Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Şile bölgesinde yer alan Ağva, gezmeyi sevenlerin veya kısa süreli şehir hayatından uzaklaşmak isteyen kişilerin büyük beğenisini topluyor. Deniz ve ormanların birleştiği muhteşem doğasıyla misafirlerini büyüleyen Ağva keyifli bir tatile ev sahipliği yapıyor. Özellikle İstanbul Ağva arasındaki yol mesafesinin kısa olması, İstanbul’un yoğunluğundan ve stresinden kaçmak isteyen şehirlilerin kendilerini Ağva’da bulmasını sağlıyor. Gerek günübirlik gerekse haftalık olarak planlanan Ağva tatillerinde tatilciler birbirinden güzel villalar kiralayarak tatillerine farklı bir hava katıyorlar. Tatilinizi taçlandıracak villalara sitemizden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ağva, birçok farklı koyu olan, deniz severlerin yazları denize girmek için tercih ettiği, doğa yürüyüşlerine ev sahipliği yapan ve deniz kenarındaki birbirinden güzel mekanları ile misafirlerine birbirinden güzel anılar biriktirebilme imkanı sunan bir köydür.

Ağva'da ne yapılır sorusu ise Ağva tatili planlayanların ilk araştırdığı konu oluyor. Ağva deniz kenarındaki birbirinden şık restoranları ile hem kahvaltı hem öğle hem de akşam yemeklerinde tatilcilere pek çok seçenek sunuyor. Birbirinden güzel kahvaltı yerlerinde dilerseniz brunch veya serpme kahvaltı yapabilir, deniz manzarası eşliğinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Deniz kenarındaki meyhanelerde manzaraya karşı alkol alabilir veya alkolsüz mekanlarda ailecek keyifli sohbetler edebilirsiniz.

Doğayla buluşmak isteyen tatilciler ise Ağva piknik alanı seçeneklerinden yararlanabilir. Ağva günübirlik gezilecek yerler denince özellikle piknik severlerin aklına bu alanlar geliyor.

Su bisikletine binip farklı bir aktivite yapmak isteyen tatilciler için ise bu sefer de Ağva gölü devreye giriyor. Burada 7’den 70’e herkese uygun bir aktivite bulabilir yine tatilinize keyifli anlar katabilirsiniz.

“Peki, tüm bunlar nerelerde yapılır veya Ağva’da nerelerde gezilir?” diyorsanız, işte sizler için Ağva’da gezilecek yerler!

Ağva Koyları

“Ağva'da nereye gidilir?” sorusunun ilk cevabı koylar olmalı. Karadeniz’in yeri geldiğinde hırçın yeri geldiğindeyse pırıl pırıl sularıyla buluşacağınız bu koylarda keyifli dakikalar sizleri bekliyor. Ağva gezinizi bir anda güzel bir deniz tatiline çevirecek Ağva koylarında güneş ve mavilikler ile buluşup tatilinizi taçlandırın. Birbirinden güzel kumsallara ev sahipliği yapan Ağva’nın en güzel koylarını sizler için listeledik. Kızgın kumlardan serin sulara bir Ağva tatili sizleri bekliyor.

 

Ağva Plajı

Ağva Plajı, Göksu ve Yeşilçay nehrinin denize döküldüğü noktada yer alan bir plajdır. Ağva merkez ile arası oldukça yakın olan plaj, 3 km uzunluğunda 100 metre genişliğindedir. Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini gibi imkanlar bulunuyor. Plaj aynı zamanda çeşitli tesislerde içeriyor. Bu sayede denize girmeye gelen tatilciler rahatlıkla denize girebiliyorlar.

 

Kurfal Altı Plajı

Yine Göksu nehrinin denize döküldüğü yerde konumlanan plaj, oldukça uzun bir kumsaldır. Özel kum yapısından dolayı zengin bir bitki örtüsüne sahip olan Kurfal Altı Plajı, ziyaretçilerinden tam puan almayı başaran bir plajdır. Plajda yer alan kamp alanı sayesinde de gelen ziyaretçilerine rahat bir gün geçirebilme imkanı sunuyor.

 

Kadırgan Koyu

Ağva’nın 7 km doğusunda konumlanan Kadırgan Koyu’na, Büyükbucaklı Köyü'nden kuzeye doğru yapacağınız bir yürüyüş ile ulaşıyorsunuz. Bu saklı kalan güzellik, Karadeniz’in hırçın dalgalarının yarattığı kaya oluşumlarından oluşuyor. Koy gezmeyi seven deniz severlerden de bu sayede tam puan topluyor. Ağva’daysanız ve denize girecekseniz Kadırgan Koyu’nu mutlaka denemelisiniz.

 

Saklı Göl

Saklı Göl, çevresinde bulunan birbirinden güzel mekanlar ile göl kenarında güzel saatler geçirebilme imkanı sunan bir yerdir. Ağva piknik ve deniz değil ama piknik ve göl olsun derseniz yine Saklı Göl’ü tercih edebilirsiniz. Güzel piknik alanlarında mekanların size sunacağı mangallar ile sevdiklerinizle güzel bir piknik yapabilirsiniz.  Arkanızda dağlar, önünüzde göl manzarası ile huzur dolu bir tatil geçirmek istiyorsanız Saklı Göl’ü mutlaka keşfetmelisiniz.

Ağva Köyleri

Ağva'da yapılacaklar arasına mutlaka çevredeki birbirinden güzel köyleri görmekte eklenmeli. Şehir hayatından uzak bu tatlı yerlerde, stresten uzaklaşabilir, yeni yerler keşfedebilirsiniz. Bir yeri öğrenmek için her yerini gezmek gerektiğinden Ağva’yı da öğrenmek için Ağva köylerini de gezmenizi öneririz. Ağva’ya yolu düşenlerin bu güzel yerleri de görmeden gitmemeleri gerektiği burayı daha önceden ziyaret eden gezginler tarafından tavsiye ediliyor. Bu köyleri sizler için yazıyoruz.

 

Hacıllı Köyü

Yıldırım Bayezid döneminde Anadolu’dan gelen manav halkının yerleştiği bu köy Göksu deresine ev sahipliği yapmaktadır. Hacıllı Köyü İstanbul’a bu kadar yakın olup gizli kalmış cennet köşelerden biri olarak adlandırılıyor. Muhteşem bir doğanın tam ortasında bulunan köy ziyaretçilerine keyifli dakikalar sunuyor. Buraya gidip köy kahvelerinde oturabilir ya da keyifli doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

 

Akçakese Köyü

Hem denize girmek hem de piknik yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan yer, Akçakese Köyü. Pırıl pırıl denizi ile tatilcilerden tam puan alan köy, Ağva tatilinize ayrı bir keyif katacak noktalardan biri. Kumsalının büyüleyiciliğinin yanı sıra köyle ilgili efsanelerde dikkat çekiyor. Eski dönemlerde kumsalda altın parçaları bulunduğu rivayeti ziyaretçileri arasında büyük bir ilgi görüyor.

Ağva Doğal Oluşumları

Ağva'da yapılacak şeyler arasında bir diğer seçenek ise mağara ziyareti. Dalgaların aşındırarak oluşturduğu güzeller güzeli Gelin Kayasından tarihi çağlardan kalmış Gürlek Mağarası’na Ağva çeşitli doğal oluşumlara ev sahipliği yapıyor. Doğanın ilginç oluşumlarından olan mağaralara karşı bir merakınız varsa Ağva geziniz daha da dikkat çekici bir hale gelecek. Sizlere farklı yerler keşfetme imkanı veren Ağva bu yerler sayesinde uğrak noktalarınızdan biri haline gelecek.

 

Gürlek Mağarası

1985 yılında keşfedilen mağara, Hacıllı Köyü’nde yer alıyor. Köyün öğretmeni Osman Yardımcı tarafından keşfedilen mağara daha sonrasında arkeologlar tarafından detaylı bir incelemeye alınıyor. İncelemeler ardından mağaranın Hristiyanlık dönemine ait olduğu ve o dönemde bir hapishane olarak kullanıldığı ortaya çıkıyor. Mağaranın derinlerinde o dönemlerden kalma kaplar ve kemikler bulunuyor. Ancak ziyaretçilerin mağaranın derinlerine inmesi tehlikeli olduğundan önerilmiyor.

 

Gelin Kayası

Ağva’nın meşhur oluşumlarından bir diğeri de Gelin Kayası. Karadeniz’in hırçın dalgalarının oluşturmasıyla ortaya çıkan bu kaya beyaz olduğundan görenlere bir gelin duvağını anımsatıyor. Bundan dolayı da adı Gelin Kayası konuluyor. Ağva gezilerinde uğranılması gereken noktalardan biri de böylece Gelin Kayası oluyor.

Ağva'da Gezilecek Mekanlar

Gezilecek yerleri söyledik şimdi de sıra mekanlara geldi. Güzel bir geziyi veya tatilini taçlandıracak şey de güzel bir yemek olmalı. Ağva İstanbul’da hafta sonu kaçamakları için hem uzun süreli tatil yapılan bir yer hem de günü birlik ziyaret edilen bir belde. Ağva’da ziyaret edebileceğiniz birçok şık ve salaş mekan bulunmakta. Aynı zamanda her bütçeye uygun mekanlarda yer almaktadır. Ağva’da sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz, lezzetli yemekler yiyebileceğiniz mekanları sizler için listeledik.  

 

Liman Restoran

Şile Ağva tatilinizde güzel bir balık mı yemek istiyorsunuz? Balık denince akla gelen ilk yer Liman Restoran olmalı. Yeşilçay Deresinin yanında konumlanan mekan gelen misafirlerine hem lezzet hem de güzel bir manzara sunuyor. Birbirinden lezzetli mezeleri ile de keyifli akşam yemeklerine ev sahipliği yapıyor.

Adres: Ağva Merkez Mahallesi, İskele Cad. No:1, 34990 Ağva/Şile/İstanbul

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 10:30-00:00

İletişim: (0216) 721 81 99

 

Kilimli Restoran

Deniz manzarası ve Ağva denince akla gelen restoran ise Kilimli Restoran’dır. Nefes kesen manzarası ile gün batımlarına daha da anlam katan yer, sadece akşam yemeği ile değil tüm seçenekleri ile misafirlerinden tam puan topluyor.

Adres: Büyükbucaklı Mevkii Kilimli Koyu Ağva, 34000 / İstanbul

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 10:00-00:00

İletişim: (0216) 721 84 00

 

Mints Hotel Restoran

“Ağva'da ne yapılır?” sorusuna farklı bir yere gitmek istiyorum cevabı veriyorsanız Mints Hotel Restoran tam da size göre olacaktır. Mekan şıklığı ve kendine has atmosferi ile göl kenarında mükemmel saatler geçirmenizi sağlıyor. Sevdiklerinizle beraber güzel yemekler yemeniz için itina ile hizmet veriliyor.

Adres: Ağva Merkez Mahallesi, Yakuplu Caddesi, No 146, Şile, İstanbul

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 09:00-00:30

İletişim: 0216 721 84 78

 

Wineport Lodge Restoran

Bu önerimiz de şarap severler için! Romantik bir akşam yemeği yemek ve çeşitli şaraplar tatmak istiyorsanız Wineport Lodge gitmeniz gereken tek adres olacaktır. Göl kenarındaki bu şık restoran misafirlerine hem canlı müzik keyfi sunuyor hem de şık tasarımı ile lüks bir akşam yemeğine ev sahipliği yapıyor.

Adres: Ağva Göçe Mahallesi, Dolmabahçe Caddesi, No 48, Şile, İstanbul

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 08:30-23:00

İletişim: (0216) 7257525

Ağva her açıdan zengin bir tatil konumu olup, keyifli günler için sizleri bekliyor. Dilerseniz günübirlik dilerseniz haftalık olarak Ağva’nın tadını çıkarabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü