tersane olduğu rivayet edilen adada, birçok tarihi kalıntı ve doğal güzellik bulunuyor. Demirlemeye elverişli olan ve kış mevsiminde dahi korunaklı olan bu koyun eski isminin Telandria olduğu söylenmekte. Lozan Anlaşması’ndan sonra gerçekleşen nufüs mübadelesi ile adada yaşayan Rumlar adadan ayrılmışlardır. Tersane Adası’nda bulunan harika bir manzaraya sahip restoranın iskelesine yanaşıp, konaklamanız mümkün.

Şövalye Adası

Sakin ve sessiz haliyle en huzurlu adalardan biri olan Şövalye Adası’nda, doğanın içinde sıralanmış ev manzaraları görebilmek mümkün. Kalabalık plajlardan sıkılanların oldukça memnun kalacağı ada, kıyıda yüzmek ve balık tutmak için de çok ideal bir yer.

Kızılada 

Yelken açan denizcilere yaklaşık bir asırdır yol gösteren Kızılada Feneri, Kızılada’nın içerisinde bulunuyor. Karanlık gözyüzünü aydınlatan bu fener, sadece bir deniz feneri değil, restoran ve butik otel olarak da hizmet vermekte. 1800'lü yılların sonunda Fransızların inşa ettiği fener, denizcilerin en büyük yol göstericilerinden biri olma özelliğini taşıyor. Kırmızı rengine yakın rengiyle “Kızılada” ismini alan eşsiz güzellikteki bu adanın ılık denizine ve minik taşvanlarına hayran kalacaksınız.

Yassıca Adası

Tur acentalarının ilk durağı olan, şahane koyu ve tertemiz deniziyle meşhur Yassıca, 12 Adalar arasındaki en güzel ada olarak bilinmektedir. Tekne turunda mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan muazzam güzellikteki adada, 2-3 metreden denizin dibini görebilmek mümkün.

Boynuzbükü Koyu

Fethiye'nin tertemiz sularını keşfetmek isteyen tatilseverlerin en çok tercih ettiği koylardan biri olan Boynuzbükü’ne hem denizden hem de karadan ulaşılabiliyor. Deniz yolu ile gelmek isteyenler tekne turunu tercih ederken, karadan ulaşımı tercih edenlerin Dalaman Havalimanı'ndan sonra 25 km bir mesafe gelmesi yeterli. Etrafı çam ağaçlarıyla çevrili olan Boynuzbükü Koyu'nda bulunan restoranda, sevdiklerinizle birlikte yemek yiyip keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Akvaryum Koyu

Fethiye’den çıkılan tekne turunda gidilebilecek duraklardan bir tanesi de Bozcaada yakınlarında bulunan Akvaryum Koyu. Hem temiz hem soğuk olan, hem de turkuaz suyuyla insanı büyüleyen Akvaryum Koyu’nda yiyecek-içecek için herhangi bir işletme yer almıyor. Bu nedenle gitmeden önce hazırlık yapmakta fayda var. Yine burada da Yassıca Adası’ndaki gibi çıplak gözle denizin dibini görebilmek mümkün.

Siz de 12 Adalar turuna çıkıp, doğanın harika atmosferine katılmak istiyorsanız Hellovillam’ın Fethiye Kiralık Villaları adresine göz atabilir ve istediğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Keyif dolu tatiller dileriz 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü