Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Aydın’da son yılların en gözde turizm merkezlerinden biri olan Akbük her geçen gün daha fazla insan tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle çam ağaçları arasında tatil yapmak isteyen misafirlerin tercih ettiği Akbük birbirinden güzel koylara sahip.

Didim Akbük Nerede?

Akbük, Aydın’ın Didim ilçesine 23 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Küçük bir ilçe olan Akbük’ün 15 kilometre boyunca uzanan eşsiz sahili turistlerin fazlasıyla ilgisini çekmekte. Huzur ve dinginlik arayanların ilk adresi olan Akbük’te gerçek anlamda dinleneceğiniz günler geçirmek mümkün.

Akbük’e gitmek için özel aracınızı kullanabileceğiniz gibi Aydın il merkezinden kalkan otobüsleri de tercih edebilirsiniz. Bunun dışında, Didim’den çok sık aralıklarla kalkan araçlarla Akbük ilçesine ulaşmak mümkün.

Özel araçla seyahat ettiğiniz durumlarda, Didim belde merkezinden başlayarak Aydın - Didim yolu üzerinden 20 kilometrelik bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Didim'de muhteşem bir tatil için özel havuzlu tatil villalarını hemen inceleyin!

Akbük’te Gezilecek Yerler

Akbük sadece doğası ve keyifli atmosferiyle değil aynı zamanda gezilecek tarihi mekanlarıyla da sizi memnun edecek. Eğer kültür turu yapmaktan hoşlanıyorsanız Akbük’te görmeniz gereken bazı yerler mevcut. 

Akbük’te görülmesi gereken ilk tarihi yapı Şapelin adı verilen antik ibadet merkezi. Eski Roma döneminden kalan bu yapının hikayesi oldukça farklı. İşgalcilerden ve düşmanlardan korunmak amacıyla inşa edilen Şapelin özellikle gizli tutulmuş. Döneminde pek çok kişinin hayatını kurtaran bu gizli mabet çok uzun yıllar boyunca kimse tarafından fark edilmeden faaliyetlerine devam etmiş.

Tarihi su sarnıcı da Bizans döneminden kalma önemli eserlerden bir tanesi. Döneminde önemli bir şehir olan Akbük’ün su ihtiyacını karşılayan bu sarnıç çevresinde bugüne ulaşamayan bazı tarihi evler ve surlar da bulunuyor. Her ne kadar çok fazla eser ayakta kalamamış olsa da Akbük turunuz sırasında ziyaret edilmeye değer bir yer.

Akbük’e gittiğinizde görmeniz gereken yerlerden bir tanesi de tarihi Rum Kilisesi. 19. Yüzyılda inşa edilen kilise 2000 yılında restore edilerek turizme kazandırılmış. Sadece Türkiye’den değil dünyanın pek çok yerinden turist çeken kilise görülmeye değer tarihi yerlerin başında geliyor.

Akbük’te Nerede Denize Girilir?

Didim bölgesindeki en ünlü plajlar arasında gösterilen Akbük Koyu’nda pek çok yerde denize girmek mümkün. Yaklaşık olarak 11 kilometrelik bir sahil şeridi bulunan koyda maviyi ve yeşili bir arada bulabilirsiniz.

Koy boyunca pek çok plaj işletmesi mevcut. Bu işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralamak mümkün. Yine aynı şekilde işletmeler kafe ve restoran olarak da hizmet veriyor.

Saplı Ada Plajı Akbük’te denize girebileceğiniz yerlerden sadece bir tanesi. Keyifli bir manzaraya sahip olan bu yarımadaya deniz içinden yürüyerek ulaşılabiliyor. Karaya 100 metre mesafede bulunan bu yarımadada oldukça farklı efsaneler de duyacaksınız.

Yaygın bir inanışa göre bu adadan 10 adet çakıl taşı toplamanız halinde ömrünüz 10 yıl uzuyor. Eski dönemlerden beri yöre halkı tarafından bilinen bu efsane turistlerin de ilgisini çekmekte. 

Saplı Ada üzerinde eski dönemlerden kalma kalıntılar da bulunuyor. Bunların neredeyse tamamı günümüze kadar ulaşmamış olsa da çıkarılan eserler şehrin arkeoloji müzesinde sergilenmekte.

Akbük’te oldukça ünlü olan plajlardan bir tanesi de Sahte Cennet Plajı. Yemyeşil bir çevreye sahip olan plaj özel bir işletme. Şezlong ve şemsiye kiralama karşılığında tüm gün keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. İşletmede restoran ve kafe de bulunuyor. Çocuklu aileler için çocuk parkı gibi imkanlar da unutulmamış.

Sahte Cennet Plajı’nda eğlenceli su sporlarına katılmak da mümkün. Parasailing gibi pek çok su sporu imkanı plajda yer alan kiosklarda mevcut.

Akbük’te Nerede Kamp Yapılır?

Akbük’te koy boyunca kamp yapabileceğiniz pek çok işletme de bulunuyor. Doğa ile bir arada olmaktan hoşlanıyorsanız burada kamp yapmak sizin için çok farklı bir deneyim olabilir. 

Akbük Koyu çevresine gittiğiniz zaman sahildeki pek çok işletmenin kamp için alan ayırdığına şahit olabilirsiniz. Ancak, sahil şeridini takip ettiğinizde karşınıza çıkacak işletmelerde hem yemyeşil ormanlar içinde hem de denize çok yakın mesafede kamp yapabilmek mümkün.

Akbük çevresinde en bilindik kamp alanları Kamu Kamp ve Azmakbaşı Camping adındaki iki işletme. Bu işletmeler haricinde bölgede pek çok kamp alanı bulmak mümkün. İşletmelerin tamamında duş, sıcak su, isteğe bağlı olarak çadır kiralama gibi imkanlar da mevcut.

Akbük’te Yapılacak Aktiviteler

Akbük eşsiz bir doğaya sahip. Ziyaretiniz sırasında burayı keşfetmeden dönmemek olmaz. Bu kusursuz doğayı keşfetmenin en iyi yolu trekking turlarına ve doğa yürüyüşlerine katılmak olacaktır. Pek çok amatör grup bu bölgedeki ormanları keşfetmek için yürüyüşler yapıyor. Tek başınıza bile basit parkurlarda yürüyüş yaparak bölge doğasını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Tekne turları da Akbük ve çevresindeki koyları keşfetmek için güzel bir seçenek. Didim kent merkezinden başlayarak Akbük de dahil olmak üzere çok sayıda koyu ziyaret eden tekne turları bulmak mümkün. Tüm gün süren bu turlarda keyifli vakit geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Akbük’teki tekne turları sadece gündüz saatleriyle de sınırlı değil. Romantik bir akşam geçirmek istiyorsanız, ay ışığı altında yapılan yakamoz turlarına katılabilirsiniz.

 

Akbük’te su altı yaşamı oldukça zengin. Fazla dalış parkuru bulunmuyor olsa da tüplü dalış için tekne ile açılan firmalara rastlamak mümkün. Eğer dalışa ilginiz varsa bu aktivitelere de katılabilirsiniz. 

Balık tutmaktan hoşlanıyorsanız Akbük sizin için tam bir cennet olacak. Çok yoğun bir balık nüfusuna sahip olan bu koyda ufak bir tekne ile açılarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Sahilde balıkçı teknesi kiralayan yerler mevcut.

Akbük’te yapabileceğiniz bir diğer aktivite de Jeep ve ATV safari. Orman içinde dolaşmak ve doğayı daha yakından tanımak istiyorsanız Akbük kent merkezinden başlayan bu turlara katılabilirsiniz. Aydın’ın pek çok farklı beldesini ziyaret edebileceğiniz bu aktivite ile çok keyifli vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Son olarak tatilinizi sırasında sadece Akbük değil aynı zamanda çevrede kolayca ulaşabileceğiniz yerleri ziyaret edebileceğinizi de unutmayın. Aydın ili çevresinde pek çok tarihi ve görülmeye değer mekan bulunuyor. Tatilinizi renklendirmek ve yeni yerler keşfetmek isterseniz en fazla 100 kilometrelik bir yolculuk ile onlarca farklı antik kent görmek mümkün.

Akbük’te Ne Yenir?

Akbük’te sadece doğa ve deniz değil aynı zamanda oldukça leziz yemeklerle de karşılaşacaksınız. Klasik Ege Mutfağı ile birlikte bu yöreye özgü lezzetleri mutlaka denemeniz tavsiye ediliyor.

Aslında Aydın’ın Yenipazar ilçesine ait olan Yenipazar Pidesi’ni Akbük’te de deneyebilirsiniz. Sabah kahvaltısında veya akşam yemeği olarak farklı türlerini deneyebilirsiniz. 

Akbük’e özel, muhteşem bir lezzet olan Sarıyanak Kefal’i mutlaka denemeniz tavsiye ediliyor. İki parmak kalınlığında dilimlenerek tuzlanan bu balık çok farklı bir deneyim yaşatıyor. Hazırlanması iki saat sürebilen bu balık Akbük’te sahilde yer alan balık restoranlarının vazgeçilmezlerinden. 

Koyda taze şekilde yakalanıp servis edilen balıklardan biri de çipura. Bu bölgede olta balıkçılığın çok yaygın olması nedeniyle taptaze balıklarla keyifli bir akşam geçirebilmeniz mümkün. 

Bunların dışında Ege’de sıkça tüketilen tüm ot yemeklerini ve mezeleri de Akbük’te bulmak mümkün. Akbük’ün bu özelliği ile sadece doğa ve deniz tatili değil aynı zamanda gastronomik bir tur da yapmak mümkün.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü