Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın en güzel bölgelerinden biri olan Köyceğiz’de sevdiklerinizle güzel anlar yaşayabilir, birbirinden güzel mekanları yakından görüp doğanın güzelliğine kendinizi kaptırabilirsiniz. Köyceğiz’de mutlaka görmeniz gereken 8 yeri sizin için listeledik. İşte Köyceğiz gezilecek yerler…

1. Köyceğiz Gölü

Akdeniz ve Muğla’nın en güzel bölgelerinden biri olan Köyceğiz Gölü; Asar, Kargıcık Çayı, Yuvarlakçay, Özsuyu pınarları, Asar ve Namnam Çayı ile beslenmektedir. Muğla ilinin sınırları içinde bulunan bu muhteşem göl, dünyada sadece 7 adet bulunan ayaklı göller arasında yer almaktadır. Caretta Caretta kaplumbağalarının da yuva yaptığı yer olarak bilinen göl, Dalaman Havalimanı'na oldukça yakın bir konumda, 35 kilometre mesafede bulunmaktadır. Doğal bir atmosfere sahip yeşillikler arasındaki bu gölü Köyceğiz ziyaretinizde mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

2. Ağla Yaylası

Köyceğiz bölgesinin ufak ve şirin bir köyü olan bu yaylaya Köyceğiz’den kalkan minibüsler vasıtasıyla gidebilmek mümkündür. Restoran ve kır kahvesinin de bulunduğu yaylaya eğer Ağustos ayında gidecekseniz o dönemlerde bölgede düzenlenen Mahya Şenlikleri’ne katılıp keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Yaylaya yakın mesafede yer alan İçekbaba Yaylası'nda kamp alanları da bulunmakta. Her türlü yemek ihtiyacınızı da karşılayabileceğiniz bölgeye Köyceğiz tatilinizde mutlaka uğramalısınız.

3. Yuvarlakçay

Yaz turizmi açısından ülkemizde oldukça önemli olan Yuvarlakçay, Boyabaşı beldesinin turizmine değer katmaktadır. Her sene bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Yuvarlakçay, kaynayan sıcak suların yüzeye çıkması ile oluşan tabiatın en güzel eserlerinden biri olmaktadır. Aileniz ve sevdiklerinizle Köyceğiz ziyaretinizde mutlaka görmeniz gerken yerlerden biri olan Yuvarlakçay’da ağaçlardan ve kayalardan fışkıran sulara yakından şahit olabileceksiniz. Yaz mevsiminin sıcağında tüm stresinizden arınmak istiyorsanız bölgeyi mutlaka ziyaret etmeli ve doğanın mükemmelliğini yakından görmelisiniz.

4. Sultaniye Kaplıcaları

Köyceğiz'den Hamitköy istikametinden Ekincik'e doğru ilerlediğinizde Sultaniye Kaplıcaları tabelasını göreceksiniz. Tabeladan yaklaşık olarak 500 metre kadar içeriye ilerlediğinizde Sultaniye Kaplıcaları'na ulaşabilmek mümkün. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde asırlarca yıllık bir tarihe sahip olan şifalı suları bulunduran bölgede, mineral değerleri oldukça yüksek ve ideal sıcaklığa sahip sular bulunmakta. Yine her sene diğer bölgeler gibi turist akınına uğrayan bu kaplıcalar, Kaunos'lular tarafından çağımızdan yaklaşık iki bin sene önce kullanılmaya başlanmıştır. Etrafından hastane kalıntılarının da bulunduğu kaplıcalarda, konaklama yapılabilmesi için kiralık odalar da yer almaktadır.

5. Ekincik Koyu

Özellikle yat turizmcileri için oldukça önemli ve uğrak bir yer olan Ekincik Koyu, denizinin temiz oluşu ve etkileyici manzarası ile ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Bölgede yemek yiyebileceğiniz lüks bir restoran da bulunan bu koy; gece hayatı ve sosyal faaliyetler açısından da hemen hemen merkez noktasına oldukça yakın. Ekincik’in enfes doğasının güzelliğine şahitlik etmek için Köyceğiz ziyaretinizde bu koyu mutlaka ziyaret edin.

6. Kaunos Antik Kenti

İdari olarak Köyceğiz ilçe sınırları içinde kalan bu antik kent, eski zamanlarda özellikle ticari açıdan önemli bir liman kenti olmuş ve seneler içerisinde denizin alüvyonlar ile dolması nedeniyle liman kenti olma özelliğini kaybetmiştir. Bölgede bulunan Lykia tipi mezarların içerisinde ölülerin üzerine yatırıldığı üç adet taş yatak bulunuyor. Cephede ise iki adet İon sütunu ve sütunların üst kısmında alınlık ile friz yer almaktadır. Alınlıklardan birinin üzerinde aslan kabartmaları bulunmaktadır.

7. Gökçeova Göleti

Her köşesi adeta cenneti andıran Köyceğiz' in Ağla yaylasından çıktıktan sonra, yaklaşık 2294 metre yükseklikte bulunan Sandras Dağı zirvesine doğru yolculuğa devam etmelisiniz. Zirveye tırmanırken Gökçeova pınarlarının yer aldığı Altın Sivrisi tepesinin eteklerinde yapay bir göl olan Gökçeova Göleti ile karşılacaksınız. Nefesinize güvenip biraz yorucu bir yolculuk ile 2041 rakımlı Altın Sivri tepesine çıkacak olursanız Gökova körfezine kadar uzanan bu harika manzarayı kuş bakışı izleme şansına sahip olabilirsiniz. 50 dönümlük bir alanı kapsayan bu göleti sevdiklerinizle mutlaka ziyaret etmelisiniz.

8. Ölemez Dağı

Eteklerinde Sultaniye Kaplıcalarının yer aldığı Ölemez Dağı’nın zirvesinden Köyceğiz gölü, Köyceğiz, Kaunos antik kenti ve Dalyan kanallarına kadar oldukça geniş bir alan kuş bakışı olarak görülebilmekte. Köyceğiz ziyaretinizde Ölemez Dağı’nın doruklarına çıkıp, sevdiklerinizle bu etkileyici manzaraya yakından şahitlik edebilirsiniz.

Siz de bu güzel mekanları sevdiklerinizle birlikte ziyaret edip Köyceğiz’i yakından keşfetmek istiyorsanız Hellovillam’ın https://www.hellovillam.com/koycegiz-kiralik-villa adresinden Köyceğiz Kiralık Villalarına göz atabilir ve istediğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Mutlu tatiller dileriz. 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü