Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İzmir’in muhteşem sokaklarıyla ünlü beldesi Alaçatı, Çeşme’nin en sevilen tatil merkezleri arasında yer alıyor. İçinde asırlık tarih barındıran taş evleri ve tatilseverlerin akınına uğrayan çeşitli sanat galerileriyle meşhur olan Alaçatı’da, sevdiklerinizle birlikte gezebileceğiniz pek çok yer ve mekan bulunuyor.

Gelin, Alaçatı’da ne yapılır ve nereler gezilir, birlikte göz atalım.

1) Hacı Memiş Sokağı 

Kalabalık ortam ve gürültü sevmeyenler için birebir olan Hacı Memiş Sokağı, Alaçatı Meydan’a çok yakın bir konumda yer alıyor. Cam ve ahşap detayları ile ziyaretçilerini büyüleyen bu sokakta, lezzetli yemeklerin servis edildiği birçok restoran, butik otel ve giyim butikleri bulabilirsiniz. Şehir hayatından bir nebze olsun uzaklaşıp kafa dinleyebileceğiniz bu tarihi sokakta, harika panoramik fotoğraflar çekilebilir ve geride güzel anılar bırakabilirsiniz. 

Alaçatı ve çevresini keşfedebileceğiniz, ev konforunda bir tatil içn İzmir kiralık villalarını hemen inceleyebilirsiniz. 

2) Alaçatı Meydanı

Yarım asırlık bir geçmişe sahip olan Alaçatı Meydanı, özellikle de akşam saatlerinde en kalabalık saatlerini yaşıyor. Onlarca tarihi ev arasında dolaşarak pek çok ünlü restoran, hediyelik eşya dükkanı ve kafeyi de keşfedebilirsiniz. Merkezde ve çevresinde bulunan birçok tarihi yapı, yeniden restore edildi ve turizme kazandırılması sağlandı.

3) Delikli Koyu

Beyaz renkli kayaları, mavi ve berrak denizi ile İzmir’in cennetlerinden biri olan Delikli Koyu, Ovacık ve Alaçatı bölgelerinin tam ortasında bulunuyor. İki koy arasında yer alan büyükçe bir kayanın oyulması ile oluştuğu söylenilen bu koyun suyu Alaçatı’ya göre daha dalgasız ve sıcak. Siz de bu koyda sevdiklerinizle birlikte harika bir gün geçirebilir, ayrıca koyun yakınlarında kamp dahi yapabilirsiniz.

4) Yumru Koyu

Rüzgar sörfü konusunda en iyi bölgeler arasında bulunan Yumru Koyu’nda her sene Dünya Windsurf Şampiyonası düzenlenmekte. Bir çok sörf okulunun da yer aldığı bu etkileyici koyda, kısa bir eğitim alıp siz de sörf yapabilirsiniz.

5) Kemalpaşa Caddesi

Fazla popüler olan mekanlar dışında el işi dükkanları, butikler ve hediyelik dükkanlara da ulaşabileceğiniz bu caddede, akşamları farklı lezzetler deneyimleyebilir ve cadde üzerindeki sevilen restoranlarda eğlenceli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Sokaklarda doyasıya gezebileceğiniz bir cadde olan Kemalpaşa’da, Latin müziklerini dinleyerek müzikli bir atmosferde gezme fırsatı da bulabilirsiniz.

6) Yel Değirmeni

Bölgede bulunan en eski yapılardan biri olan yel değirmenlerinin bir kısmı özel işletmeciler tarafından değerlendiriliyor. Pek çok yel değirmeni bulabileceğiniz Alaçatı’nın bu bölgesinde, yorgunluk kahvenizi yudumlayabilir ve etkileyici manzaranın keyfine varabilirsiniz. Alaçatı’nın atmosferiyle uyum içinde bulunan bu değirmenlerde sevdiklerinizle birlikte mutlaka gün batımını izlemenizi öneririz.

7) Alaçatı Köy Pazarı

Kuzu kulağı, deniz börülcesi, radika, şevketi bostan, ısırgan otu gibi otların bulunduğu köy pazarında bir çok farklı ot çeşidi keşfedebilir ve satın alabilirsiniz. Eğer yolunuz daha önce hiç düşmediyse mutlaka uğramalı ve Alaçatı’nın bu parıldayan güzelliğini keşfetmelisiniz.

8) Port Alaçatı

Bir çok özel balık restoranı, kafe ve yörelere has yemekler bulunan marinanın çevresinde, Ege ve İzmir bölgesinin lezzetli mutfağını tadabilir, ayrıca bölgenin mimari güzelliğini de yakından görme şansı elde edebilirsiniz.

9) Kirli Çıkı Sanat Galerisi

Alaçatı Kemalpaşa Caddesinde bulunan bu muhteşem sanat galerisinde, cıvıl cıvıl sanat eserleri arasında kahvenizi yudumlayabilir ve mekanın arkasındaki otantik kafede huzur dolu saatler geçirebilirsiniz.

Sanatseverlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu mekanda, 100 yıldır ayakta duran bir sakız ağacı ve muhteşem tarihi objeler de sizi bekliyor.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü