Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Bodrum’un Tavşan Adası’nı hiç ziyaret ettiniz mi? Cevabınız “Hayır” ise artık gezi listenize Tavşan Adası’nı da eklemenizi öneririz…

Tavşan Adası, Bodrum

Gümüşlük’te yer alan Tavşan Adası, Gümüşlük’te bulunan iki sahili birbirinden ayıran yürüyüş yolu ile ulaşılabilen oldukça farklı yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hatta günümüzde görülmese de yarı yıkık vaziyetteki denizin altında bulunan tünelden de adaya ulaşabiliyorsunuz. Bu tarihi geçit buranın en ilgi çekici özelliklerinden biri olsa da adını aldığı ada sakini tavşanları adanın en popüler özelliği.

Adada yaşayan tavşanları beslemek ve görmek için bile birçok tatil sever Tavşan Adası’na ayak basıyor. Bodrum’un en gözde tatil noktalarından biri olan Gümüşlük’te yer alan Tavşan Adası’na gittiğiniz de bu tatlı tavşanları beslemek için siz de yanınıza yiyebilecekleri bir şeyler alabilirsiniz. Bu ada aslında antik bir bölge olduğu için günümüzde dahi halen kazı çalışmaları yapılan bir alan olma özelliğine de sahip. Hatta aslında ismi Asar Adası’dır fakat zamanla Tavşan Adası olarak anılmaya başlanmıştır. Eskiden ada da çok fazla tavşan yaşarmış bu sebeple de bu ismi almış günümüzde artık sayıları fazla olmasa da belki onları görüp besleme şansınız olabilir..

Nasıl Gidilir?

Gümüşlük’te yer alan iki sahili bir yol ile ayıran Tavşan Adası’na bu yol üzerinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Hatta denizin içerisinde yürüyerek de Tavşan Adası’na çıkabilirsiniz.

Gideceklere Birkaç Faydalı Bilgi

Adada halen tavşanlar yaşıyor olsa da ne yazık ki eskisi kadar çok olmadığını ve hatta belki onları göremeyebileceğinizi dahi hatırlatmakta fayda var.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü