Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Şehre oldukça yakın bir yerde saklanan, doğal güzellikleri ve yaban hayatıyla gören herkesi büyüleyen Ballıkayalar Tabiat Parkı, herkesin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Özellikle şehirden sıkılanların ve kendini doğanın huzuruna bırakmak isteyenlerin uğrak noktası olan bu parkta farklı bitki türlerine, kuşlara ve hayvanlara rastlamak mümkün.

Kaostan kaçmak isteyenler için muhteşem bir sığınak olan bu bölgede yapılacak pek çok aktivite de mevcut. Keşfedilmeyi bekleyen bu saklı cenneti sizler için inceledik.

Ballıkayalar Tabiat Parkı Nerede?

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Kocaeli – Gebze il sınırları içinde yer alıyor. Gebze’nin bitişinde, sanayi bölgesini geçtikten sonra karşınıza çıkan bu saklı cennet oldukça geniş bir alanı kaplamakta. Bölge aynı zamanda birinci dereceden sit alanı ilan edilmiş bulunuyor.

Park, her mevsim ziyarete uygun. Kış aylarında, havanın aşırı yağışlı olmadığı dönemlerde de kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapılabiliyor. Yine aynı şekilde, yaz aylarında gölgede kalan pek çok rotada aynı aktiviteleri keyifle yapabilmeniz mümkün.

Ballıkayalar Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Ballıkayalar Tabiat Parkı, İstanbul’a sadece bir saat mesafede bulunuyor. Her yerden kolay ulaşılabilir konumu sayesinde, özellikle hafta sonu şehirden kopup kendini yeşile teslim etmek isteyenler için ideal bir yer.

Park alanına ulaşmak için aracınız ile İstanbul – İzmit, D-100 karayolunu takip etmeniz gerekiyor. Gebze’ye doğru ilerlerken Tavşanlı Köyü’ne doğru ilerlemelisiniz. Köyden sonra, bir kilometre daha mesafe kat ederek buraya ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma ile bölgeyi ziyaret etmek isterseniz, Gebze kent merkezinden kalkan otobüsleri tercih edebilirsiniz. Öncelikle Demirciler Köyü veya Tavşanlı Köyü’ne giden köy otobüsleri ile buraya ulaşmanız, ardından 399 numaralı Tepecik – Gebze otobüsü ile Ballıkayalar’a gitmeniz gerekiyor. Yol üzerine indikten sonra, yaklaşık 5-10 dakikalık bir yürüyüşle parka ulaşılabiliyor.

Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda Yapılacak Aktiviteler

Farklı aktiviteler arayan gezginler için bu bölgede yapılabilecek pek çok alternatif aktivite mevcut. İster sakin ve dingin bir atmosferde doğayı keşfedin ister birazcık ter atacağınız aktiviteleri tercih edin, herkes için yapılacak bir şey bulmak mümkün.

Doğayı Keşfetmenin En İyi Yolu: Trekking Turları

Bölgenin birinci dereceden sit alanı olmasını sağlayan zengin bitki örtüsü ve doğal yaşantısı kesinlikle keşfedilmeye değer. Tertemiz havası ve bol oksijeni ile ziyaretçi çeken bu tabiat harikasını keşfetmenin en iyi yolu kendinizi ormanın içine atmak olacak.

Bölgede çok sayıda trekking turu düzenleniyor. Birden fazla parkura ev sahipliği yapan parkta başlangıç seviyesinden orta seviyeye kadar farklı parkurlar mevcut. Bu parkurlarda, ormanın içinde yürürken kendinizi kimi zaman şelalelerde kimi zaman ise gizli kalmış göletlerin başında bulabilirsiniz. Genellikle günübirlik gerçekleştirilen bu turlar, doğa tutkunları için mutlaka katılınması gereken bir aktivite.

Parkta yapacağınız trekking turu sonrası, günün yorgunluğunu villanızda, havuz başında atmak paha biçilemez bir deneyim. Özellikle, jakuzili bir villa kiralamanız durumunda dakikalar içinde tüm yorgunluğunuzu atabilir ve ormanları keşfedeceğiniz yepyeni bir gün için hazırlanabilirsiniz.

Heyecan Arayanlar İçin: Kaya Tırmanışı

Ballıkayalar Tabiat Parkı’na gitmişken kaya tırmanışı yapmamak olmaz. İlk kez 1970 yılında sporcuların kullanımına açılan parkurlar, Türkiye’nin ilk kaya tırmanışı rotaları arasında gösteriliyor. Bugün de bu spor dalı için önemli bir yer tutan bu parkurlara sadece Türkiye’den değil, dünyanın her yerinden ilgi gösteriliyor. Özellikle her seviyeye uygun tırmanış rotalarına sahip olması nedeniyle dağcılık eğitimleri verilebilen bu bölgede, kaya tırmanışına büyük bir ilgi var.

Park içerisinde iki kilometre genişliğinde büyük bir vadi bulunuyor. Yaklaşık olarak 40 – 80 metre aralığında yüksekliğe sahip vadi duvarlarında tırmanış yapılabiliyor. Her seviyeye uygun, 100’den fazla tırmanış rotası bulunan bu bölgede eğitmenler eşliğinde, heyecan dolu bir gün geçirebilmeniz mümkün.

Tırmanış yapmak için üniversitelerin dağcılık kulüpleriyle iletişime geçmeniz veya günlük tırmanış turlarına katılmanız tavsiye ediliyor. Tercihinize göre, tırmanış turları aynı zamanda trekking ve doğa yürüyüşü de içerebiliyor.

Doğanın Huzurunu Piknik Yaparken Hissedin

Yemyeşil bir doğadan bahsetmişken, bu doğanın dinginliğini deneyimlemeden dönmek olmaz. Ballıkayalar Tabiat Parkı sadece trekking ve kaya tırmanışı ile değil aynı zamanda sakinliğiyle de tanınıyor.

Güne hafif bir doğa yürüyüşü ile başlayıp, yanınızda getirdiğiniz piknik sepetinizle dilediğiniz her yerde keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Park içerisinde yer alan gölet çevresinde bulunan ahşap banklar piknik için oldukça uygun. Özellikle sabah erken saatlerde kimseye rastlamadan, sadece doğa ile baş başa vakit geçirebilmek mümkün.

Piknik yapabileceğiniz alanlar hafta sonları ve özel günlerde kalabalık olabiliyor. Eğer tek başınıza olmak istiyorsanız piknik yapacağınız günü buna göre belirlemenizde fayda var.

Villanızda Kendinize Vakit Ayırmayı İhmal Etmeyin

Ballıkayalar Tabiat Parkı’nı ziyaret ettikten sonra günün yorgunluğunu sadece size ait bir villada atabileceğinizi unutmayın. İstanbul’a yakın villalarda konaklamanız halinde, çok kısa sürede bu doğa harikası parka gidebilir ve keyifli bir gün geçirdikten sonra villanızın huzurlu atmosferinde dinlenmeye çekilebilirsiniz.

İster uzun süreli ister sadece hafta sonu için keyifli bir kaçamak yapmak isteyin, düşlediğiniz tatile uygun bir villa alternatifi bulmak mümkün. Kış aylarında, şömine başında dingin akşamlar geçirebileceğiniz, ısıtmalı havuzu ile yaz mevsimindeymiş gibi keyif çatabileceğiniz bu villalarda yılın her mevsimi muhteşem bir deneyimle karşılaşacaksınız.

Hellovillam güvencesi ile, her zaman en iyi fiyat garantisine sahip kiralık villalar size ve sevdiklerinize unutamayacağınız günler yaşatmak için hazır!

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü