Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Ekim’in gelişiyle birlikte 29 Ekim tatili de geldi, kapıya çattı… Cumhuriyet Bayramı sevincini yaşarken, yoğun geçen bir ayın ardından dinlenip huzur bulabileceğimiz 4 gün bizleri bekliyor olacak. Bu 4 gün içerisinde gezilebilecek pek çok yer ve yapılabilecek onlarca aktivite bulunuyor. Sizler için 29 Ekim tatiline özel 4 günlük rotaları derledik. Gelin listeye birlikte bakalım…

1. Gökova

Akbük Koyu’yla ünlü Gökova’da harika bir 29 Ekim tatili geçirebilirsiniz. Sessiz ve sakin olmasıyla bilinen ve tertemiz suyu ile meşhur Akbük Koyu’nu gezebilir, bir tatlı su nehri olan Azmak Nehri’ni yakından görebilir, kuş bakışı etkileyici bir manzaraya sahip olan Sakartepe’de panoramik fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Ayrıca Marmaris’e 25 kilometre uzaklıkta olan Değirmenbükü’nün doğal atmosferinde tekne turu yapabilirsiniz. Türkiye’deki iki fiyorttan biri olan, turkuaz rengiyle eşsiz bir görüntü yaratan İngiliz Koyu da, mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Son olarak Akyaka’ya 3 km mesafede bulunan Çınar Plajı’nda yüzebilir, denizin keyfini çıkararak rotanızı tamamlayabilirsiniz.

2. Bodrum

Bodrum’da 4 gün içinde gezilebilecek pek çok yer mevcut. MÖ. 353 yılında ölen Karya kralı Mausolos için yaptırılan ve Dünya’nın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi, yüzyıllardır varlığını koruyor. Siz de Halikarnas Mozolesi’ni gezebilir, burada etkileyici fotoğraflar çekilebilirsiniz. Giriş ücreti Müzekart’ı olanlar için ücretsiz olup, siviller için 10 TL’dir.

Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum’a uğrayan tatil severler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Müzeye giderek Şeytan Deresi, Serçe Limanı ve Yassıada batıklarını inceleyebilir, dünyanın en eski batık gemi kalıntısını yakından görebilirsiniz. Gümüşlük’e uğramayı ve deniz manzaralı doğa yürüyüşü yapmayı unutmamalısınız. Yine Bodrum’un Yalıkavak ya da Bitez Plajları’nda yüzebilir ve kış gelmeden yılın son ılık zamanlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

3. Üzümlü

Kalkan’ın büyüleyici beldesi Üzümlü’de 4 günlük tatilinizi keyifli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Üzümlü’de konaklarken gezip görebileceğiniz pek çok mekan mevcut olacak. Fethiye-Antalya karayolundan yaklaşık 40 dakikada ulaşabileceğiniz Saklıkent Kanyonu’nda doğanın atmosferi ile huzur bulabilirsiniz. Yine bu kanyonda Eşen Çayı’nı görebilir, içerisindeki işletmelerde alabalık ve gözleme gibi lezzetleri tadabilirsiniz.

Kekova Batık şehri bölgenin diğer güzel detaylarından. Burada bulunan Simena Kalesi’ni yakından keşfedebilirsiniz. Son olarak Patara Plajı’nın turkuaz rengi suyunda aileniz ve sevdiklerinizle birlikte yüzerek tatilinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca yine Üzümlü’de bulunan Gürsoy Cafe Restoran’a uğrayıp; reçel, bal ve kaymağın bol olduğu lezzetli bir sabah kahvaltısı yapabilirsiniz. Ya da yeşilliğin ortasında sevdiklerinizle keyifli bir yemek isterseniz, Çardak Cafe & Restaurant da harika bir seçim olabilir.

4. Datça

Datça’nın tarihi atmosferinde yapılması gereken ilk şeylerden biri Eski Datça sokaklarını dolaşmak. Burada ünlü şair Can Yücel’in yaşadığı mahalleyi görebilir ve Can Yücel Sokağı’na uğrayabilirsiniz. Birçok tarihi yapının bulunduğu bölgede, arkeoloji çalışmaları halen sürdürülmekte.

Ayrıca Knidos Antik Kenti’ne uğrayarak, Afrodit ve Apollan adına yapılmış tapınak kalıntılarını ziyaret edebilirsiniz. Daha sonra Hayıtbükü’nün 1 kilometre uzağında yer alan Ovabükü Plajı’nda yüzebilir ve sahildeki yeme içme mekanlarında lezzetli bir akşam yemeği yiyerek tatilinizi tamamlayabilirsiniz.

5. Kıbrıs

Yavru vatan Kıbrıs, 29 Ekim tatili için gidilebilecek en güzel rotalardan biri. Kıbrıs’ta yer alan Girne Yat Limanı, eşsiz manzarasıyla yemek yenebilecek mekanların başında geliyor. İngilizlerin Kıbrıs’a ilk ayak bastığında yerleştikleri yer olan Karaman / Karmi Köyü de, bu 4 gün içerisinde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri.

Yine Girne Kalesi ‘nde Girne kraliçesinin rakibinin maketini ve neolitik dönemdeki birçok eseri görebilir, Batık Gemi Müzesi’ne uğrayarak, pek çok gemi kalıntısını yakından görme şansı elde edebilirsiniz. Kıbrıs’a gitmişken Kıbrıs’ın dünyaca ünlü Altınkum Plajı’nda denize girebilir, mavi sularda güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Siz de bu güzel rotalarda keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız, Hellovillam’ın Kiralık Villalar adresine göz atıp; istediğiniz beldeden, istediğiniz villayı kiralayabilirsiniz. Mutlu tatiller dileriz 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü