Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Aydın iline bağlı olan Kuşadası, Aydın’ın en popüler ilçelerinden biridir. Bu popülerlik hem deninizin güzelliğinden hem de birbirinden kıymetli gezilecek yere sahip olmasından gelir. Kuşadası'nda görülmesi gereken yerler ile ilgilenen tatilciler, tatil öncesinde bu yerlerin bir listesini hazırlarlar. Aydın Kuşadası gezilecek yerler, doğal ve tarihi güzelliklerin iç içe bulunduğu bir yerdir. Tüm bunların yanı sıra birbirinden özel müzelere de ev sahipliği yapmaktadır. Kuşadası’na yolu düşüp bu ilçeyi kıyı köşe keşfetmek isteyenler, Kuşadası rotalarına 3- 4 gün kadar süre ayırarak gereken her yeri görebilirler.  

Kaleiçi

Kuşadası’nın simgesi Kaleiçi, Kuşadası’nda gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alıyor. Tarihi bir kapıdan geçiş yapılarak girilen bu yer, günümüzde bir çarşı olarak kullanılıyor. Çarşıda sadece hediyelik eşyacılar veya kıyafet dükkanları bulunmuyor. Birbirinden tatlı cafeler ve restoranlarda Kaleiçi’nde ardı ardına konumlanıyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken hem tarihi dokuyu hissedeceğiniz hem de eğlenceli vakit geçireceğiniz Kaleiçi, Kuşadası’nda mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. 

Adres: Camikebir, Bozkurt Sok. 09400 Kuşadası/Aydın

Güvercinada Kalesi

Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmış bu kale, 1830’lu yıllardan beri Kuşadası’nın önemli bir simgesidir. İlk yapıldığında kara ile ulaşımı olmayan kale, 1950 yılı ardından karaya mendirekler aracılığıyla bağlanmıştır. Günümüzde turistler tarafından yoğun ilgi gören kale, müze olarak kullanılmaktadır. 1998 yılında bulunan bir Fin balinası ve birkaç gemi maketi sergilenmektedir. Özellikle, gözetleme kulesiyle ilgi çeken kale, güzel Kuşadası manzarasını bir de başka açıdan görmenizi sağlamaktadır. Kaleye yürüyerek ve arabayla ulaşım sağlamak mümkündür. Otopark ücretli olup, kaleye giriş ücretsizdir. 

Adres: Hacıfeyzullah, 09400 Kuşadası/Aydın

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

Kuşadası gezilecek yerler arasında sıra yine bir tarihi yerde. 1618 yılında inşa edilen kervansaray, dikdörtgen şeklinde büyük bir avlu ve avlunun etrafını çevreleyen duvarlardan oluşmaktadır. Birçok oda içeren kervansarayın, bazı odaları günümüzde otel olarak konaklamaya açılmıştır. Avluda yer alan kısım ise 400 kişi kapasiteli açık hava restoranı olarak kullanılmaktadır. Özellikle turistler tarafından yoğun ilgi gören bu restoranda, yazın yer bulmak pek mümkün değildir. 

Adres: Atatürk Bulvarı No: 2, 09400 Kuşadası/Aydın

Efes Antik Kenti

Dünyanın yedi harikasından birinde sıra. Sadece Kuşadası değil adeta tüm Ege’nin simgesi, Efes Antik Kenti!  Aydın Kuşadası gezilecek yerler arasında olmazsa olmaz olan kent, Kuşadası merkeze 30 dakika mesafededir. İzmir’de konumlanan Efes Antik Kenti, M.Ö. 9.000 yıllarına dayanan bir geçmişe sahiptir. Antik Yunan ve Roma Dönemine ait olup, oldukça büyük bir alanda konumlanmaktadır. Öyle ki, Büyük Tiyatro, Celsus Kütüphanesi ve Artemis Tapınağı gibi dünya tarihinde önemli olan yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Böylece sadece yerli değil yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Antik kente giriş ücretlidir, müze kartı ile giriş sağlanabilmektedir. 

Adres: Acarlar, Efes Harabeleri, 35920 Selçuk/İzmir

Telefon: (0232) 892 60 10

Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi

Sıra, müze sevenler için bir öneriye geldi. Dünyanın üçüncü mikro müzesi olan müze, içerisinde eserleri yer alan ünlü heykeltıraş Necati Korkmaz’dan adını alıyor. Müze içerisinde oldukça farklı parçalar yer alıyor. Allah’ın doksan dokuz adının yazılı odluğu incir çekirdeğinden yapılan tespih müzenin en popüler parçası oluyor. Bununla birlikte, en küçük Kur’an-ı Kerim, saç teli üzerine yazılmış besmele gibi büyük ilgi gören parçalar da yer alıyor. Müzede her şey o kadar küçük ki, birçok eser büyüteç yardımı ile görülebiliyor. 7’den 70’e herkes müze sayesinde farklı bir deneyim yaşıyor. 

Adres: Camikebir, 09400 Kuşadası/Aydın

Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi

Anadolu ve Ege Bölgesi’nin velinimetlerinden olan zeytin ve zeytinyağının a’dan z’ye ele alındığı müze, Kuşadası’nın bir diğer önemli müzesidir. 3 bin metrekarelik olan müze, oldukça geniş bir alana sahiptir. Zeytin avlusu anlamına gelen Oleatrium, Latince kökenli bir isimdir. Müze, bir avludan, iç ve dış bahçeden ve 11 farklı odadan oluşmaktadır. Zeytinin önemini ve ülkemizdeki yerini gelecek nesillere de aktarmak amacıyla oluşturulmuş müze, özellikle gastronomi tarihi için önemli bir müzedir. Müzede lezzetli zeytinyağları ve şaraplar da satılmaktadır. 

Adres: Davutlar, Caferli Mahallesi, Atatürk Cad. No: 128, 09430 Kuşadası/Aydın

Telefon: (0256) 681 21 48

Sevda Tepesi

Doğal güzelliklerle buluşturan bir yere geldik. Sevda Tepesi, Kese Dağı üzerinde yer almaktadır. Kuşadası’nı tepeden görme imkanı sunan bu yer, özellikle gün batımı zamanında yoğun ilgi görmektedir. Tepe üzerinde yer alan Atatürk Heykeli tepenin önemli bir simgesidir. Ege Denizini doya doya seyredebileceğiniz bu yerin, ilerleyen zamanlarda turizmin önemli noktalarından biri haline gelmesi hedefleniyor. Şu an için alanda sadece oturma alanları yer alıyor. 

Adres: Hacıfeyzullah, 09400 Kuşadası/Aydın

Kadınlar Plajı

Kuşadası’nın en ünlü plajı, Kadınlar Plajı’dır. Halk plajı olan bu yer adının aksine herkese açıktır. Özellikle aileler tarafından tercih edilmektedir. Yazın yoğun sezonlarda öğle saatlerinde plajda yer bulmak pek mümkün olmamaktadır. Bundan dolayı erken saatlerde gidilmesi önerilmektedir. Belediye tarafından konulan duş ve tuvaletler yer almakta olup, şezlonglar özel işletmelere aittir. Ancak kiralama ücretleri cüzi fiyatlarda olmaktadır. Keyifli ve bol deniz içeren bir gün için Kadınlar Plajı güzel bir adres olabilmektedir. 

Adres: Kadınlar Denizi, 09400 Kuşadası/Aydın

Sevgi Plajı

Kuşadası Gençlik Festivali’nin adresi Sevgi Plajı, festival zamanı dolup taştığı gibi etkinlik olmadığı dönemlerde de oldukça yoğundur. Yerli yabancı birçok kişi tarafından tercih edilen plaj, merkeze 30 dakika uzaklıkta yer oluyor. Bu özelliği sayesinde aracı olan kişiler veya Davutlar mevkiinde yaşayanlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Plajda tesisler yer alıyor olup dileyen kişiler şezlong kiralayabiliyor. Sevgi Plajında, deniz hemen derinleşmediğinden çocuklu aileler de rahatlıkla tercih edebiliyor.

Adres: Davutlar, 09400 Kuşadası/Aydın

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

1966 yılında milli park unvanı alan yer, özellikle kampçılar tarafından mesken tutulmuş bir yerdir. Türkiye’nin en temiz denizlerinden birine sahip olan Yarımada, Avrupa Konseyi tarafından “Flora Biogenetik Rezerv Alanı” olarak kabul edilmiştir. Özellikle Akdeniz Foklarının yaşam alanı oluyor olması bölgenin değerini daha da arttırmaktadır. Oldukça büyük bir alandan oluşan park, bir diğer noktasında ise önemli bitkilerin yer aldığı bir botanik alana sahiptir. Kuşadası tatilcileri mutlaka parka bir ziyaret gerçekleştirmelidir. Alanda yer alan, jeep safari, at safari veya ATV safari seçenekleri ile tatile farklı bir solukta getirebilmektedir. 

Adres: Kuşadası/Aydın

Telefon: (0256) 646 10 79

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü