Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Tatile gitmek isteyen çocuklu aileler, gidecekleri plajı mutlaka ki özenle seçmek ister. Hem denizin çok derin olmaması, hem de dalganın şiddetinin düşük olması ailelerin bir plajda aradığı özelliklerin başında geliyor. Ek olarak havanın temiz ve nemsiz olması gibi özellikler de ailelerin karar mekanizmasını direkt olarak etkilemekte. Çocuklarınızla birlikte gittiğinizde sorun yaşamayacağınız sıcak, sığ ve güvenli plajların listesini sizler için hazırladık. İşte çocuklu ailelerin tercih ettiği plajlar…

1. Ilıca Plajı

İnce kumları ve turkuaz rengiyle güzelliği dillere destan olan Çeşme’nin Ilıca Plajı, küçük çocuklu ailelerin rahatlıkla tercih edebileceği bir plaj olarak öne çıkıyor. Metreler boyunca denizin sığ olduğu plaj, sıcaklık açısından da oldukça elverişli durumda. Doğal atmosferiyle büyüleyen Ilıca’da çocuklu aileler gönül rahatlığıyla vakit geçirebiliyor.

2. Kleopatra Plajı

Antalya’nın en önemli plajları arasında bulunan Kleopatra Plajı, çocuklarla yüzmek ve eğlenmek açısından oldukça ideal. Her sene onlarca yabancı ve yerli turistin akın ettiği Kleopatra, mavi bayrağa sahip olmasının yanı sıra 8 ila 10 metre arası kadar sığ bir plaj. Tertemiz suyu ve renkli kumlarıyla ilgi çeken plajda, çocuklar herhangi bir sorunla karşılaşmaksızın, mutluluk içinde yüzebiliyor.

3. Kızkalesi Plajı

Mersin’de bulunan Kızkalesi Plajı, aynı isimli Kızkalesi beldesinde bulunuyor. Etkileyici manzarası ve yumuşak kumlarıyla ünlü plaj, 50 metreye kadar derinleşmiyor ve aniden derinleşmemesinden dolayı çocuklu aileler için uygun bir plaj olma özelliği taşıyor. Özellikle yaz aylarında gösterilen ilgi nedeniyle epey kalabalık olan Kızkalesi, yüzme bilmeyenlerin bile rahatlıkla girebileceği bir denize sahip.

4. Ölüdeniz Plajı

Fethiye’nin parlayan incisi olarak tabir edebileceğimiz Ölüdeniz Plajı da çocuklu ailelerin rahatlıkla gidebileceği, sakin ve temiz bir deniz olma özelliğini taşıyor. 2006 senesinde dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz Plajı, yurtdışında Blue Lagoon ismiyle anılmakta. Plaja gitmeden önce erken saatlerde yola çıkmanızı öneririz. Zira öğlen saatlerinde plaj epey kalabalıklaşıyor. Çocuklarınızla birlikte turkuaz rengi suyun konforuna ortak olmak istiyorsanız, Ölüdeniz’i mutlaka siz de ziyaret etmelisiniz.

5. Sarımsaklı Plajı

Balıkesir Ayvalık’ta bulunan ve 7 kilometre uzunluğu ile en uzun plajlardan birini oluşturan Sarımsaklı Plajı, Ayvalık merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kumunun ve denizinin sığ olması ve aniden derinleşmemesi nedeniyle çocuklu aileler tarafından sıkça tercih edilen plajın suyu, diğer plajlara göre biraz daha soğuk. Fakat çocuklar için herhangi bir tehlike yaratmaması açısından, oldukça güvenli bir plaj. Berrak suyu ve yumuşak kum dokusuyla çocuklarınızla birlikte keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

6. Altınkum Plajı

Aydın Didim’de bulunan ve mevkinin gözde plajlarından biri olan Altınkum, 500 metre uzunluğunda olan, mavi bayrağa sahip bir plaj olma özelliğini taşıyor. Antik kentleriyle ünlü Didim’de bulunan bu güzel plaj, çocuklu ailelerin rahatlıkla vakit geçirebileceği ve güven içinde yüzebileceği bir suya sahip.

7. Kumluk Plajı

Ege ve Akdeniz’in birleştiği yerde olan ve ülkemizin en güzel tatil beldelerinden biri olan Datça’da bulunan Kumluk Plajı, hem göze hitap eden hem de çocuklarınızla birlikte güvenle vakit geçirebileceğiniz bir ortam. Şezlong kiralama bedelinin 20 TL olduğu plaj, oldukça sığ ve dalgasız. Ilık ve az tuzlu suyuyla ziyaretçilerini büyüleyen plajda, gün boyu çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilir, akşam ise yine yakınlarda bulunan restoranlarda huzurlu bir aile yemeği yiyebilirsiniz.

8. Karaincir Plajı

Muğla Bodrum’da bulunan ve bölgenin en meşhur plajlarından biri olan Karaincir Plajı, Akyarlar beldesinde bulunuyor. Eski bir Rum köyü olan Akyarlar’da bulunan bu plajın suyu, sahilden 50 metre kadar gittiğinizde bile dizinize kadar geliyor. Çocuklu aileler tarafından bolca tercih edilen plajda huzur dolu manzara eşliğinde yüzebilir, pırıl pırıl suyun keyfini çocuklarınızla birlikte çıkarabilirsiniz.

Siz de Ege ve Akdeniz’in birbirinden güzel plajlarında ailenizle birlikte vakit geçirmek ve yüzmek istiyorsanız, Hellovillam’ın Kiralık Villalar adresine göz atıp, istediğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Keyifli tatiller dileriz. 😊

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü